gmi.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Gservice – Bedrijfssoftware voor installatiebedrijven

Installeren is al lang niet meer wat het vroeger is geweest. Steeds meer factoren worden in rekening genomen voor de verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, ondersteuning, samenwerkingen, noem maar op. Performante bedrijfssoftware voor installatiebedrijven wordt een must om een maximaal rendement te halen uit de inzet van medewerkers en middelen. GMI group heeft zich toegelegd op de automatisering van bedrijfsactiviteiten in de installatiemarkt door middel van softwareoplossingen die configureerbaar zijn per organisatie, want geen enkel installatiebedrijf is identiek.

3b.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 158 – mei 2021
8” touchscreen RisControl

RISCO Group introduceert met de interface RisControl een gebruiksvriendelijk en een eenvoudig te installeren bedieningspaneel, dat zich ook nog eens laat opmerken met een bijzonder mooi design. Met de RisControl kan de gebruiker alle alarm- en cloud-oplossingen van RISCO Group bedienen.

hik4.jpg

EVENT  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Flexibele en schaalbare beveiliging met HikCentral 2.0

Hikvision Benelux introduceert het vernieuwde HikCentral 2.0 voor een flexibele en schaalbare beveiliging in één geïntegreerd platform. Het centrale softwareplatform bestaat uit negen kerntoepassingen die aan alle beveiligingsbehoeften kunnen voldoen. Deze negen beschikbare modules zijn beheer van video, toegangscontrole, bezoekersbeheer, aanwezigheidsbeheer, in- en uitgangbeheer, alarmen, intelligente analyse, digitale signage en onderhoud.


GMI rectangle maart 2021
1_54.jpg

EVENT  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Geslaagde online editie Infosecurity.be

De snelgroeiende IT-branche staat niet stil, en al helemaal niet in tijden van corona. Daarom is alles op alles gezet om Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021 op een volwaardige, veilige en passende manier te laten doorgaan. Op 31 maart en 1 april vond de online editie plaats, waarbij de focus lag op de thema’s Cloud & Infrastructuur, Security & Privacy, Data & AI en Digitale transformatie & innovatie.

2_18.jpg

EVENT  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Alia Security Day tackelt cybercriminaliteit

We doen er alles aan om woningen, bedrijven en gebouwen beter te beschermen tegen inbraak en brand. We zetten daarvoor de nieuwste technologische snufjes in. Maar net die nieuwe technologie kan ironisch genoeg ook het zwakke punt in de beveiliging betekenen. Wat als dieven ook hackers zijn? Kunnen zij anti-inbraak systeem platleggen? Kunnen zij via onze camera’s al aan verkenning doen? En hoe gaan we om met biometrische gegevens? Dat was het centrale thema van de Alia Security Day 2021.

3c_12.jpg

EVENT  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Milestone Integration Platform Symposium 2021

MIPS is waar de Milestone Community bij elkaar komt om inzichten, ervaringen, best practices en de laatste innovaties met elkaar te delen. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over de toekomstige richting van Milestone en dus ook om mee vorm te geven aan de toekomst van videotechnologie. Op 1 en 2 maart ‘21 was het de 16e jaarlijkse MIPS, maar dit jaar een beetje anders: 100% virtueel.

vsu3.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Verwijdering uit Google harde klap voor malafide slotenmakers

Consumenten die een slotenmaker nodig hebben bevinden zich vaak in een lastig parket. Ze willen vooral snel geholpen worden en die tijdsdruk leidt tot overhaaste beslissingen. In een eerste reflex wordt meteen de smartphone bovengehaald en via Google de term ‘slotenmaker’ ingevoerd. Malafide bedrijven weten dat ook en zijn gehaaid genoeg om zich specifiek te richten op deze kwetsbare groep. Consumenten bevinden zich op dat moment in een zeer zwakke positie. Ze kunnen hun woning niet betreden en de middelen ontbreken op dat moment om zich te verifiëren van de kwaliteit van de aanbieder. Bovendien zijn ze niet altijd goed op de hoogte van wat een normaal tarief is. Dat zorgt voor een ‘worst case scenario’ waar de minder oprechte slotenmakers van profiteren om toe te slaan.

aca1ph11.jpg

ACA  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Cijfers 2020 tonen belang meldkamers aan

ACA, de Alarm Centrale Associatie, presenteert u de cijfers uit de aangesloten meldkamers van 2020. Uit het rapport komen enkele markante cijfers naar voor. Voorzitter Peter Henderickx gidst ons door de voornaamste bevindingen, waarbij het belang van de meldkamers sterk in de verf gezet wordt.

krish.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Aanstelling Kris Van Hellemond boost voor Belgische pijler ARAS Security Benelux

Sinds 1 maart is Kris Van Hellemond aangesteld als nieuwe accountmanager voor het Belgische kantoor van groothandel ARAS Security Benelux. De aanstelling betekent een frisse blik op de toekomst voor ARAS in ons land, dat zich verder wil ontplooien als partner voor de installateur. Onder meer de projectmarkt wordt een belangrijk doel voor het bedrijf.

2_17.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Bij Carrier Fire & Security hebben ze ambitieuze toekomstplannen.

Eén van de speerpunten wordt de lancering van Aritech, dat zich richt op elektronische beveiliging. We hadden daarover een gesprek met Thomas De Ceulaer, Regionaal Directeur Aritech voor België, Nederland en DACH.

1120515c.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Opmars digitale sleutels belangrijkste evolutie in toegangsverlening

Wie een toegangsverleningssysteem wil invoeren in zijn bedrijf of organisatie wordt al snel geconfronteerd met belangrijke dilemma’s, zoals de keuze voor een server-, web- of cloudgebaseerde oplossing en die tussen toegangsbadges of digital keys via de smartphone. Een correcte oplossing blijkt vaak maatwerk, zo bleek na een gesprek met Salto Systems.

naamloos.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Camera’s als IoT-sensoren – voorbeelden in de retailsector

Traditionele beveiligingscamera’s die steeds vaker worden ingezet als slimme sensor, het is een trend die we steeds vaker voor zien komen. Een netwerkcamera kan namelijk veel meer dan alleen beeld produceren, er kan ook zeer waardevolle data uit gehaald worden. Vandaar de term ‘IoT-sensor’. Bijvoorbeeld in de retail, waar geanonimiseerde beelden van ‘people counting’ camera’s kunnen worden gebruikt om bezoekersstromen in kaart te brengen. Daarnaast zien we steeds meer innovatieve oplossingen die inspelen op de huidige situatie in de retail. Bijvoorbeeld een hygiënezuil met geïntegreerde ‘people counting’ camera’s bij de ingang van een winkel, die bijdraagt aan een veilige winkelervaring voor bezoekers en tegelijkertijd meehelpt bezoekersstromen in kaart te brengen. Onderstaande projectrapportages gaan dieper in op praktijkvoorbeelden van dit soort oplossingen.