1b_14.jpg

EVENT  
New Security Magazine 170 – juni 2024
The Security Event – The winner takes it all

Druk, drukker, drukst. Van 30 april tot 2 mei ’24 was het koppenlopen in NEC Birmingham voor de vijfde editie van The Safety & Security Event Series. Naar gewoonte verenigde de hele beveiligingssector om beveiligingsinnovaties en -inzichten te ervaren, met dit jaar nog meer innovatieve producten en oplossingen dan ooit tevoren dankzij de sterke stijging van het aantal exposanten. Live demonstraties, workshops en talloze netwerkmomenten zorgden ervoor dat alle doelgroepen – fabrikanten, distributeurs, installateurs, integrators en eindgebruikers – aan hun trekken kwamen.

firesafetysecurity1c.jpg

EVENT  
New Security Magazine 170 – juni 2024
FireSafety & Security Event 2024

Na de succesvolle opstart in 2022 vond dit jaar de derde editie van het FireSafety & Security Event plaats. Met meer exposanten en meer bezoekers dan ooit tevoren, mag er zonder schroom van een geslaagde editie worden gesproken. Toch stapt het event af van zijn jaarlijkse periodiciteit en worden de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch vanaf 2026 het tweejaarlijkse treffen van de Nederlandse beveiligingsmarkt. Hiermee wordt een mooi samenspel gecreëerd met de Belgische vakbeurs New Security.

nslandb2024verslagtoegangscontrole.jpg

EVENT  
New Security Magazine 170 – juni 2024
Elektrificatie en genetwerkte beveiligingstechnologie in Frankfurt

Op Light + Building 2024 toonden 2.169 exposanten de laatste ontwikkelingen en trends op het vlak van lighting design en gebouwentechnologie. In dit laatste segment staan elektrificatie en digitalisering centraal. Ook zijn er heel wat nieuwe ontwikkelingen op het vlak van veiligheidstechniek en genetwerkte beveiligingstechnologie.


NewSecurity 2025 rectangle
asis1.jpg

EVENT  
New Security Magazine 170 – juni 2024
ASIS Europe 2024 – ‘Veiligheid in symfonie’

ASIS Europe – From Risk to Resilience werd dit jaar van 20 tot 22 maart 2024 gehouden in Wenen. Het evenement richt zich op de rol die beveiliging speelt bij het ondersteunen van zowel maatschappelijke als commerciële doelstellingen. Er kwamen tal van potentiële gevaren – gaande van fysieke bedreigingen tot cyber security – aan bod, waarbij de finale boodschap meestal luidde ‘wees je bewust van de gevaren, maar laat je hierdoor niet afschrikken’. Voor de allereerste keer was het jaarlijkse event van ASIS Europe volledig uitverkocht met in totaal 922 deelnemers uit 57 landen.

aliasecurityday1a.jpg

EVENT  
New Security Magazine 170 – juni 2024
ALIA Security Day 2024 – Change is Coming

Op 28 maart ’24 ging in Braine-l’Alleud een bijzonder succesvolle ALIA Security Day door. Het was op alle vlakken een spectaculaire editie: massale opkomst, mooie setting, maar vooral zeer boeiende én diverse presentaties. Iedere spreker bracht op zijn manier – soms met een knipoog, soms met een kwinkslag – een nuttige bijdrage zodat na de lunch iedereen naar huis ging met het gevoel “blij dat ik erbij was want hier heb ik echt iets aan gehad”.

sicur245e.jpg

EVENT  
New Security Magazine 170 – juni 2024
SICUR 2024 verovert plaats op internationale kalender

De security vakbeurs SICUR in Madrid die van 27 februari tot 1 maart 2024 doorging, zet zijn internationalisering verder. Voor de jongste editie kwam 25% van de exposanten en 9,6% van de bezoekers van buiten Spanje (exposanten uit 31 landen en bezoekers uit 80 landen). Het mag niet verwonderen dat op beide lijsten Portugal op de eerste plaats staat, met daarnaast een belangrijke deelname uit Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en vooral verschillende Latijns-Amerikaanse landen die van SICUR hun referentiebeurs voor de Europese hebben gemaakt. Buitenlandse deelname is opmerkelijke gestegen in vergelijking tot eerdere edities. Het was de ambitie van de beursorganisatie om verder te groeien zodat de bezoeker meer inzichten kreeg in de trends in beveiliging en kon kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen. Opdracht volbracht!

cdvi2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 170 – juni 2024
CDVI Group – “Kwaliteit staat altijd voorop”

Denk je aan toegangscontrole, dan zal de professionele installateur ook aan CDVI denken. Terecht, want deze Franse fabrikant viert bijna zijn 40ste verjaardag maar heeft doorheen de jaren zijn afkomst niet verloochend. Sterker nog, productie in Europa blijft een speerpunt in de bedrijfsfilosofie en als Belgische installateur kan je alleen maar gelukkig worden met fabrieken in de buurlanden Frankrijk en Duitsland. Producten van topkwaliteit en bijzonder korte logistieke lijnen, dat is dubbel scoren!

anbrimex.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 170 – juni 2024
AnB-Rimex breidt TriCom uit met multisitebeheer en energiemonitoring

Gebruikscomfort in de hoogste graad: het is de voorwaarde die telkens opnieuw wordt herhaald bij iedere nieuwe ontwikkeling van TriCom. De alarmcentrale van AnB-Rimex kreeg recent weer een aantal functionaliteiten die het voor de eindgebruiker nog wat eenvoudiger, veiliger én transparanter maken. Commercieel verantwoordelijke Geert Deprez geeft tekst en uitleg bij de innovaties.

4_5.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 170 – juni 2024
Vander Elst – Uw partner voor communicatie en gebouwbeveiliging

Vander Elst is importeur van kwalitatief elektronisch installatiemateriaal en totale elektrificatie-oplossingen. In hun uitgebreide portfolio zitten meer dan 40 Europese fabrikanten, stuk voor stuk gerespecteerd omwille van hun kwaliteit en innovatie. Specifiek voor de security markt springt de Italiaanse Urmet Group eruit, waarvan Vander Elst sinds 2016 de exclusieve distributeur is voor België en Luxemburg.

emzyzwartsfeerbeeld.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 170 – juni 2024
EVVA: uw betrouwbare aanspreekpunt voor mechatronische toegangsoplossingen

EVVA is al meer dan 100 jaar een trendsetter in de wereld van mechanische en elektronische toegangssystemen. Het Oostenrijkse familiebedrijf is door de focus op topkwaliteit en klantentevredenheid uitgegroeid tot het betrouwbare aanspreekpunt bij vragen over toegangscontrole en beveiliging. Door de combinatie van de werelden van mechanica en elektronica, wordt EVVA beschouwd als een specialist van mechatronische toegangsoplossingen.

12248932xlnormalnone.jpg

DOSSIER  
New Security Magazine 170 – juni 2024
Gecertificeerde voice alarmsystemen (VAS)!

De informatie gecommuniceerd door voice alarm systemen kan levens redden in geval van brand, op voorwaarde dat de berichten duidelijk en begrijpelijk zijn. Gecertificeerde systemen kunnen hieraan bijdragen en hun doeltreffendheid voor uw gebruikers garanderen.

70443943xlnormalnone.jpg

ALIA  
New Security Magazine 170 – juni 2024
Een klasse-installateur is INCERT gecertificeerd

“INCERT is een vrijwillig kwaliteitslabel maar met een grote meerwaarde”, stelt Patrick Van Liempt van ALIA. “Op korte termijn zullen er belangrijke aanpassingen worden aangebracht, waarbij ALIA met hand en tand de belangen van de installateurs zal verdedigen. Dat beloof ik jullie. ALIA erkent ten volle de waarde van het kwaliteitslabel INCERT, en zal zich engageren om het label op te trekken naar een hoger niveau. Ter herinnering, een INCERT-certificering betekent niet dat het installatiebedrijf beantwoordt aan de wettelijke bepalingen, maar het toont aan dat je een klasse-installateur bent die verder kijkt dan het wettelijke minimum.”

1920x600headerwinguardcontrolcenter.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 170 – juni 2024
Advancis wil lokale verankering verstevigen

Advancis fungeert al 30 jaar als marktleider in leveranciersonafhankelijke beveiligings- en gebouwbeheeroplossingen. Het softwarehuis scoort vooral met de hoogwaardige producten AIM en WinGuard, die ingezet worden op cruciale locaties, waar maximale veiligheid een absolute vereiste is. Advancis heeft een solide aanwezigheid van bijna 10 jaar op de Beluxmarkt en streeft ernaar om de lokale verankering te versterken.

ransomware_1.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 170 – juni 2024
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Na twee jaar van hoge maar stabiele cijfers, was er in 2023 een zorgwekkende stijging van verliezen door ransomware en afpersing. Hackers richten zich steeds meer op IT en fysieke toeleveringsketens. Ze lanceren massale cyberaanvallen en vinden nieuwe manieren om geld af te persen van grote en kleine bedrijven. Het is dan ook geen wonder dat onze klanten cyberrisico’s als hun grootste zorg zien in het jaarlijkse Allianz Risk Barometer onderzoek.

keypadplusms2x.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
Een inbraakvrije keypad

Wat in films of tv-series gebeurt, is in het echte leven vaak onmogelijk. Sterker nog, als het gaat om aanvallen van hackers, staan films vol compleet onrealistische dingen. Zo krijgt het publiek een verkeerd beeld. De kijkers geloven bijvoorbeeld dat infraroodstralen zichtbaar worden door poeder te gebruiken. Of ze denken dat een inbreker een kabel kan aansluiten op een Ajax-keypad, het wachtwoord kan lezen, en zo het beveiligingssysteem kan hacken. Hoog tijd voor juiste informatie.

compactrtttoadboxgb.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
“Ernitec verdient uw vertrouwen”

Ernitec is een wereldwijde fabrikant van videobewakings- en beveiligingsapparatuur voor professionals. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en is vandaag een van de meest gewaardeerde en innovatieve fabrikanten van een breed scala aan videobewakingsapparatuur. Sinds 2011 behoort Ernitec tot de EET Group en wordt in ons land verdeeld door EET Belgium. Leuk detail: zowel Ernitec als EET Group zijn van origine Deense bedrijven.

businessdataprotectionandprivacyonlinecyber20231127050526utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
ALIA Security

Wij vertegenwoordigen de installateurs, de fabrikanten en de distributeurs inzake inbraakdetectie, branddetectie, toegangscontrole en camerabewaking.

computersecurityconcept20231127053718utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
ALIA Security Day 2024 – “Change is coming”

Op donderdag 28 maart 2024 organiseert ALIA Security, de Belgische beroepsvereniging van elektronische beveiliging, zijn jaarlijkse conferentie in Kinepolis Braine L’Alleud. Het opzet van de editie verschilt met die van voorgaande jaren. Voor de eerste keer wordt het congresprogramma opgedeeld in twee blokken met aangepaste thema’s voor de twee doelgroepen waarop wordt gericht, namelijk de professionele installateurs en de stakeholders.

2_27.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – februari 2024
Nestor Company koppelt kwaliteit aan service

“We zijn leverancier van een ruim en zeer divers aanbod van kwalitatieve en hoogtechnologische producten waarmee we de eindgebruiker een pasklare oplossing voor zijn behoeften kunnen bezorgen”, vertelt Armand Van den Bogaerde, zaakvoerder van Nestor Company uit Deinze. “Hiervoor teren we op onze uitgebreide ervaring die we doorheen de jaren hebben opgebouwd. Ik vind dat zeer belangrijk dat we aan ons productgamma een performante logistieke ondersteuning van de professionele beveiligingsinstallateur koppelen.”

rasaisteamimage003.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – februari 2024
“Fuseren heeft onze marktaanwezigheid en onze slagkracht vergroot.”

In 2019 hebben het Vlaamse RAS en het Waalse AIS hun krachten gebundeld. Hun samenwerking heeft de twee leveranciers van beveiligings- en bewakingsapparatuur niet alleen een betere nabijheid bij hun installateurs-klanten opgeleverd, maar ook meer expertise, meer logistieke flexibiliteit en een uitgebreider opleidingsaanbod. En voor de kantoren van Gosselies een gloednieuw hoofdkantoor.

limotec2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – februari 2024
LIMOTEC lanceert upgrade van MD2400-branddetectiesysteem

LIMOTEC is een Belgische fabrikant van BOSEC EN54-13 gecertificeerde branddetectiesystemen waar kwaliteit, betrouwbaarheid en een sterk onderbouwde support voor de installateur hoog in het vaandel staan. Hierdoor is het bedrijf al ruim 40 jaar een vaste waarde op de branddetectiemarkt. Vorig jaar lanceerde het de nieuwe website, begin maart gevolgd door de introductie van de C.I.E. MD2400 Generatie 3. “In de toekomst blijven we verder investeren in de ontwikkeling van onze eigen LIMOTEC brand- en gasdetectiesystemen”, vertelt Sales Manager Roeland Naessens.