fconewsecuactoriafrancishuybrechtsjacquessegerslyssens.jpg

COMPANY SPOT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Een bedrijf overlaten of overnemen, in alle veiligheid en vertrouwen

Een goede overnemer vinden voor een bedrijf, of een firma vinden voor een optimale overname binnen een redelijke termijn, en dat alles met de nodige discretie, dat is de missie van Actoria, dat daarin ondersteund wordt door een externe consultant, Jacques Segers-Lyssens.

casestudypaxton4.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Paxton toegangscontrole voor Gelredome

GelreDome is een multifunctionele evenementenaccommodatie in Arnhem-Zuid. Jaarlijks passeren ruim een miljoen mensen de poorten van deze prachtige locatie, die plaats biedt aan diverse evenementen zoals popconcerten, congressen en beurzen. Daarnaast is het sinds de opening op 25 maart 1998 tevens de thuisbasis van voetbalclub Vitesse. Op dat moment was GelreDome wereldwijd de eerste multifunctionele evenementenaccommodatie die over een uitschuifbaar voetbalveld beschikte. Een ander opmerkelijk kenmerk is het beweegbare dak. Wanneer het dak dicht is en de lichten uit zijn is de zaal volledig verduisterd. Dit biedt ideale mogelijkheden voor bijvoorbeeld voorstellingen en concerten. Deze flexibiliteit maakt GelreDome tot het grootste theater van Nederland.

dormakabasaferoutedeberkjesgeautoriseerd.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
dormakaba SafeRoute zorgt voor safety en security in De Berkjes

In het Brugse Observatie- en BehandelingsCentrum De Berkjes verblijven een 40-tal kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen (GES). In de functionele nieuwbouw – een doordachte patchwork van aaneensluitende, kleinere gebouwen – werd inzake safety en security niets aan het toeval overgelaten. Bouwheer en architect zochten een oplossing om de vluchtdeuren elektrisch en conform EN 13637 te vergrendelen in de vluchtrichting en kwamen uit bij de dormakaba SafeRoute vluchtwegoplossing.


Milestone rectangle juni 2023
4e.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Kanaaltunneltechnologie in de strijd tegen spoorlopers

Op 20 december 2022 begon een nieuw hoofdstuk in de strijd tegen spoorlopen. Aan de zuidelijke tunnelingang van de Noord-Zuidverbinding – het drukste punt van het Belgische spoornet en de op één na drukste treintunnel wereldwijd – installeerde Infrabel een detectiesysteem dat vergelijkbaar is met wat wordt gebruikt in de Kanaaltunnel. Het is een geavanceerd bewakingssysteem dat een raster van infraroodstralen uitzendt dat iedereen detecteert die de tunnel binnendringt. Dit systeem heeft een dubbel doel: zoveel mogelijk ongevallen met slachtoffers in de tunnel vermijden en tegelijk ook de stiptheid van het treinverkeer zoveel mogelijk beschermen. Op korte termijn worden gelijkaardige oplossingen op nog andere sleutelposities van het Belgische spoorwegnet geïnstalleerd.

videoaianalytics.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
VAIBS – “Haal meer uit videodata”

“Geef ons kwaliteitsvolle camerabeelden en wij geven je kennis en inzichten terug”, antwoordt Henk-Jan Hop, operationeel directeur bij VAIBS, op de voortdurend terugkerende vraag van installateurs en system integrators om meer te kunnen halen uit hun beveiligingsinstallatie. Het Nederlandse bedrijf VAIBS is op dit vlak een pionier in de Benelux, en dit o.m. dankzij de introductie van het Vaidio-platform dat plug & play kan gekoppeld worden aan zowat iedere IP-camera en geïntegreerd met alle bekende NVR- en VMS-systemen.

166791392xl.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
SafeZone® – Innovatieve app van SMC voor de alleenwerker

SMC start een exclusieve partnerschap op met Critical ARC en kan hierdoor SafeZone® aanbieden, een performante beveiligingsmonitoring voor de alleenwerker die gebruik maakt van toonaangevende en innovatieve technologische oplossingen om een uiterst veilige werkomgeving te creëren. Het resultaat is opperste gemoedsrust voor alle betrokken partijen.


Sicurezza mei-nov 2023
221220axiscommunicationslogisticsblogheaderimage.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Veiligheid, beveiliging en efficiëntie in het logistiek centrum

De toekomst van de logistieke sector wordt gedreven door data en technologie. Hoe zorg je voor veilige bedrijfsprocessen en gebruik je technologie om zaken veiliger en duurzamer te maken? Onder andere netwerkcamera’s, kunnen hier een erg belangrijke rol in spelen. Een sector waar Axis Communications dé marktleider is. Epko Van Nisselrooij, smart city expert legt uit; “De mogelijkheden van netwerkcamera’s, audio en toegangscontrole, spelen een sleutelrol bij het beantwoorden van deze vraag.”

new165repoderaat.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
De Raat Security Products

Met ruim een halve eeuw ervaring is De Raat Security Products een naam in brand- en inbraakwerende kluizen. De onderneming met eigen vestigingen in België, Nederland en Engeland, voorziet haar klanten van geschikte kluizen, documentenkasten, hotelsafes, data- en computersafes, kassa- en afstortkluizen, sleutelberging, minibars, veiligheidsspiegels, explosiebestendige producten, (intelligente) lockers en garderobekasten. Van de meeste producten is er steeds een ruime voorraad waardoor een snelle levering mogelijk is.

1f_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Uitrol AX-technologie op volle toeren

De Duitse fabrikant SimonsVoss Technologies GmbH brengt nieuwe toepassingen met de AX-technologie op de markt. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot heel wat voordelen, zoals één toegangsmedium voor alle sloten, geen problemen meer bij verlies van een sleutel en meer controle en zekerheid. Een bijkomend voordeel is de ongekende energie-efficiëntie van de digitale producten van SimonsVoss, wat meer dan een slok scheelt over de volledige levensduur. Het AX-gamma wordt uitgebreid met twee nieuwe ontwikkelingen: de digitale cilinder AX en de SmartLocker AX. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de vervanging van mechanische sluitsystemen door digitale sluitconcepten.

nestorcompfasttelprojectenmarktxpr.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Nestor Company klaar voor de projectmarkt

Als specialist in kwalitatieve en hoogtechnologische producten voor toegangscontrole, inbraak alarm, branddetectie en alarm, toegansautomatisering heeft Nestor Company uit Deinze een stevige marktpositie opgebouwd. “Steeds meer klanten gaan voor de volledigheid en de complementariteit van ons productassortiment. Dit resulteert in meer aanvragen voor grootschalige projecten, waarbij de klant opteert voor een one stop shop en volledig ontzorgd wil worden“, zegt Jonathan Geirnaert, Sales Manager van Nestor Company.

fasttelnestorvideofoonkitscodeklavier.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Nieuwe afzetmarkten voor FT 600 videofoonkits van Fasttel

Tot voor kort was Fasttel – fabrikant van videofoonsystemen uit Lokeren – met haar gamma vooral in het hogere klantensegment actief. “In eerste instantie kwamen we – omwille van de high end afwerking van ons product – vooral in het betere villasegment terecht. En via het open SIP protocol ook vaak in grote projecten zoals ziekenhuizen”, aldus Gaetan Vermeire, Sales Manager van Fasttel. “Door de veelzijdigheid en het installatiegemak van onze nieuwe FT 600 videofoonkits komen nu ook particulieren met een kleinschaliger project in het vizier.”

5d.jpg

EVENT  
New Security Magazine 164 – december 2022
Fireforum Congres 2022

Op dinsdag 25 oktober ’22 ging in Maison de la Poste op de site van Tour & Taxi de 7de editie van het tweejaarlijks congres van Fireforum door. Het delen van kennis en ervaring tussen de industrie, de brandweer, de overheid en onderzoeksinstellingen stond centraal, maar na de noodgedwongen online editie in 2020 kreeg ook netwerken tussen de deelnemers voldoende ruimte. In de exporuimte toonden 14 partners innovatieve technologieën en nieuwe ontwikkelingen in de brandpreventie en de brandbestrijding. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden opende het congres.