nsjablotronmercury001.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 168 – december 2023
JABLOTRON lanceert Mercury:

JABLOTRON lanceert een nieuwe reeks design alarmproducten onder de naam MERCURY. Vernieuwend aan MERCURY is de uitzonderlijk intuïtieve en snelle scan-en-go configuratie, die het installatieproces aanzienlijk versnelt. De vernieuwende configuratiemethode vereist immers minder technische kennis, verkort de installatietijd en verhoogt de dagelijkse installatiecapaciteit van de installateur. Distri-Company, reeds jarenlang JABLOTRON partner, staat in voor de verdeling en technische ondersteuning van de nieuwe productreeks.

microsoftteamsimage12.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 168 – december 2023
Hikvision lanceert nieuw Europees CyberSafe Experience Center

Hikvision Europe heeft een nieuw CyberSafe Experience Center onthuld in het hoofdkantoor in Hoofddorp (NL), als onderdeel van haar voortdurende toewijding aan cyberbeveiliging. Het centrum is erop gericht om veelvoorkomende kwetsbaarheden in IoT-apparaten en de nieuwste methoden om deze te verminderen onder de aandacht te brengen.

intruderbreakinginapartmentorofficeusingfla20221216091241utc.jpg

DOSSIER  
New Security Magazine 168 – december 2023
Beschermingsmaatregelen tegen inbraak en diefstal in bedrijven

Dit risico kan alleen worden bestreden door een grondige combinatie van mechanische, elektronische en organisatorische preventieve maatregelen. Managers zijn uiteraard over het algemeen verzekerd om financiële verliezen te dekken, maar deze dekken niet de emotionele en affectieve schok die wordt gevoeld, de vertragingen in de levering, het verlies aan vertrouwen van de klant, enz.


NewSecurity 2025 rectangle
bauwatchproductgreenlightconstructionsiteday0006.jpg

PODCAST  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Altijd waakzaam

Een bouwwerf is een kwetsbare plek. Heel wat bouwondernemingen houden daarom bij aanvang al rekening met een zeker risico op en verlies ten gevolge van diefstal. Het is echter pas wanneer dat overschreden wordt, dat de meesten daadwerkelijk bij een gespecialiseerde partner gaan aankloppen. “Dat is zonde”, benadrukt Johan Vrydag, sales manager bij BauWatch, in de allereerste New Security podcast. “Met de juiste inzichten en een investering van minder dan één euro per uur kan immers niet alleen de directe, maar ook de indirecte schade van inbraak en diefstal meteen vermeden worden.”

2c1.jpg

EVENT  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
“Progress through partnership”

Tussen 5 september en 24 oktober ’23 trok de Axis door België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Axis Partner Summit in België ging door op 7 september in Londerzeel. De gevarieerde agenda met deskundige sprekers over hedendaagse onderwerpen, de centraal gelegen unieke setting, culinaire netwerkmomenten om bij te praten met beveiligingsprofessionals en het Axis-team en de bijhorende expo met 14 partners, trok ook nu weer heel wat volk aan.

2d_2.jpg

EVENT  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Dahua Experience Day

Van 6 tot 8 september 2023 vond in het Provinciaal Domein De Schorre in Boom de Dahua Experience Day plaats. Het event werd over drie dagen gespreid zodat telkens op gepaste wijze kon worden gezorgd voor de aanwezigen. Naast presentaties over trends en productontwikkelingen, live demonstraties, een tentoonstellingsruimte en netwerkmomenten werd er ook ruimte voorzien voor ontspanning. In samenwerking met MG werden er testritten met elektrische wagens aangeboden (gekoppeld aan radar snelheidsdetectie door Dahua) en mini-golf. Werken mag plezant zijn!

1c_9.jpg

EVENT  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Milestone Xperience Day Benelux 2023

Milestone Systems is al ruim 25 jaar een vaste waarde in de wereld van videobewaking. In de security wereld is Milestone ook wel gekend als de ‘Open Platform Company’, want de markt wordt bediend met videomanagementsystemen met een open platform. Milestone is marktleider in de Benelux en ook in de EMEA-regio. Het Milestone Xperience Day Benelux is een jaarlijks event die Milestone samen met 26 Technology Partners organiseert en vooral door integrators en grote eindgebruikers wordt bezocht.

aa21mk9162.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
A+A 2023 presenteert innovaties voor de werkomgeving van morgen

Onder het motto ‘De mens telt’ presenteert A+A, de internationale vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk, van 24 tot 27 oktober ‘23 innovatieve impulsen en oplossingen voor veilig en gezond werken. De trends digitalisering en duurzaamheid vormen dit jaar het overkoepelende thema.

2e_2.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
50ste editie van IFSEC: einde van een tijdperk?

Schrijven dat de 50ste editie van IFSEC in ExCel Londen een overrompelend succes was, is de waarheid geweld aandoen. Maar als bezoeker heeft het uitblijven van stampvolle beurshallen wel zijn voordelen. Dus geen wachtrijen aan de ingang maar ook geen tijdverlies omdat je op de standen moet wachten op een gesprekspartner. Je vindt ook altijd een zitje om deel te nemen aan het conferentieprogramma of om een productpresentatie bij te wonen. Het bezoekersaantal aan IFSEC en FIREX lag gevoelig onder dat van die andere Britse vakbeurs The Security Event enkele weken eerder in Birmingham, en dat noopt IFSEC tot een drastische ingreep: volgend jaar wordt uitgeweken naar december, om alzo uit de buurt te blijven van de concurrent.

2a1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
SICUREZZA 2023 verzamelt beveiliging en brandpreventie

Van 15 tot 17 november ’23 gaat in Fiera Milano SICUREZZA 2023 door, een van de belangrijkste vakbeurzen in Europa voor beveiliging en brandpreventie. Heel wat vooraanstaande bedrijven uit meer dan 20 landen hebben hun aanwezigheid bevestigd, waardoor SICUREZZA 2023 een uitgelezen platform vormt om een volledig representatief overzicht te geven van beschikbare producten, oplossingen en diensten. Maar er is nog meer. SICUREZZA 2023 maakt deel uit van de Milan International Building Alliance, het evenement dat vier evenementen samenbrengt.

1f_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
SafeZone zorgt voor veiligheid voor alle medewerkers, altijd en overal

Beste facility manager, stel je een nood- en veiligheidsbeheer voor waarmee je van alle medewerkers hun beschikbaarheid en exacte locatie kan bekijken, vrij met hen kan communiceren, hun interventie kan coördineren, bevestiging kan krijgen van de uitgevoerde taken en al meteen nieuwe opdrachten geven… en dit in real-time!

infrarougemaxirisavecmur_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Sorhea, Europees leider in perimeter-inbraakdetectie

Sorhea is Europees marktleider op het gebied van elektronische perimeterdetectie voor de beveiliging van gevoelige locaties. Het bedrijf biedt oplossingen op basis van vier verschillende technologieën, waarvan we er in dit artikel twee uitlichten: inbraakdetectie op basis van actieve infraroodbarrières enerzijds en inbraakdetectie op basis van schokdetectiekabels anderzijds. Binnen elk van deze categorieën zijn de systemen die Sorhea op de markt brengt bekabeld ofwel werkend op zonne-energie. In oktober houdt de fabrikant een presentatie- en demonstratiedag voor installateurs en integratoren in Groot-Bijgaarden.

3a_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Online reservatieplatform met vele voordelen

Niemand kan er naast kijken: padel is dé sport van het moment. En dat mag geen toeval zijn, want het gaat over zoveel meer dan gewoon tegen een balletje slaan. De voornaamste reden dat padel zo populair wordt, heeft te maken met de eenvoud van de spelregels en het feit dat je als beginner snel een relatief goed spelniveau kan halen. Maar daarnaast zijn de wensen en behoeften van sporters anders dan twintig jaar geleden. Steeds vaker willen mensen sporten op een manier, een tijd en een plaats die zij zelf kiezen. Dit stelt de uitbaters van padelterreinen voor een bijzondere uitdaging. Maar geen probleem, ProFunctional ontwikkelde hiervoor een performant online platform en kon hierbij rekenen op de ondersteuning van CDVI Benelux.

ccimattbfrixisduurzaam.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
“De groei zit in onze passie”

“We zijn het magazijn van de vakman én van de kleinhandel.” Een gedurfde uitspraak van Frank De Crock en Christel Schellens, zaakvoerders van BESA, en zo zullen we er tijdens ons gesprek nog meer optekenen. Een rondleiding door de magazijnen geeft ze wel gelijk. BESA houdt meer dan 16.000 artikels op voorraad. Een serieuze investering, maar een van goudwaarde; tot ver buiten de landsgrenzen heeft BESA een stevige reputatie opgebouwd van voorraadhouder.

1a_9.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Tridis wordt EET Belgium

Begin dit jaar nam de Deense IT-distributeur EET Group zijn Belgische sectorgenoot Tridis over. Een strategische zet waarmee EET Group zijn ambitieuze doelstellingen in de Benelux in uitvoering brengt, maar tegelijk ook goed nieuws voor de klanten en partners van EET Belgium (de nieuwe naam voor Tridis). Door de overname kan EET Belgium immers zijn productgamma sterk uitbreiden en wordt er nog meer dan vroeger ingezet op kennisdeling en logistieke ondersteuning.

lobecoconnect2safety.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Lobeco Fire + Security realiseert overname van Connect2Safety

Op maandag 19 juni officialiseerde Lobeco Fire + Security de overname van Connect2Safety. De eveneens in Wevelgem gevestigde sectorgenoot verhuist met onmiddellijke ingang naar het logistieke hoofdkwartier van Lobeco België. “Deze samenwerking geeft ons op alle vlakken meer slagkracht en zal toelaten om onze klanten nog beter te bedienen”, klinkt het unaniem bij Bart Dewijn (Lobeco Fire + Security) en Frank Deblon (Connect2Safety).

11_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Service + kwaliteit = Nestor Company

“We gaan prat op ons ruim en divers aanbod waarbij we onze rol van leverancier van kwalitatieve en hoogtechnologische producten ten volle kunnen uitoefenen”, vertelt Jonathan Geirnaert, Sales Manager van Nestor Company uit Deinze. “Maar vergis je niet, dit komt niet zomaar uit de hemel vallen. Al meer dan 15 jaar bouwen we aan onze logistieke ondersteuning van de professionele beveiligingsinstallateur, waarbij de focus op vier sectoren ligt: security, automatisatie, brandalarm, toegangscontrole met parlofonie & videofonie.”

team.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
CSL IoT Platform 3.0

Tijdens de eerste dagen van de zomervakantie lanceerde CSL het nieuwe CSL IoT Platform 3.0, het gebruiksvriendelijke SIM & Router beheerplatform. Hiermee behoudt de beveiligingsinstallateur 24/7 in realtime toezicht over de SIM- en Router connectiviteit in al zijn installaties waar kritische connectiviteit gewenst is. Overzichtelijk, eenvoudig en betrouwbaar.

3_13.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
EVVA – Topkwaliteit en service gaan hand in hand

Door de band kan de historiek van een bedrijf de lezer maar matig boeien. In New Security zal je er dan ook niet regelmatig iets over lezen. Maar we maken wel graag een uitzondering als het een historiek betreft die – op zijn zachtst gezegd – uitzonderlijk is. Of hoe noem je anders een honderdjarig bedrijf dat vandaag nog altijd trendsetter is in de ontwikkeling en de productie van mechanische en elektronische toegangssystemen die worden gecombineerd in sluitsystemen volgens de wensen van de partners?

arcweldinginconstructionarea20221206232329utc_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
De vuurvergunning

Dit is vooral het geval bij lassen, slijpen, snijden, thermisch strippen of zelfs het heet aanbrengen van een waterdichte coating. De lijst van technieken en situaties met een hoog risico is lang. Voorbeelden van brand tijdens of na dit soort werkzaamheden zijn helaas veelvoorkomend.

biometriegezichtsherkenningcctvdepositphotos446742778ds.jpg

DOSSIER  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Kunstmatige Intelligentie: De Toekomst van Beveiliging?

Kunstmatige intelligentie (KI) boekte in de afgelopen jaren enorme vooruitgang en ontwikkelde zich tot een krachtige tool in verschillende domeinen. Een van de opvallendste toepassingsgebieden is beveiliging, waar kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in hoe wordt omgegaan met dreigingen en risico’s. Van het detecteren van indringers tot het beschermen van gevoelige informatie, KI verandert de manier waarop de fysieke en digitale wereld wordt beveiligd.