dormakabatcmobileaccess.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
De vele gezichten van de nieuwe online receptionist

Met exivo en evolo smart biedt dormakaba, de specialist in toegangsoplossingen en toegangsbeveiliging, innovatieve toegangscontroleoplossingen aan die zorgen voor optimale veiligheid, flexibiliteit en vrijheid. “Met exivo en evolo smart kunnen alle deuropeningen, of het bv. een kantoor, coworkingruimte of winkel betreft, digitaal, veilig en effectief worden gecontroleerd”, zegt Antony Vandeplas, Marketing & Communicatie bij dormakaba Belgium. “Mobile Access onderscheidt zich dan weer door het feit dat het systeem zich eerder leent voor geregelde, onverwachte, aanpassingen in de toegangsrechten.”

1_57.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Patiëntenveiligheid post-Covid-19

Covid-19 was bijzonder dodelijk binnen de ouderenzorg. Een realistische schatting leert dat ongeveer 15.000 bewoners in Belgische woonzorgcentra overleden als rechtstreeks gevolg van de pandemie. Dramatische cijfers, maar tegelijk werd ook de druk op de woonzorgcentra weggenomen en kreeg de sector een unieke kans om zich voor te bereiden op een onzekere toekomst waarbij de enige zekerheid is dat het nooit meer hetzelfde zal zijn als vóór 2020.

saltoupgradeestatebroupkotgent.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Mensen connecteren en veilige toegang faciliteren

Core business van Upgrade Estate is het realiseren en geïntegreerd beheren van huisvesting voor studenten, young professionals en groeibedrijven. Met hun merken Upkot, Upliving en Upoffiz leveren ze convenience voor huurders en investeerders. “Zeker in een Upkot omgeving is toegangscontrole vaak een uitdaging. Denk aan een verloren of vergeten smartphone… Het Salto KS systeem ontzorgt ons bij die facilitaire, operationele druk”, zegt CCO Nils Vanhauwaert.

3customipontvanger.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Praxis lanceert zelfgebouwde meldkamer-app

Praxis heeft goed nieuws, want het bedrijf stelt met trots een eigen app voor. Daarmee kunnen installateurs sneller en efficiënter hun klanten aansluiten op de meldkamer. Bijzonder in de benadering is dat de gratis app volledig zelf “inhouse” gebouwd werd door een aantal ervaren Praxis-medewerkers, wat de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie sterk ten goede komt.

5_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Hikvision legt focus op service & opleiding

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat de Aziatische camerafabrikant Hikvision een vestiging opende in Leuven. Terwijl andere fabrikanten ervoor opteren om ergens centraal te zitten – en dus ver weg van alles en iedereen – hebben wij de tegenovergestelde beslissing genomen”, vertelt Manuel Lambrechts, KA/BD Manager bij Hikvision Belgium & Luxembourg. Dit is een thema dat tijdens het gesprek regelmatig naar boven zal komen, het streven van Hikvision om de professionele klant zoveel mogelijk te ondersteunen.

6_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Totaaloplossingen voor deurbeveiliging

“Maasland Groep is een totaalleverancier van hang- en sluitwerk”, vertelt zaakvoerder Wim Maasland. “We leveren klantspecifieke toegangsbeveiliging voor zowel zakelijke als particuliere toepassingen. Vanuit Nederland zijn we al vele jaren actief in Vlaanderen, maar onze ambitie gaat verder. We willen dichter bij de klanten staan én ook Wallonië kunnen bedienen. Hiervoor hebben we begin dit jaar Maasland Group Belgium BV opgestart.” Een kennismaking met een familiebedrijf met ruim 35 jaar ervaring dat zich heeft ontwikkeld tot een moderne, flexibele en solide onderneming.

2zfpcompactcontroller.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Uitbreiding CAST onderdelen en protocol van C-Tec nieuwe mijlpaal voor Connect2Safety

Brandbeveiligingsspecialist Connect2Safety heeft goed nieuws, want C-Tec breidt haar CAST protocol uit naar de ZFP centrales. Daarmee kan de installateur ook grotere projecten met één vertrouwd systeem aanpakken.

1c_6.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Durf te verstoren met Chubb visiON+

Chubb Belgium, een toonaangevende installateur en dienstverlener van elektronische beveiligings- en brandbeveiligingssystemen, organiseerde onlangs een zeer gewaardeerd klantenevenement om de lancering van Chubb’s visiON+-serviceoplossing te vieren: een reeks externe, verbonden services die de manier waarop bedrijfsbeveiliging wordt beheerd, veranderen. De volgende partners namen aan het evenement deel en presenteerden hun diensten en producten: Addvals, Criticalarc, Dinec International, Electrotest, Foammaster, Hikvision, IDIS, Lobeco, Rotarex, SMC en Sorhea. Naast het presenteren van nieuwe technologische evoluties op het evenement, ontdekten Chubb-klanten de voordelen van geconnecteerde diensten op het gebied van brand en veiligheid. Chubb bundelt diensten in drie takken: elektronische beveiliging, brandsystemen en alarmbewaking.

copacomagazijn7.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
ICT-oplossingen op maat

“Copaco is een lokale speler en we zijn daar best trots op. Een meerwaarde die onze partners sterk weten te waarderen. Als onze cloudklanten met een vraag zitten, komen ze niet in een callcenter ergens ver weg in een exotisch land terecht, maar in Erembodegem bij Aalst. We spreken dezelfde taal, en ik heb het dan niet over Nederlands, Frans, Engels of Duits, maar dezelfde technische taal. We kennen de markt en begrijpen dus ook de noden van onze partners.”

shutterstock1674926290_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Nieuwe webshop resultaat van digitalisering bij Nestor Company

Hoe kunnen we digitalisering inzetten om het werk van onze klanten makkelijker te maken? Met die vraag ging Nestor Company de afgelopen maanden aan de slag. Het resultaat is een ingenieuze webshop die voor klanten een heuse meerwaarde betekent. Technisch Directeur William Blancke vertelt er ons alles over.

2_21.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Spoorlopers ontmoedigen door slim hek

In Kortrijk werd een hotspot voor spoorlopers beveiligd met een intelligent hek. Dankzij accelerosensoren van RAS/AIS op de afsluiting worden spoorlopers gedetecteerd. De meldkamer van Infrabel krijgt onmiddellijk een waarschuwing en kan de nodige maatregelen treffen, zoals het treinverkeer waarschuwen en/of de hulpdiensten inschakelen.

totale3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Fichet Group ontwerpt explosiewerende veiligheidsramen voor Totalenergies Raffinaderij Antwerpen

Totalenergies en de haven van Antwerpen hebben samen al een lange geschiedenis die teruggaat tot kort na de Tweede Wereldoorlog. De petroleumraffinaderij van vandaag is niet meer te vergelijken met die van 75 jaar geleden; En we hebben het dan niet alleen over de productie, maar aspecten als energie-efficiëntie en veiligheid krijgen nu veel meer aandacht. In een omgeving waar explosie- en brandgevaar nooit volledig uit te sluiten zijn, worden op dit vlak bijzonder hoge eisen gesteld. Op het vlak van veiligheid is Fichet Security Solutions Belgium een gewaardeerde partner.