saltogare55linnenkamer.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Comfort en veilige cloudomgeving voor B&B ‘Gare 55’

Het station van Ertvelde (Evergem) heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan. Het gebouw uit 1865 langs de spoorlijn Gent-Terneuzen werd begin jaren 80 gesloten. Recent werd het door de nieuwe eigenaars volledig gestript en met kwaliteitsmaterialen heropgebouwd tot B&B ‘Gare 55’ met 10 kamers en studio’s. SALTO KS en Stardekk koppelen alle functies (boeking, betaling, toegang,….) in een volautomatische, cloudgebaseerde oplossing, comfortabel voor gasten en uitbaters.

1c_10.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 168 – december 2023
VTI Roeselare en Dahua Benelux slaan de handen in elkaar

Het onderwijs. Wie heeft er geen mening over? Maar wat we allemaal hebben mogen ervaren tijdens onze studies en opleidingen, is dat passievolle en gedreven leerkrachten het beste uit hun studenten kunnen halen. Vooral in technische opleidingen is het dan van het allergrootste belang om over de juiste tools te beschikken. Maar de financiële middelen binnen het onderwijs zijn helaas niet oneindig. Daarom is het zo belangrijk dat leerkrachten worden ondersteund vanuit de private sector. Een treffend voorbeeld hiervan is de succesvolle samenwerking tussen VTI Roeselare en Dahua Benelux.

hiresmot1.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Beveiliging van kunstwerken in mobiele opstelling met Ajax Systems

Kunstruimten met waardevolle tentoonstellingen zijn altijd een uitdaging voor de beveiligingsindustrie. Mobiele constructies, architectonische kenmerken en een groot aantal bezoekers vereisen flexibele oplossingen voor een complexe beveiliging. Module of temporality (MOT) is een tentoonstellingsruimte van 417 m² met 27 metalen containers. Hierin hangen schilderijen, beelden, installaties en audiovisuele werken van 28 kunstenaars uit tien landen. De tentoonstelling staat in het teken van de Russische agressie tegen Oekraïne.


NewSecurity 2025 rectangle
casestudypaxton4.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Paxton toegangscontrole voor Gelredome

GelreDome is een multifunctionele evenementenaccommodatie in Arnhem-Zuid. Jaarlijks passeren ruim een miljoen mensen de poorten van deze prachtige locatie, die plaats biedt aan diverse evenementen zoals popconcerten, congressen en beurzen. Daarnaast is het sinds de opening op 25 maart 1998 tevens de thuisbasis van voetbalclub Vitesse. Op dat moment was GelreDome wereldwijd de eerste multifunctionele evenementenaccommodatie die over een uitschuifbaar voetbalveld beschikte. Een ander opmerkelijk kenmerk is het beweegbare dak. Wanneer het dak dicht is en de lichten uit zijn is de zaal volledig verduisterd. Dit biedt ideale mogelijkheden voor bijvoorbeeld voorstellingen en concerten. Deze flexibiliteit maakt GelreDome tot het grootste theater van Nederland.

dormakabasaferoutedeberkjesgeautoriseerd.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
dormakaba SafeRoute zorgt voor safety en security in De Berkjes

In het Brugse Observatie- en BehandelingsCentrum De Berkjes verblijven een 40-tal kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen (GES). In de functionele nieuwbouw – een doordachte patchwork van aaneensluitende, kleinere gebouwen – werd inzake safety en security niets aan het toeval overgelaten. Bouwheer en architect zochten een oplossing om de vluchtdeuren elektrisch en conform EN 13637 te vergrendelen in de vluchtrichting en kwamen uit bij de dormakaba SafeRoute vluchtwegoplossing.

4e.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Kanaaltunneltechnologie in de strijd tegen spoorlopers

Op 20 december 2022 begon een nieuw hoofdstuk in de strijd tegen spoorlopen. Aan de zuidelijke tunnelingang van de Noord-Zuidverbinding – het drukste punt van het Belgische spoornet en de op één na drukste treintunnel wereldwijd – installeerde Infrabel een detectiesysteem dat vergelijkbaar is met wat wordt gebruikt in de Kanaaltunnel. Het is een geavanceerd bewakingssysteem dat een raster van infraroodstralen uitzendt dat iedereen detecteert die de tunnel binnendringt. Dit systeem heeft een dubbel doel: zoveel mogelijk ongevallen met slachtoffers in de tunnel vermijden en tegelijk ook de stiptheid van het treinverkeer zoveel mogelijk beschermen. Op korte termijn worden gelijkaardige oplossingen op nog andere sleutelposities van het Belgische spoorwegnet geïnstalleerd.

221220axiscommunicationslogisticsblogheaderimage.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Veiligheid, beveiliging en efficiëntie in het logistiek centrum

De toekomst van de logistieke sector wordt gedreven door data en technologie. Hoe zorg je voor veilige bedrijfsprocessen en gebruik je technologie om zaken veiliger en duurzamer te maken? Onder andere netwerkcamera’s, kunnen hier een erg belangrijke rol in spelen. Een sector waar Axis Communications dé marktleider is. Epko Van Nisselrooij, smart city expert legt uit; “De mogelijkheden van netwerkcamera’s, audio en toegangscontrole, spelen een sleutelrol bij het beantwoorden van deze vraag.”

9.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Branddetectie bij papierverwerking

We ontmoeten een goedlachse Philippe Michel, zaakvoerder van Oud Papier Jozef Michel met hoofdzetel in Kalmthout. Wie denkt dat de business van oud papier oubollig en eentonig is, moet dringend zijn horizon verruimen. Dichter bij dé hype van het moment – de circulaire economie – kom je niet. Maar volledig risicoloos is de behandeling van oud papier of papierafval niet. Dat heeft Philippe Michel vorig jaar nog ondervonden. Maar samen met solution provider VNI gespecialiseerd in camerabewaking en tevens Hikvision Platinum Partner werd een oplossing op maat uitgewerkt.

siemens1.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Siemens beveiligt Expo 2020 Dubai

De Wereldtentoonstelling: sinds jaar en dag een tot de verbeelding sprekend evenement. Dubai mag als eerste land in het Midden-Oosten de 35ste wereldtentoonstelling organiseren. Oorspronkelijk zou de Expo 2020 Dubai vorig jaar plaatsvinden, maar door de pandemie is het event verplaatst naar 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zullen zich profileren op het vlak van techniek, economie en sociaal-cultureel.

1_46.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 156 – november 2020
Warmtecamera helpt Covid-19 het hoofd te bieden

Een thermische camera die een verhoogde temperatuur bij bezoekers weergeeft, geeft het verzorgend personeel een extra beveiligingslaag. Het systeem is een gift van Dahua Technology en Seris provides an additional layer of protection for the working

3paxton10keyappnl2.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 156 – november 2020
Toegangscontrole en videomanagement met één eenvoudige app

Er is heel veel vraag naar een vereenvoudiging van toegangscontrolesystemen. Eindgebruikers willen geen wirwar aan apps, softwareprogramma’s en hardware om hun gebouw te beveiligen. Paxton10 komt tegemoet aan die verzuchting door toegangscontrole

1_44.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 156 – november 2020
Nestor Company maakt KAA Gent coronaproof

Voor een topvoetbalteam als KAA Gent houdt het COVID-19 virus naast de gezondheids- en sportieve zorgen ook een aanzienlijk financieel risico in. Een besmetting binnen de rangen van de club kan verregaande gevolgen hebben: spelers kunnen niet