ccimattbfrixisduurzaam.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
“De groei zit in onze passie”

“We zijn het magazijn van de vakman én van de kleinhandel.” Een gedurfde uitspraak van Frank De Crock en Christel Schellens, zaakvoerders van BESA, en zo zullen we er tijdens ons gesprek nog meer optekenen. Een rondleiding door de magazijnen geeft ze wel gelijk. BESA houdt meer dan 16.000 artikels op voorraad. Een serieuze investering, maar een van goudwaarde; tot ver buiten de landsgrenzen heeft BESA een stevige reputatie opgebouwd van voorraadhouder.

1a_9.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Tridis wordt EET Belgium

Begin dit jaar nam de Deense IT-distributeur EET Group zijn Belgische sectorgenoot Tridis over. Een strategische zet waarmee EET Group zijn ambitieuze doelstellingen in de Benelux in uitvoering brengt, maar tegelijk ook goed nieuws voor de klanten en partners van EET Belgium (de nieuwe naam voor Tridis). Door de overname kan EET Belgium immers zijn productgamma sterk uitbreiden en wordt er nog meer dan vroeger ingezet op kennisdeling en logistieke ondersteuning.

lobecoconnect2safety.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Lobeco Fire + Security realiseert overname van Connect2Safety

Op maandag 19 juni officialiseerde Lobeco Fire + Security de overname van Connect2Safety. De eveneens in Wevelgem gevestigde sectorgenoot verhuist met onmiddellijke ingang naar het logistieke hoofdkwartier van Lobeco België. “Deze samenwerking geeft ons op alle vlakken meer slagkracht en zal toelaten om onze klanten nog beter te bedienen”, klinkt het unaniem bij Bart Dewijn (Lobeco Fire + Security) en Frank Deblon (Connect2Safety).


NewSecurity 2025 rectangle
11_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Service + kwaliteit = Nestor Company

“We gaan prat op ons ruim en divers aanbod waarbij we onze rol van leverancier van kwalitatieve en hoogtechnologische producten ten volle kunnen uitoefenen”, vertelt Jonathan Geirnaert, Sales Manager van Nestor Company uit Deinze. “Maar vergis je niet, dit komt niet zomaar uit de hemel vallen. Al meer dan 15 jaar bouwen we aan onze logistieke ondersteuning van de professionele beveiligingsinstallateur, waarbij de focus op vier sectoren ligt: security, automatisatie, brandalarm, toegangscontrole met parlofonie & videofonie.”

team.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
CSL IoT Platform 3.0

Tijdens de eerste dagen van de zomervakantie lanceerde CSL het nieuwe CSL IoT Platform 3.0, het gebruiksvriendelijke SIM & Router beheerplatform. Hiermee behoudt de beveiligingsinstallateur 24/7 in realtime toezicht over de SIM- en Router connectiviteit in al zijn installaties waar kritische connectiviteit gewenst is. Overzichtelijk, eenvoudig en betrouwbaar.

3_13.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
EVVA – Topkwaliteit en service gaan hand in hand

Door de band kan de historiek van een bedrijf de lezer maar matig boeien. In New Security zal je er dan ook niet regelmatig iets over lezen. Maar we maken wel graag een uitzondering als het een historiek betreft die – op zijn zachtst gezegd – uitzonderlijk is. Of hoe noem je anders een honderdjarig bedrijf dat vandaag nog altijd trendsetter is in de ontwikkeling en de productie van mechanische en elektronische toegangssystemen die worden gecombineerd in sluitsystemen volgens de wensen van de partners?

arcweldinginconstructionarea20221206232329utc_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
De vuurvergunning

Dit is vooral het geval bij lassen, slijpen, snijden, thermisch strippen of zelfs het heet aanbrengen van een waterdichte coating. De lijst van technieken en situaties met een hoog risico is lang. Voorbeelden van brand tijdens of na dit soort werkzaamheden zijn helaas veelvoorkomend.

biometriegezichtsherkenningcctvdepositphotos446742778ds.jpg

DOSSIER  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Kunstmatige Intelligentie: De Toekomst van Beveiliging?

Kunstmatige intelligentie (KI) boekte in de afgelopen jaren enorme vooruitgang en ontwikkelde zich tot een krachtige tool in verschillende domeinen. Een van de opvallendste toepassingsgebieden is beveiliging, waar kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in hoe wordt omgegaan met dreigingen en risico’s. Van het detecteren van indringers tot het beschermen van gevoelige informatie, KI verandert de manier waarop de fysieke en digitale wereld wordt beveiligd.

kvipcwizmindsseriesv10en202301.jpg

COMPANY SPOT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Dahua lanceert de nieuwe IPC WizMind S-serie die slimmer zicht en een sterker schild biedt.

XX januari 2023 / Hangzhou, China. Dahua, een wereldleider op het gebied van video-centrische slimme AIoT-oplossingen en -diensten, heeft de nieuwste upgrade van zijn IPC WizMind 5-serie uitgebracht – de IPC WizMind S-serie. Deze serie maakt gebruik van AI-technologie, verbetert de beeldprestaties aanzienlijk, biedt rijke intelligente functies, ondersteunt flexibele aanpasbaarheid aan de omgeving en wordt geleverd in plasticvrije verpakking, waardoor verschillende toepassingsscenario’s een slimmere visie en sterkere afscherming krijgen.

hiresmot1.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Beveiliging van kunstwerken in mobiele opstelling met Ajax Systems

Kunstruimten met waardevolle tentoonstellingen zijn altijd een uitdaging voor de beveiligingsindustrie. Mobiele constructies, architectonische kenmerken en een groot aantal bezoekers vereisen flexibele oplossingen voor een complexe beveiliging. Module of temporality (MOT) is een tentoonstellingsruimte van 417 m² met 27 metalen containers. Hierin hangen schilderijen, beelden, installaties en audiovisuele werken van 28 kunstenaars uit tien landen. De tentoonstelling staat in het teken van de Russische agressie tegen Oekraïne.

1_60.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Cameramasten voor beveiliging

Een opmerkelijke deelnemer op de jongste editie van de vakbeurs New Security in Leuven was de Nederlandse fabrikant van camera- en vlaggenmasten Dekker Vlaggen. Tussen de vele aanbieders van high end security oplossingen met hoogtechnologische hardware en software presenteerde Dekker Vlaggen een antwoord op een behoefte die al te vaak uit het oog wordt verloren: zorg er eerst maar eens voor dat je beveiligingscamera zelf op een robuuste, eenvoudige en veilige manier wordt geplaatst.

euromatec1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Wereldwijde modernisering bij Euromatec

Vernieuwing van het eigen merk Eurotec, een verrijkt aanbod, een nieuwe website, een gerenoveerd gebouw, een groter magazijn, een opgeknapte showroom en opleidingsruimte, een nieuwe aanpak op het gebied van communicatie: de beveiligingsspecialist Euromatec ondergaat op alle gebieden een gedaantewisseling. Philippe Timperman en zijn dynamisch team ontvingen ons in het Brusselse hoofdkantoor van het bedrijf in Evere om de balans op te maken van al deze ontwikkelingen. Hij sprak ook over de geslaagde deelname van Euromatec aan de laatste editie van de vakbeurs New Security en over de wens om “Made in Belgium” naar de voorgrond te verplaatsen.