gmigrouptestimonialseristechnologystill5.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Digitalisering en automatisering stellen verdere groei veilig bij Seris Technology

Seris Technology is een servicebedrijf dat klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt. Om zijn dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen, is verdere digitalisering een noodzaak. Door de implementatie van een nieuw ERP-systeem, dat volledig geconnecteerd werd met de dagelijkse toepassingen zoals Outlook en Teams, merken de medewerkers van Seris Technology dat ze makkelijker en vlotter kunnen werken. Het management ziet nu in realtime hoe de operaties lopen en de klanten worden sneller en efficiënter geholpen. Een succesvol project dat GMI group binnen het voorziene budget en tijdsbestek realiseerde.

91378601indoorviewblackhallwaycamera.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
2N intercom binnenpost nu ook inzetbaar als bewakingsmonitor en bedieningspaneel voor domotica

2N, de wereldwijde marktleider in IP-gebaseerde intercom- en toegangscontrolesystemen, heeft de firmware van de 2N® Indoor View van een update voorzien. Hierdoor kan de antwoordunit voor luxe wooncomplexen nu ook dienstdoen als bewakingsapparaat en bedieningspaneel voor complexe domotica-systemen. 2N komt daarmee tegemoet aan de veranderende behoeften van bewoners van luxe woningen wereldwijd.

2a_6.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Sicur 2022 – Beleving van beveiliging en veiligheid

Van 22 tot 25 februari 2022 vond in Madrid de tweejaarlijkse vakbeurs Sicur plaats. Deze internationale beurs voor de totale veiligheidssector bekleedt een unieke positie door het bijzonder uitgebreid aanbod. Een wandeling door de vier beurshallen was voor de bezoeker een belevingstocht doorheen alle aspecten van veiligheid en beveiliging, van veiligheidsschoenen en valbescherming tot gesofistikeerde camera’s en cyber security.


ADI rectangle juli-september 2022
4k.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Sicurezza 2021 – Succesvolle synergie met Smart Building Expo en Made Expo

Van 22 tot 24 november ’21 vond in Fiera Milano de security vakbeurs Sicurezza plaats, en dit voor de eerste keer gelijktijdig met Smart Building Expo en Made Expo. Dit veelzijdig aanbod met meer dan 700 exposanten zorgde voor een succesvolle synergie en lokte 45.516 professionele bezoekers. Opvallend was dat dezelfde thema’s op de drie beurzen nadrukkelijk aan bod kwamen: technologie, duurzaamheid, innovaties, cyber security, artificiële intelligentie, digitalisering.

9.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Branddetectie bij papierverwerking

We ontmoeten een goedlachse Philippe Michel, zaakvoerder van Oud Papier Jozef Michel met hoofdzetel in Kalmthout. Wie denkt dat de business van oud papier oubollig en eentonig is, moet dringend zijn horizon verruimen. Dichter bij dé hype van het moment – de circulaire economie – kom je niet. Maar volledig risicoloos is de behandeling van oud papier of papierafval niet. Dat heeft Philippe Michel vorig jaar nog ondervonden. Maar samen met solution provider VNI gespecialiseerd in camerabewaking en tevens Hikvision Platinum Partner werd een oplossing op maat uitgewerkt.

dormakabaexivodagoatrium.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Smart buildings, flexible users

Onlangs nam DAGO, één van de grootste Belgische installateurs van gestructureerde databekabeling en Managed IT, een smart hub in gebruik in een kantoorgebouw in Vorst. Wat toegangscontrole betreft, maakte DAGO een technologische keuze voor exivo van dormakaba. “Ons Thing-it platform had reeds een gebruiksvriendelijke dormakaba interface. Vandaar was het een kleine stap naar exivo. Alle functionaliteiten zijn geïntegreerd onder één Thing-it app”, aldus Kris Schoeters, Project Manager van DAGO.

afbeelding1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Calypso

De Calypso is een spectaculair en kleurrijk complex, dat ruimte biedt aan 408 woningen, kantoren, winkels en een parkeergarage. De hoofdentree van het complex is een fraaie centrale hal aan de Mauritsweg, waar een servicebalie, vergaderruimtes en een gemeenschappelijke fitnessruimte aanwezig zijn. Alle woningen hebben een luxe inrichtingsniveau wat zorgt voor comfortabel wonen op hoog niveau in hartje Rotterdam.

brand1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Recente branden op schepen tonen grootste veiligheidsprobleem voor scheepvaart

Hoewel de verliezen in de scheepvaart de afgelopen tien jaar gehalveerd werden, blijven scheepsbranden een van de grootste veiligheidsproblemen voor deze sector. Dat bleek deze week, na de incidenten met voertuigtransportschip Felicity Ace dat in de Atlantische Oceaan in brand vloog terwijl het duizenden auto’s vervoerde, en de dodelijke brand op de passagiersveerboot Euroferry Olympia voor de kust van Griekenland.

1_58.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Gecombineerde beveiliging tegen brand op radioactief afvalverwerkingssite

DEF Belgium heeft een installatie voor branddetectie en brandbestrijding geleverd op de site van Belgoprocess voor de verwerking en opslag van radioactief afval. De oplossing bestaat uit een combinatie van verschillende branddetectie en automatische blusinstallaties, aangevuld met het onderhoud gedurende de volledige levensduur van de installaties en de opleiding van het betrokken personeel.

3log4j.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Log4Shell legt bij miljoenen gebruikers kwetsbaarheid bloot

Om u een idee te geven van de omvang: het U.S. Cybersecurity & Infrastructure Security Agency, dat is de Amerikaanse cyberwaakhond, noemde Log4Shell één van de ernstigste kwetsbaarheden die ze in hun bestaan hebben gezien. Dat wordt ook bevestigd door de CVSS score. CVSS staat voluit voor Common Vulnerability Scoring System en is een industriestandaard die onafhankelijk bepaalt wat de ernst is van een kwetsbaarheid of lek in software. Het lek in Log4j kreeg de maximale score van 10. Er zijn ondertussen al honderdduizenden, misschien wel miljoenen, pogingen gedaan om het lek te misbruiken.

1b_8.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Dahua Experience Center in Mechelen

Vorig jaar opende Dahua Technology op het Intercity Business Park in Mechelen een nieuw kantoor voor België en het Groothertogdom Luxemburg. Maar deze nieuwe vestiging een ‘kantoor’ noemen, is oneer aandoen aan wat Dahua Technology ervan gemaakt heeft. Centraal staat het Experience Center, een belevingsruimte voor klanten en eindgebruikers om er de vele mogelijkheden van het uitgebreide portfolio van Dahua Technology te ontdekken.

6_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
CSL – Provider van beveiligde connectiviteit

Vraag eens aan iemand om met zo weinig mogelijk woorden uit te leggen wat zijn bedrijf doet. Het begin is meestal wat aarzelend maar dan komt er bijna altijd een opsomming van hoofd- en nevenactiviteiten. Maar niet bij Marc Stienen, Sales Manager Benelux bij CSL Benelux. Hij vat het kort en krachtig samen in “CSL is een provider van beveiligde connectiviteit”. Zoveel duidelijkheid maakt ons en onze lezers gelukkig.