new160gmigroup_1.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Gservice – Flexibiliteit vanuit een standaardpakket

Hoe zet je als installatiebedrijf je mensen en middelen zo optimaal mogelijk in? Hoe verlaag je je bedrijfskosten door een verhoogde efficiëntie bij verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, nacalculatie, enz.? Het antwoord is simpel: bedrijfssoftware die is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van installatiebedrijven service providers in beveiliging. GMI group heeft de boodschap opgepikt en configureert haar software naar de werking van het installatiebedrijf waarbij alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Belangrijk voordeel is dat dit gebeurt op een Microsoft-platform.

3_12.jpg

COMPANY SPOT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Wilcon nodigt onder het motto ‘Your Security. Our Passion’ installateurs uit naar de beurs

Een goed uitgekiende strategie, een overwogen leveranciersselectie en een focus op kwalitatieve langetermijnrelaties met de klant. Dat zijn kort samengevat de pijlers waarmee Wilcon de markt benadert. De exponent van deze visie vormt Ajax, een onwaarschijnlijk snel gegroeide aanbieder van inbraaksystemen. We hadden een gesprek met bedrijfsleider Jan Wauters over de toekomst van Wilcon.

1a_5.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 160 – november 2021
Dahua Technology Partner Day 2021 – Building a digital future

Op 13 en 14 oktober ’21 organiseerde Dahua Technology zijn tweede online Partner Day, nadat de eerste editie vorig jaar zeer succesvol was en lovende feedback kreeg. Opgebouwd rond het thema AI, Cloud en Alarm Monitoring in vier verticale markten was de rode draad doorheen Dahua Technology Partner Day 2021 de intense en versterkende samenwerking met meer dan 220 partners. Hiervan mochten er 22 een presentatie geven waardoor de deelnemers aan het event op het einde van de rit een duidelijk inzicht kregen in de trends in de beveiligingsindustrie en de nieuwste technologieën binnen het Dahua-ecosysteem, dat oplossingen biedt toegespitst op verschillende scenario’s.


GMI rectangle maart 2021
4f.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 160 – november 2021
Expoprotection Sécurité – Kwaliteit bezoekers was top

Van 28 tot 30 september 2021 ging in Parijs de vakbeurs Expoprotection Sécurité door. Voor onze sector was het een van de eerste massa-events na de verplichte stilval in de event- en beurssector. Het aantal fysiek aanwezige toeschouwers was minder dan bij vorige edities, maar hierbij moeten nog de online bezoekers worden geteld die contact zochten met de 150 exposanten via het beursplatform (meetbaar) of rechtstreeks op de bedrijfswebsite (onmeetbaar). Waar iedereen het wel over eens was: de kwaliteit van de bezoekers was top.

siemens1.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Siemens beveiligt Expo 2020 Dubai

De Wereldtentoonstelling: sinds jaar en dag een tot de verbeelding sprekend evenement. Dubai mag als eerste land in het Midden-Oosten de 35ste wereldtentoonstelling organiseren. Oorspronkelijk zou de Expo 2020 Dubai vorig jaar plaatsvinden, maar door de pandemie is het event verplaatst naar 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zullen zich profileren op het vlak van techniek, economie en sociaal-cultureel.

1a_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
HeatPro Mini Van tour

Na de zomervakantie trok Hikvision door België en Nederland met de HeatPro Mini Van tour. Na een veel te lange digitale periode was de animo bij zakenpartners en installateurs naar een live event groot. En dankzij het concept – buitenopstelling rond een demowagen – werden de producten op een veilige manier voorgesteld. Opzet geslaagd!

top1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
All-in-one oplossing voor beveiliging én smart home

Beste installateur, pimp een beveiligingsinstallatie op naar een all-in-one installatie en vergroot je omzet. Voilà, de boodschap van dit artikel is al meteen doorgegeven, maar we zullen het uitleggen. Distributiepartner TOP Security uit Temse stelt met Qolsys van DSC een uniek systeem voor dat beveiliging en smart home in één systeem combineert. Het resultaat is een oplossing waarmee je het volledige huis vanop één plek bedient.

1d_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
EVVA – Duurzaam op alle gebieden

100 jaar jong en gedreven door passie en innovatie. Welkom in de wereld van EVVA, de Oostenrijkse fabrikant van sluitsystemen die zich onderscheidt met elektronische en mechanische systemen die worden gecombineerd in sluitsystemen volgens de wensen van de partners. Maar er is nog zoveel meer waarmee EVVA het verschil maakt: duurzaamheid, respect, R&D, Europese productie, eerlijke communicatie, lange termijnvisie.

dormakabatcmobileaccess.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
De vele gezichten van de nieuwe online receptionist

Met exivo en evolo smart biedt dormakaba, de specialist in toegangsoplossingen en toegangsbeveiliging, innovatieve toegangscontroleoplossingen aan die zorgen voor optimale veiligheid, flexibiliteit en vrijheid. “Met exivo en evolo smart kunnen alle deuropeningen, of het bv. een kantoor, coworkingruimte of winkel betreft, digitaal, veilig en effectief worden gecontroleerd”, zegt Antony Vandeplas, Marketing & Communicatie bij dormakaba Belgium. “Mobile Access onderscheidt zich dan weer door het feit dat het systeem zich eerder leent voor geregelde, onverwachte, aanpassingen in de toegangsrechten.”

1_57.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Patiëntenveiligheid post-Covid-19

Covid-19 was bijzonder dodelijk binnen de ouderenzorg. Een realistische schatting leert dat ongeveer 15.000 bewoners in Belgische woonzorgcentra overleden als rechtstreeks gevolg van de pandemie. Dramatische cijfers, maar tegelijk werd ook de druk op de woonzorgcentra weggenomen en kreeg de sector een unieke kans om zich voor te bereiden op een onzekere toekomst waarbij de enige zekerheid is dat het nooit meer hetzelfde zal zijn als vóór 2020.

saltoupgradeestatebroupkotgent.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Mensen connecteren en veilige toegang faciliteren

Core business van Upgrade Estate is het realiseren en geïntegreerd beheren van huisvesting voor studenten, young professionals en groeibedrijven. Met hun merken Upkot, Upliving en Upoffiz leveren ze convenience voor huurders en investeerders. “Zeker in een Upkot omgeving is toegangscontrole vaak een uitdaging. Denk aan een verloren of vergeten smartphone… Het Salto KS systeem ontzorgt ons bij die facilitaire, operationele druk”, zegt CCO Nils Vanhauwaert.

3customipontvanger.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Praxis lanceert zelfgebouwde meldkamer-app

Praxis heeft goed nieuws, want het bedrijf stelt met trots een eigen app voor. Daarmee kunnen installateurs sneller en efficiënter hun klanten aansluiten op de meldkamer. Bijzonder in de benadering is dat de gratis app volledig zelf “inhouse” gebouwd werd door een aantal ervaren Praxis-medewerkers, wat de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie sterk ten goede komt.