kvipcwizmindsseriesv10en202301.jpg

COMPANY SPOT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Dahua lanceert de nieuwe IPC WizMind S-serie die slimmer zicht en een sterker schild biedt.

XX januari 2023 / Hangzhou, China. Dahua, een wereldleider op het gebied van video-centrische slimme AIoT-oplossingen en -diensten, heeft de nieuwste upgrade van zijn IPC WizMind 5-serie uitgebracht – de IPC WizMind S-serie. Deze serie maakt gebruik van AI-technologie, verbetert de beeldprestaties aanzienlijk, biedt rijke intelligente functies, ondersteunt flexibele aanpasbaarheid aan de omgeving en wordt geleverd in plasticvrije verpakking, waardoor verschillende toepassingsscenario’s een slimmere visie en sterkere afscherming krijgen.

hiresmot1.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Beveiliging van kunstwerken in mobiele opstelling met Ajax Systems

Kunstruimten met waardevolle tentoonstellingen zijn altijd een uitdaging voor de beveiligingsindustrie. Mobiele constructies, architectonische kenmerken en een groot aantal bezoekers vereisen flexibele oplossingen voor een complexe beveiliging. Module of temporality (MOT) is een tentoonstellingsruimte van 417 m² met 27 metalen containers. Hierin hangen schilderijen, beelden, installaties en audiovisuele werken van 28 kunstenaars uit tien landen. De tentoonstelling staat in het teken van de Russische agressie tegen Oekraïne.

1_60.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Cameramasten voor beveiliging

Een opmerkelijke deelnemer op de jongste editie van de vakbeurs New Security in Leuven was de Nederlandse fabrikant van camera- en vlaggenmasten Dekker Vlaggen. Tussen de vele aanbieders van high end security oplossingen met hoogtechnologische hardware en software presenteerde Dekker Vlaggen een antwoord op een behoefte die al te vaak uit het oog wordt verloren: zorg er eerst maar eens voor dat je beveiligingscamera zelf op een robuuste, eenvoudige en veilige manier wordt geplaatst.


Salon APS sept/okt2023
euromatec1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Wereldwijde modernisering bij Euromatec

Vernieuwing van het eigen merk Eurotec, een verrijkt aanbod, een nieuwe website, een gerenoveerd gebouw, een groter magazijn, een opgeknapte showroom en opleidingsruimte, een nieuwe aanpak op het gebied van communicatie: de beveiligingsspecialist Euromatec ondergaat op alle gebieden een gedaantewisseling. Philippe Timperman en zijn dynamisch team ontvingen ons in het Brusselse hoofdkantoor van het bedrijf in Evere om de balans op te maken van al deze ontwikkelingen. Hij sprak ook over de geslaagde deelname van Euromatec aan de laatste editie van de vakbeurs New Security en over de wens om “Made in Belgium” naar de voorgrond te verplaatsen.

saltonshomelokallesinthecloud.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
SALTO Homelok: nieuw platform voor toegangscontrole in de cloud

Binnen de serverbased oplossingen van SALTO Systems was SALTO Virtual Network (SVN) het moederplatform van de toegangscontrole – met online en offline deuren, bekabeld en batterijgevoed en Data-on-Card. Een tiental jaar later volgde het cloud platform SALTO KS waarin alles wireless online gebeurt. Met SALTO Homelok lanceert SALTO Systems nu het verhaal van bekabeld én batterijgevoed, (wireless) online én offline, zij het nu door mekaar gebruikt in de cloud én met de SVN-technologie.

4b_5.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Geutebrück zorgt voor slimme beveiliging

Een opvallende deelnemer aan de vakbeurs New Security 2023 was Geutebrück, een internationale aanbieder van intelligente en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen voor videobeveiliging, en dit aangevuld met de bijhorende hardware. De klanten van Geutebrück bevinden zich wereldwijd, maar referentieprojecten omvatten o.m. musea met onschatbare historische kunstwerken, overheidsinstanties en overheden die deel uitmaken van de kritieke infrastructuur (KRITIS), financiële instellingen en industriële bedrijven die zich willen beschermen tegen inbraak, spionage of sabotage. Hierbij komt ook steeds meer de vraag vanuit de industrie, retail en transport om processen te optimaliseren met videodetectie en intelligente analyses


NewSecurity 2025 Promovideo
vupcameras_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
RISCO LightSYS+

“RISCO bouwt verder op zijn ijzersterke reputatie op het vlak van innovatie, betrouwbaarheid en ondersteuning van de professionele klant”, vertelt Wim Van Cauwenbergh, Global Head of Customer Satisfaction bij RISCO Group en hét gezicht van RISCO in België en Luxemburg. “Tijdens de pandemie hebben we keihard ingezet op vernieuwing van onze producten. De componenten werden verbeterd, en dit niet alleen qua prestaties maar ook productie en levering. Als de klant ons zijn vertrouwen schenkt, dan is het onze plicht om werkelijk alles in het werk te stellen om dat vertrouwen waard te zijn. En zonder blozen kan ik beweren dat RISCO hier zeer goed in slaagt.”

adobestock476289888editorialuseonly.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Q-Park Belgium observeert in real-time met IDIS Solution Suite VMS

Q-Park staat voor kwaliteit en een aangename parkeerervaring. Er is aandacht voor veiligheid, snelheid en het comfort waarmee kan worden geparkeerd. Technologie neemt hierbij steeds een belangrijkere rol in.

keymaster.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Lock Control geeft beveiligingsoplossingen een extra dimensie

Kwalitatieve veiligheidssystemen verder opwaarderen, zodat ze nog beter beantwoorden aan de strenge vereisten van de Belgische markt: het is één van de grote sterktes van Lock Control. Het team rond Johan en Stijn Saerens kan ook op de expertise van Eric Vanseuningen rekenen om installateurs de best mogelijke ondersteuning te bieden. Dat bewijst het onder meer met sterke service op de video-intercomsystemen van Akuvox en de hoogwaardige, zelf ontwikkelde, sleutelkasten van KEY-MASTER.


Sicurezza mei-nov 2023
anbfoto1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Geïntegreerde totaaloplossingen zijn het handelsmerk van AnB-Rimex

Systemen waar je voor lange tijd mee op rozen zit: het is iets waar ze bij AnB-Rimex altijd veel belang aan hebben gehecht. De producent en distributeur van oplossingen voor domotica en beveiliging blijft ook na 35 jaar erg veel belang hechten aan nieuwe ontwikkelingen, mét respect voor systemen van vroeger.

4c.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Safety & Security Series: één event, zes beurzen

The Security Event keerde van 25 tot 27 april 2023 voor zijn vierde editie terug naar NEC Birmingham. Het beveiligingsevent verenigt de hele beveiligingssector om bestaande en toekomstige beveiligingsinnovaties en trends aan het grote publiek te tonen. Nooit eerder werden er zoveel exclusieve producten en oplossingen voor commerciële, zakelijke en residentiële beveiliging op het podium gebracht. Met de actieve deelname van de volledige beveiligingsketen (fabrikanten, distributeurs, installateurs, integrators, eindgebruikers) waren de Safety & Security Series 2023 weer een topeditie!

1b_12.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Netwerken centraal op Fire Safety & Security 2023

Van 12 tot 13 april ’23 ging in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de vakbeurs Fire Safety & Security 2023 door, het logische vervolg op de geslaagde editie van vorig jaar. Rond het thema ‘stimuleren ven samenwerking’ stonden netwerken en contacten leggen centraal voor de 121 exposanten en 4.300 professionele bezoekers. Een opmerkelijke stijging in vergelijking tot de editie van 2022 met 100 exposanten en 3.400 bezoekers. Het was een gok om voor een jaarlijkse frequentie te gaan in plaats van de bij vakbeurzen gebruikelijke tweejaarlijkse frequentie, maar het draaide uit op een meer dan geslaagde gok. En dat het de organisators menens is met de jaarlijkse frequentie maken ze zeer duidelijk door nu al de data te lanceren voor de edities van 2024 én van 2025. De uitdaging is nu om ook de exposanten te overtuigen om ieder jaar aan boord te blijven, want in de wandelgangen konden we hierover toch wel wat kritische bedenkingen opvangen.