keypadplusms2x.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
Een inbraakvrije keypad

Wat in films of tv-series gebeurt, is in het echte leven vaak onmogelijk. Sterker nog, als het gaat om aanvallen van hackers, staan films vol compleet onrealistische dingen. Zo krijgt het publiek een verkeerd beeld. De kijkers geloven bijvoorbeeld dat infraroodstralen zichtbaar worden door poeder te gebruiken. Of ze denken dat een inbreker een kabel kan aansluiten op een Ajax-keypad, het wachtwoord kan lezen, en zo het beveiligingssysteem kan hacken. Hoog tijd voor juiste informatie.

compactrtttoadboxgb.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
“Ernitec verdient uw vertrouwen”

Ernitec is een wereldwijde fabrikant van videobewakings- en beveiligingsapparatuur voor professionals. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en is vandaag een van de meest gewaardeerde en innovatieve fabrikanten van een breed scala aan videobewakingsapparatuur. Sinds 2011 behoort Ernitec tot de EET Group en wordt in ons land verdeeld door EET Belgium. Leuk detail: zowel Ernitec als EET Group zijn van origine Deense bedrijven.

businessdataprotectionandprivacyonlinecyber20231127050526utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
ALIA Security

Wij vertegenwoordigen de installateurs, de fabrikanten en de distributeurs inzake inbraakdetectie, branddetectie, toegangscontrole en camerabewaking.


NewSecurity 2025 rectangle
computersecurityconcept20231127053718utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
ALIA Security Day 2024 – “Change is coming”

Op donderdag 28 maart 2024 organiseert ALIA Security, de Belgische beroepsvereniging van elektronische beveiliging, zijn jaarlijkse conferentie in Kinepolis Braine L’Alleud. Het opzet van de editie verschilt met die van voorgaande jaren. Voor de eerste keer wordt het congresprogramma opgedeeld in twee blokken met aangepaste thema’s voor de twee doelgroepen waarop wordt gericht, namelijk de professionele installateurs en de stakeholders.

2_27.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – februari 2024
Nestor Company koppelt kwaliteit aan service

“We zijn leverancier van een ruim en zeer divers aanbod van kwalitatieve en hoogtechnologische producten waarmee we de eindgebruiker een pasklare oplossing voor zijn behoeften kunnen bezorgen”, vertelt Armand Van den Bogaerde, zaakvoerder van Nestor Company uit Deinze. “Hiervoor teren we op onze uitgebreide ervaring die we doorheen de jaren hebben opgebouwd. Ik vind dat zeer belangrijk dat we aan ons productgamma een performante logistieke ondersteuning van de professionele beveiligingsinstallateur koppelen.”

rasaisteamimage003.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – februari 2024
“Fuseren heeft onze marktaanwezigheid en onze slagkracht vergroot.”

In 2019 hebben het Vlaamse RAS en het Waalse AIS hun krachten gebundeld. Hun samenwerking heeft de twee leveranciers van beveiligings- en bewakingsapparatuur niet alleen een betere nabijheid bij hun installateurs-klanten opgeleverd, maar ook meer expertise, meer logistieke flexibiliteit en een uitgebreider opleidingsaanbod. En voor de kantoren van Gosselies een gloednieuw hoofdkantoor.

limotec2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – februari 2024
LIMOTEC lanceert upgrade van MD2400-branddetectiesysteem

LIMOTEC is een Belgische fabrikant van BOSEC EN54-13 gecertificeerde branddetectiesystemen waar kwaliteit, betrouwbaarheid en een sterk onderbouwde support voor de installateur hoog in het vaandel staan. Hierdoor is het bedrijf al ruim 40 jaar een vaste waarde op de branddetectiemarkt. Vorig jaar lanceerde het de nieuwe website, begin maart gevolgd door de introductie van de C.I.E. MD2400 Generatie 3. “In de toekomst blijven we verder investeren in de ontwikkeling van onze eigen LIMOTEC brand- en gasdetectiesystemen”, vertelt Sales Manager Roeland Naessens.

empoweringsecuritycybersecuritymeasuresatyou20231127053723utc.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 169 – februari 2024
De beveiligingssector 2024: Vier technologische trends

Veranderingen in de beveiligingssector volgen elkaar in razend tempo op. Innovatie in de sector is essentieel om weerbaar te blijven tegen nieuwe inbraaktechnieken en in te spelen in op veranderende klantbehoeften. Phillipe Kubbinga van Axis communications deelt graag de belangrijkste technologische trends voor de beveiligingssector in 2024.

asis4brettsayles.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 169 – februari 2024
Fysieke beveiliging niet meer mogelijk zonder goed datamanagement

Beveiliging wordt steeds minder een kwestie van hoge hekken en dikke muren. Tegenwoordig draait het vooral om data. Vanzelfsprekend als het gaat om cybersecurity, maar opvallend genoeg is ook voor fysieke beveiliging data onmisbaar geworden als men dreigingen tijdig wil signaleren om incidenten te voorkomen of op zijn minst beheersbaar te houden. Reden voor Securitas Nederland om samen met enkele leden van de Benelux Chapter van ASIS International een ronde tafel over dit onderwerp te organiseren.

certificateguaranteeiconforcertificationands20231127045848utc.jpg

DOSSIER  
New Security Magazine 169 – februari 2024
Certificatie en audits: een continue kwaliteitstool

In dit artikel bekijken we de verschillende categorieën van niet-conformiteiten en de specifieke opvolging die deze vereisen.

aplusa23bs8503.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Digitalisering en duurzaamheid op A+A 2023

A+A 2023, de vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk in Düsseldorf (Duitsland) trok 62.000 vakbezoekers uit 140 landen. De beurs besloeg 12 hallen voor een totaal van 80.000 m2 en telde 2.200 exposanten uit 58 landen. Een indrukwekkend percentage van 96,4% van de bezoekers gaf aan dat de beurs hun verwachtingen had overtroffen. De bezoekers waardeerden vooral de internationale dimensie van de exposanten en het innovatieve gehalte van het aanbod

1a_10.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Vakbeurs APS moet zichzelf opnieuw uitvinden

Na een afwezigheid van 4 jaar ging van 3 tot 5 oktober 2023 in beurscenter Porte de Versailles in Parijs nog eens de vakbeurs APS (Le Salon + Business Meeting de la Sûreté / Sécurité) door. Vooral op woensdag werd APS zeer druk bezocht, terwijl het op de eerste en de laatste dag ‘beheersbaar’ druk was, de diplomatische omschrijving voor ‘er was wel volk, maar het mocht wat meer zijn’. APS trekt vooral installateurs, adviseurs en eindgebruikers uit de regio Parijs en Noord-Frankrijk aan, en telt wellicht meer bezoekers uit Wallonië en Brussel dan uit Zuid-Frankrijk. Tegelijk regionaal en beperkt internationaal dus.

2c_1.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Sorhea organiseert uniek beveiligingsevent

Op woensdag 11 oktober ’23 werd in de Waerboom in Groot-Bijgaarden een evenement voor beveiligingsprofessionals georganiseerd. Het was een samenwerking tussen zes fabrikanten, waaronder drie van de Vitaprotech Group, experts op het gebied van veiligheid en beveiliging. Naast een mini-expo en zes to-the-point presentaties was het voor de ongeveer 60 deelnemers – een unieke mix van installateurs en integrators, beveiligingsmanagers, distributeurs, ontwerpbureaus en architecten – vooral een mooie gelegenheid om contacten te leggen en op zoek te gaan naar samenwerkingen, dit alles in een inspirerende omgeving en onder het genot van culinaire hapjes.

1c_11.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Succesvolle editie van Sicurezza 2023

Van 15 tot 17 november 2023 ging in Fiera Milano de Italiaanse vakbeurs voor de beveiligingssector Sicurezza door. Het was een speciale editie, want voor de eerste keer verzamelde de beursorganisatie vier vakbeurzen onder de gemeenschappelijke koepel MIBA of voluit Milan International Building Alliance. Doordat de vier beurzen naadloos door elkaar heenliepen en zelfs op sommige plaatsen met elkaar verweven waren dankzij exposanten die zich op verschillende sectoren richtten, is het onmogelijk om de editie van 2023 cijfermatig af te meten met vorige edities, maar zelf hebben we ervaren dat het op alle vlakken (exposanten, bezoekers, ambiance) een uitstekende editie – zo niet de beste ooit – van Sicurezza was.

1b_13.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
International Security Expo 2023

Op 26 en 27 september ’23 ging in Olympia (London) de jaarlijkse beveiligingsbeurs International Security Expo door. In tegenstelling tot die twee andere jaarlijkse B2B vakbeurzen in het VK (IFSEC en The Security Event) richt ISE zich gedeeltelijk op een ander publiek. Zo staat de publiek/private samenwerking op ISE zeer nadrukkelijk in beeld. En voor de eerste keer zet de gelijklopende beurs International Cyber Expo zijn voet naast ISE. De lopende uitbreiding van exhibitiecenter Olympia komt niks te vroeg, want als beide beurzen even succesvol blijven als de voorgaand edities dan zal er op korte termijn al snel meer beursvloer nodig zijn.

img6861.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
INCERT-certificatie verhoogt groeipotentieel van Ajax Systems

Het is Ajax Systems menens om in België en Nederland naar een nog groter marktaandeel door te groeien. De fabrikant van professionele oplossingen voor veiligheid en comfort, bekrachtigde die ambitie onder meer met een leuk evenement in de middelste bol van het Atomium. “Nu we een aantal producten specifiek volgens de INCERT-normen hebben ontwikkeld, zullen gecertificeerde installateurs nog vlotter de weg naar ons merk vinden”, klinkt het enthousiast bij Bennie Kregting, verkoopdirecteur voor de Benelux.

3c_13.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Eerste editie ADI Partner Day in Antwerpen

Op donderdag 12 oktober ’23 nodigde distributiepartner ADI Global leveranciers en klanten uit in de Waagnatie in Antwerpen voor de eerste editie van de ADI Partner Day. Een nieuwe naam voor wat vorige jaren ADI Expo heette, waarmee ADI in de verf wil zetten dat de focus ligt op sterke samenwerkingen en partnerschappen met leveranciers en klanten. Ongeveer 60 leveranciers tekenden present met een stand en vele demo’s. Maar de absolute eyecatchers was de ADI Maze, een interactief ontdekkingsparcours opgebouwd samen met 19 vendors en waaraan een prijzenpot ter waarde van 3.000 euro was gekoppeld.

drj7738.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Klimaatbeheersing, wooncomfort en circulariteit op Polyclose 2024

De toonaangevende bedrijven op het vlak van raam-, deur, zonwering, gevel- en toegangstechniek komen begin 2024 weer samen op de vak- en netwerkbeurs Polyclose. Ventilatie en klimaatbeheersing, modern wooncomfort en aandacht voor duurzaamheid en circulariteit staan meer dan ooit centraal. Nieuwe toepassingen worden er in primeur onthuld en er zijn tal van live demonstraties voor installateurs. Naast de vertrouwde exposanten vallen er ook heel wat nieuwkomers te ontdekken.

saltogare55linnenkamer.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Comfort en veilige cloudomgeving voor B&B ‘Gare 55’

Het station van Ertvelde (Evergem) heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan. Het gebouw uit 1865 langs de spoorlijn Gent-Terneuzen werd begin jaren 80 gesloten. Recent werd het door de nieuwe eigenaars volledig gestript en met kwaliteitsmaterialen heropgebouwd tot B&B ‘Gare 55’ met 10 kamers en studio’s. SALTO KS en Stardekk koppelen alle functies (boeking, betaling, toegang,….) in een volautomatische, cloudgebaseerde oplossing, comfortabel voor gasten en uitbaters.

1c_10.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 168 – december 2023
VTI Roeselare en Dahua Benelux slaan de handen in elkaar

Het onderwijs. Wie heeft er geen mening over? Maar wat we allemaal hebben mogen ervaren tijdens onze studies en opleidingen, is dat passievolle en gedreven leerkrachten het beste uit hun studenten kunnen halen. Vooral in technische opleidingen is het dan van het allergrootste belang om over de juiste tools te beschikken. Maar de financiële middelen binnen het onderwijs zijn helaas niet oneindig. Daarom is het zo belangrijk dat leerkrachten worden ondersteund vanuit de private sector. Een treffend voorbeeld hiervan is de succesvolle samenwerking tussen VTI Roeselare en Dahua Benelux.

cameramonitoredarea.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 168 – december 2023
AnB-Rimex integreert artificiële intelligentie in TriCom

Als betere technologische oplossingen het gevoel van gemoedsrust en veiligheid bij de eindklant kunnen verhogen, moet je er alles aan doen om dergelijke technieken in je systemen te integreren. Het is een missie die AnB erg ter harte neemt. De ontwikkelaar van domotica en alarmsystemen rust daarom de alarmcentrale TriCom nu uit met oplossingen voor artificiële intelligentie.