signedvideocybersecuritycollage2107hi.jpg

VISIE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
De 6 technologietrends die de beveiligingssector in 2022 zullen beïnvloeden

Axis Communications heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste technologietrends in de beveiligingssector. Zeer duidelijk blijkt dat het concept van ‘vertrouwen’ nooit eerder zo belangrijker is. Doorheen de jaren is de context lichtjes gewijzigd. Soms lag de focus op vertrouwen in het gebruik van data, het vertrouwen dat systemen veilig zijn, of de fundamentele nood aan vertrouwen dat organisaties het juiste doen. Maar het is cruciaal dat de evolutie in het opbouwen van vertrouwen gelijke tred houdt met het steeds snellere tempo van de technologische innovatie.

vsu1.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Nieuwe identificatiekaart onderscheidt betrouwbare van malafide slotenmakers

Niet elke slotenmaker is even betrouwbaar en regelmatig duiken dan ook verhalen van consumenten op die onder druk worden gezet of ronduit opgelicht worden. Een probleem waar ze bij de overheid en de sector, waaronder de Vlaamse Slotenmakers Unie die betrouwbare slotenmakers vertegenwoordigt en groepeert, al langer verveeld mee zitten.

blogsocialbanner1600x800.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 161 – maart 2022
De convergentie van fysieke en IT-beveiliging – en wat dit betekent voor uw bedrijf

“In het tijdperk van IoT en AI zijn fysieke en IT-beveiliging geen gescheiden domeinen meer. In plaats daarvan is alles met elkaar verbonden en moet u uw leiderschap, teams, capaciteiten en technologieën op het gebied van beveiliging convergeren om door het veranderende risicolandschap te navigeren”, zegt Fred Streefland, directeur Cybersecurity en Privacy bij Hikvision EMEA.

2cyber_1.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Hoe een cyberverzekering uw klanten kan beschermen

Klanten krijgen gelukkig steeds meer aandacht voor cyberveiligheid. Vragen als ‘Er kan toch niemand meekijken met mijn camera’s?’ of ‘Is dat wel veilig, mijn gegevens in de cloud?’ zijn vandaag gelukkig niet meer zo zeldzaam. Klanten die nog een stapje verder willen gaan, kunnen een cyberverzekering afsluiten.

new160gmigroup_1.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Gservice – Flexibiliteit vanuit een standaardpakket

Hoe zet je als installatiebedrijf je mensen en middelen zo optimaal mogelijk in? Hoe verlaag je je bedrijfskosten door een verhoogde efficiëntie bij verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, nacalculatie, enz.? Het antwoord is simpel: bedrijfssoftware die is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van installatiebedrijven service providers in beveiliging. GMI group heeft de boodschap opgepikt en configureert haar software naar de werking van het installatiebedrijf waarbij alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Belangrijk voordeel is dat dit gebeurt op een Microsoft-platform.

3_12.jpg

COMPANY SPOT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Wilcon nodigt onder het motto ‘Your Security. Our Passion’ installateurs uit naar de beurs

Een goed uitgekiende strategie, een overwogen leveranciersselectie en een focus op kwalitatieve langetermijnrelaties met de klant. Dat zijn kort samengevat de pijlers waarmee Wilcon de markt benadert. De exponent van deze visie vormt Ajax, een onwaarschijnlijk snel gegroeide aanbieder van inbraaksystemen. We hadden een gesprek met bedrijfsleider Jan Wauters over de toekomst van Wilcon.

1a_5.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 160 – november 2021
Dahua Technology Partner Day 2021 – Building a digital future

Op 13 en 14 oktober ’21 organiseerde Dahua Technology zijn tweede online Partner Day, nadat de eerste editie vorig jaar zeer succesvol was en lovende feedback kreeg. Opgebouwd rond het thema AI, Cloud en Alarm Monitoring in vier verticale markten was de rode draad doorheen Dahua Technology Partner Day 2021 de intense en versterkende samenwerking met meer dan 220 partners. Hiervan mochten er 22 een presentatie geven waardoor de deelnemers aan het event op het einde van de rit een duidelijk inzicht kregen in de trends in de beveiligingsindustrie en de nieuwste technologieën binnen het Dahua-ecosysteem, dat oplossingen biedt toegespitst op verschillende scenario’s.

4f.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 160 – november 2021
Expoprotection Sécurité – Kwaliteit bezoekers was top

Van 28 tot 30 september 2021 ging in Parijs de vakbeurs Expoprotection Sécurité door. Voor onze sector was het een van de eerste massa-events na de verplichte stilval in de event- en beurssector. Het aantal fysiek aanwezige toeschouwers was minder dan bij vorige edities, maar hierbij moeten nog de online bezoekers worden geteld die contact zochten met de 150 exposanten via het beursplatform (meetbaar) of rechtstreeks op de bedrijfswebsite (onmeetbaar). Waar iedereen het wel over eens was: de kwaliteit van de bezoekers was top.

siemens1.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 160 – november 2021
Siemens beveiligt Expo 2020 Dubai

De Wereldtentoonstelling: sinds jaar en dag een tot de verbeelding sprekend evenement. Dubai mag als eerste land in het Midden-Oosten de 35ste wereldtentoonstelling organiseren. Oorspronkelijk zou de Expo 2020 Dubai vorig jaar plaatsvinden, maar door de pandemie is het event verplaatst naar 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zullen zich profileren op het vlak van techniek, economie en sociaal-cultureel.

1a_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
HeatPro Mini Van tour

Na de zomervakantie trok Hikvision door België en Nederland met de HeatPro Mini Van tour. Na een veel te lange digitale periode was de animo bij zakenpartners en installateurs naar een live event groot. En dankzij het concept – buitenopstelling rond een demowagen – werden de producten op een veilige manier voorgesteld. Opzet geslaagd!

top1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
All-in-one oplossing voor beveiliging én smart home

Beste installateur, pimp een beveiligingsinstallatie op naar een all-in-one installatie en vergroot je omzet. Voilà, de boodschap van dit artikel is al meteen doorgegeven, maar we zullen het uitleggen. Distributiepartner TOP Security uit Temse stelt met Qolsys van DSC een uniek systeem voor dat beveiliging en smart home in één systeem combineert. Het resultaat is een oplossing waarmee je het volledige huis vanop één plek bedient.

1d_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
EVVA – Duurzaam op alle gebieden

100 jaar jong en gedreven door passie en innovatie. Welkom in de wereld van EVVA, de Oostenrijkse fabrikant van sluitsystemen die zich onderscheidt met elektronische en mechanische systemen die worden gecombineerd in sluitsystemen volgens de wensen van de partners. Maar er is nog zoveel meer waarmee EVVA het verschil maakt: duurzaamheid, respect, R&D, Europese productie, eerlijke communicatie, lange termijnvisie.