3a.jpg

EVENT  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
ADI EXPO 2022 – ‘Van product naar geïntegreerde oplossingen’

Op 16 september ’22 ging in Stayen – thuisbasis van STVV – het jaarlijkse event ADI EXPO door. Met 39 partners en ruim 400 inschrijvingen mag de distributiepartner terugblikken op een zeer geslaagde editie.

18se196ex1656334830.jpg

EVENT  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Security Essen 2022 – Kleiner maar beter

Van 20 tot 23 september 2022 ging in Messe Essen de beveiligingsvakbeurs Security Essen door. Het verschil met de vorige edities – minder druk en minder groot – draaide uiteindelijk om in een voordeel. Dé beveiligingsbeurs voor Europa kreeg dit jaar de titel ‘Secure your business’ mee en kwam terug op mensenmaat. Geen fabriekachtige toestanden meer met over de koppen lopen, maar waar exposanten en bezoekers tijd vonden om met elkaar in gesprek te gaan. Het was een algemene impressie die we optekenden bij de exposanten. Niemand maalde om de schaalverkleining. Groter is dus niet altijd beter…

nestor4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Nestor Company verdeelt FT 600 videofoonkits Fasttel

Toen Fasttel op zoek ging naar een partner voor haar FT 600 videokits viel haar oog op Nestor Company. Waarom Fasttel die keuze maakte en over welke videokits het exact gaat, leest u hieronder. Daarnaast is er nog belangrijk nieuws, want XPR heeft een interessante nieuwe Bluetooth functionaliteit.


Milestone rectangle april 2023
4_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Dahua BeLux x Network Optix event

Op 26 augustus ’22 vond in het Dahua Experience Center in Mechelen het Dahua BeLux x Network Optix event plaats. De grote zaal liep vol voor een boeiende presentatie over de integratiemogelijkheden van beide partijen zoals WizMind en met WizSense.

lrppa4technopolisb2b1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Technopolis® in Mechelen (B)

Sinds de opening in februari 2000 biedt Technopolis® in Mechelen (B) een permanent platform voor het populariseren van wetenschap, techniek en innovatie in Vlaanderen. De missie van Technopolis® is: wetenschap en technologie dichter bij de mens brengen en vandaag de dag levert dat jaarlijks zo’n 300.000 enthousiaste bezoekers op. In niet minder dan 350 interactieve opstellingen worden allerlei wetenschappelijke en technische onderwerpen aanschouwelijk en begrijpelijk gemaakt.

3emzy.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Volop nieuwigheden bij EVVA

EVVA presenteerde onlangs 3 interessante innovaties, die een mooie aanvulling vormen op het al brede portfolio van de specialist in sluitsystemen. Het mechanisch toegangssysteem Akura 44 met nieuwe cilinder, de uitbreiding van de Xesar Software naar versie 3.1 en de Emzy motorcilinder.

luchtfotodcbewerkt.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Teknim Cloud vereenvoudigt het beheer van adresseerbare branddetectieprojecten.

Wat verwacht u van een brandcentrale? Voor de ene luidt plaatsingsgemak het topantwoord. Voor een ander is de prijs/kwaliteit verhouding van het allergrootste belang. En voor nog een ander primeert de ondersteuning die hij ontvangt van zijn leverancier. Bij Distri-Company kunt u terecht voor een EN54 gekeurd branddetectie systeem dat deze drie eigenschappen combineert: Teknim. Bovendien vereenvoudigt de nieuwe Teknim cloud het beheer van adresseerbare brandcentrales aanzienlijk voor de installateur.

1_59.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Onderzoeken wat Dahua WizMind Panoramische Surveillance te bieden heeft

De Dahua WizMind Panoramic Surveillance is ontworpen voor toepassingen die een 360°, 270° of 180° panoramisch zicht vereisen voor situationeel bewustzijn, zoals het in kaart brengen van mensenmassa’s en de dichtheid van voertuigen. De high-speed PTZ-camera en EPTZ-technologie kunnen snel en automatisch bewegende doelen volgen zonder details van het doelgedrag te missen. Het is een ideale bewakingsoplossing die meerdere conventionele camera’s kan vervangen, de bewakingscomplexiteit kan verminderen en kosten kan besparen.

slot2.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
10 tips om u grandioos te laten beetnemen (*)

Nu de herfst stilaan in zicht komt en de dagen inkorten, is het hoog tijd om de problematiek van kwalitatieve deursloten nog even te herhalen. De 10 tips om uw woning goed af te sluiten heeft u ondertussen al overal -soms tot vervelens toe- gelezen. Vandaag gooien we het over een andere boeg: hoe maak ik het inbrekers en ander volk zonder scrupules zo makkelijk mogelijk in 10 ‘handige’ tips.

66755652l.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Herziening EN50131-1 voor alarmsystemen belangrijk voor Europa

De CENELEC TC79 commissie buigt zich momenteel over een herziening van de EN50131-1. In dit artikel leest u waarom deze norm belangrijk is voor Europa en wat de gevolgen zijn van de herziening voor de Europese gebruikers?

anpirookenwarmtebrand.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Rook en warmte beheerst – levens gered

Recent organiseerde Anpi een drukbijgewoond webinar met als thema “RWA: Rook en warmte beheerst, levens gered”. Eminente sprekers hadden het over de reglementaire en normatieve aspecten van brandveiligheid, maar ook over praktijkgevallen, brandbeveiligingssystemen en beschermingsuitrustingen. Aandachtspunten waren o.m. de interactie tussen deze systemen en het standpunt van de lokale brandweer.

visual2_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Innovatie uit eigen land: PRAxIS on demand App

Hoe ontwerp je een App die zowel voor installateurs als voor hun klanten een duidelijke meerwaarde creëert? Over die vraag boog PRAxIS zich. Het resultaat is de PRAxIS App, die het voor installateurs mogelijk maakt om nieuwe markten aan te boren. Hieronder vertellen we hoe.