118140099l.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 164 – december 2022
De top 10 klachten over malafide slotenmakers

Hoewel er de afgelopen maanden en jaren al stappen in de goede richting gezet werden, mag de aandacht rond malafide slotenmakers zeker niet verslappen Hierdoor vindt u de trieste top 10 terug met ergste klachten over deze malafide praktijken.

slot2.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
10 tips om u grandioos te laten beetnemen (*)

Nu de herfst stilaan in zicht komt en de dagen inkorten, is het hoog tijd om de problematiek van kwalitatieve deursloten nog even te herhalen. De 10 tips om uw woning goed af te sluiten heeft u ondertussen al overal -soms tot vervelens toe- gelezen. Vandaag gooien we het over een andere boeg: hoe maak ik het inbrekers en ander volk zonder scrupules zo makkelijk mogelijk in 10 ‘handige’ tips.

screen2.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Proef op de som: welke slotenmakers krijg je over de vloer via Google?

Mensen die zich hebben buitengesloten zijn vaak zeer kwetsbaar. Het gebeurt bijna altijd op een vervelend moment, zoals in het weekend of ’s avonds. Bovendien heeft bijna niemand standaard het nummer van een goede slotenmaker in zijn telefoon zitten. Dat is het recept voor misbruik van vertrouwen.


NewSecurity 2025 Promovideo
vsu1.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Nieuwe identificatiekaart onderscheidt betrouwbare van malafide slotenmakers

Niet elke slotenmaker is even betrouwbaar en regelmatig duiken dan ook verhalen van consumenten op die onder druk worden gezet of ronduit opgelicht worden. Een probleem waar ze bij de overheid en de sector, waaronder de Vlaamse Slotenmakers Unie die betrouwbare slotenmakers vertegenwoordigt en groepeert, al langer verveeld mee zitten.

1vsu.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Opnieuw belangrijk nieuws voor de slotenmakers

Er is opnieuw een mijlpaal bereikt in de strijd tegen malafide slotenmakers. Vanaf 1 januari moeten slotenmakers een identificatiekaart kunnen voorleggen tijdens hun opdrachten. U leest hieronder aan welke voorwaarden u moet voldoen.

1_56.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
Vlaamse Slotenmakers Unie blikt hoopvol vooruit

De sector van de slotenmakers blijft zich hardnekkig inzetten tegen malafide personen die nietsvermoedende klanten met een torenhoge factuur opzadelen. Nu de Corona-pandemie wat ingedijkt lijkt en mensen weer meer het huis verlaten, is extra waakzaamheid geboden. De Vlaamse Slotenmakers Unie stond ons te woord over deze materie en deed ons en passant haar toekomstplannen uit de doeken.


Messe Essen rectangle nov/dec 2023
vsu3.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Verwijdering uit Google harde klap voor malafide slotenmakers

Consumenten die een slotenmaker nodig hebben bevinden zich vaak in een lastig parket. Ze willen vooral snel geholpen worden en die tijdsdruk leidt tot overhaaste beslissingen. In een eerste reflex wordt meteen de smartphone bovengehaald en via Google de term ‘slotenmaker’ ingevoerd. Malafide bedrijven weten dat ook en zijn gehaaid genoeg om zich specifiek te richten op deze kwetsbare groep. Consumenten bevinden zich op dat moment in een zeer zwakke positie. Ze kunnen hun woning niet betreden en de middelen ontbreken op dat moment om zich te verifiëren van de kwaliteit van de aanbieder. Bovendien zijn ze niet altijd goed op de hoogte van wat een normaal tarief is. Dat zorgt voor een ‘worst case scenario’ waar de minder oprechte slotenmakers van profiteren om toe te slaan.

2_15.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 157 – februari 2021
De top 10 klachten over malafide slotenmakers

De recente aandacht in de media deed weer heel wat zware klachten over malafide slotenmakers naar boven komen. In een reportage van Factcheckers op Eén kwamen heel wat malafide praktijken aan het licht en ook tijdens het radioprogramma ‘De Inspecteur’ op Radio 2 werd er verder op ingezoomd.

42.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 153 – januari 2020
Kersverse eeuweling Evva klaar voor de volgende 100 jaar

We starten vandaag met een kleine quizvraag: wat hebben het cruiseschip de Queen Mary 2, het voetbalstadion van Juventus, de gebouwen van KU Leuven en die van Groep Colruyt met elkaar gemeen? Het ietwat verrassende antwoord luidt… Evva. De

img3112.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 152 – november 2019
Versnelt gedragscode erkenning slotenmakers als veiligheidsberoep?

Malafide slotenmakers en hun woekerprijzen een halt toeroepen. De gedragscode dringende interventies, die de Vlaamse Slotenmakers Unie, 49 van haar leden en de FOD Economie deze zomer hebben ondertekend, moet daarvoor zorgen. Maar de VSU wil nog

shutterstock01402967801.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 151 – augustus 2019
De Gedragscode voor Slotenmakers is een feit

Wie ooit met een malafide slotenmaker in contact is gekomen, die staat waarschijnlijk nogal afkerig tegenover die sector. Begrijpelijk, maar ook onterecht. Hoewel de VSU geregeld van wanpraktijken op de hoogte wordt gesteld, is de overgrote

115350136l.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 150 – mei 2019
De VSU geeft malafide makelaars geen kans

Jammer genoeg worden consumenten en de slotenmakerssector geregeld geconfronteerd met malafide slotenmakers die woekerprijzen aanrekenen, de klant onder druk zetten of soms regelrecht afdreigen. Bij de Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU) willen ze daar