visual2_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Innovatie uit eigen land: PRAxIS on demand App

Hoe ontwerp je een App die zowel voor installateurs als voor hun klanten een duidelijke meerwaarde creëert? Over die vraag boog PRAxIS zich. Het resultaat is de PRAxIS App, die het voor installateurs mogelijk maakt om nieuwe markten aan te boren. Hieronder vertellen we hoe.

f9092xl.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Knowhow, expertise en de juiste match in UPS-systemen

Roger Aers was oprichter in ’92 en architect van het Evergemse bedrijf MCE UPS, dat zijn levenswerk werd. Sinds 2012 is het bedrijf officieel distributeur in ons land is van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. “Drie factoren deden de UPS-balans overslaan naar Salicru (nvdr zie verder). Nu verdelen we hun complete assortiment wat onze samenwerking nog efficiënter en rendabeler maakt. Mede dankzij een solide partnership zijn we de voorbije jaren sterk kunnen groeien”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.

1b_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Hikvision Innovation Summit 2022

Tussen 3 en 6 mei 2022 vond in het Europees hoofdkwartier in Hoofddorp (NL) het Hikvision Innovation Summit 2022 plaats. Partners, installateurs en eindgebruikers werden gespreid uitgenodigd per regio om er samen met hun lokale contactpersonen het uitgebreide portfolio van Hikvision te ontdekken, maar ook een greep uit de vele applicaties die in combinatie met een Hikvison camera voor steeds nieuwe toepassingen zorgen. Een absolute meerwaarde voor het event was de locatie. In het Hikvision Experience Center in Hoofddorp (NL) waar geïntegreerde oplossingen in verschillende branches zoals de gezondheidszorg, logistiek, openbaar vervoer en parkeeroplossingen tot leven komen.


Toshiba rectangle september 2022
screen2.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Proef op de som: welke slotenmakers krijg je over de vloer via Google?

Mensen die zich hebben buitengesloten zijn vaak zeer kwetsbaar. Het gebeurt bijna altijd op een vervelend moment, zoals in het weekend of ’s avonds. Bovendien heeft bijna niemand standaard het nummer van een goede slotenmaker in zijn telefoon zitten. Dat is het recept voor misbruik van vertrouwen.

3ipro.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Nieuwe i-PRO multi-sensorcamera

De ontwikkelingen gaan hard in cameraland. De innovaties situeren zich vaak rond artificiële intelligentie, en dat is bij de nieuwe i-PRO niet anders. De multi-sensorcamera werd onlangs voorgesteld en New Security kon al een glimp opvangen van deze interessante toevoeging aan het gamma.

aapulsekeycylinderexteriorenergy.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 162 – juni 2022
ASSA ABLOY PULSE – Digitaal sluitsysteem met self-powered cilinders

Bedrijven lopen vaak tegen beperkingen aan wanneer ze alle toegangspunten binnen en buiten hun gebouw in één toegangscontrolesysteem willen onderbrengen. Poorten, containers, kasten en andere kritieke punten vormen een uitdaging. Met de nieuwe reeks self-powered PULSE elektronische cilinders en sleutels van ASSA ABLOY kunnen bedrijven deze uitdaging aan, zonder dat er ingrijpende aanpassingen moeten gedaan worden.

2_25.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Ajax Systems – Beveiliging tegen brandstofdiefstal

De concurrentie in de transportsector is moordend. Om de financiële resultaten van een logistiek bedrijf niet te belasten, is het van essentieel belang dat kosten en middelen onder controle worden gehouden. Brandstofdiefstal is een probleem waarmee heel wat transportbedrijven moeten afrekenen. Naast een financieel verlies betekent dit ook tijdverlies en een onveiligheidsgevoel voor de chauffeur. Ajax Systems heeft voor Portugalenses Transportes Lda, een van de grootste transportbedrijven in Europa, samen met het installatiebedrijf Oliveira&Canha een oplossing ontwikkeld die brandstofdiefstal moet voorkomen.

sst1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
SST 2022 – For your eyes only

Op dinsdag 21 juni ’22 ging in TheaterHangaar en Hangaar2 in Katwijk aan Zee het jaarlijkse SST-event van SmartSD (Smart Security Distribution) door. Met een 60-tal partners en 1100 bezoekers werd het een geweldige schot in de roos, waar SmartSD een uniek platform creëerde om samen met haar leveranciers de nieuwste technieken en ontwikkelingen uit de elektronische beveiligingswereld te tonen. SmartSD is distributeur van oplossingen voor camerabeveiliging, toegangscontrole en inbraak- en branddetectie en vertegenwoordigt meer dan 60 merken.

5a_1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
CDVI Benelux – Security to access

Op 20 mei ’22 organiseerde CDVI Benelux in Brussels Kart een event voor de Franstalige partners uit Brussel en Wallonië. Een 100-tal deelnemers liet zich informeren over verschillende oplossingen voor toegangscontrole- en sluitsystemen. Rode draad doorheen het event was editie 53 van de lijvige catalogus. Enkele opvallende nieuwigheden werden in de spotlights gezet, maar daarnaast viel er nog veel meer te ontdekken en te beleven.

1b_9.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
INFOPOL & XPO112 combineren veiligheid en beveiliging

Van 10 tot 12 mei 2022 ging in Kortrijk Xpo de vakbeurs INFOPOL + XPO112 door, een tweejaarlijks event waar een breed scala aan oplossingen voor politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten wordt gepresenteerd. Dit gaat van belettering van voertuigen en basic beschermkledij tot bewapening, CCTV, digitale toepassingen, communicatieapparatuur en toegangscontrole. XPO112 richt zich heel specifiek tot urgentiediensten die moeten interveniëren bij o.a. een ramp, ongeval of brand. In de demo zone werden doorlopend oplossingen getoond, denk maar aan car wrapping, safety drone, decontaminatie CBRN en drone captatie.

5a.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Kennisoverdracht staat centraal op The Security Event

Van 5 tot 7 april ’22 ging in NEC Birmingham The Safety & Security Event Series door, een combinatie van vier vakbeurzen waar alles rond om veiligheid en beveiliging draait. In de beginjaren stond brandbestrijding centraal, maar ondertussen komt het volledige plaatje – veiligheid en beveiliging van personen, gebouwen en goederen – aan bod. De sfeer was goed, het aantal deelnemers en exposanten maken de organisatie gelukkig, maar in tegenstelling tot IFSEC is deze beurs voornamelijk op het VK gericht. Maar dit hoopt de organisatie in de toekomst te veranderen.

1c_7.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Milestone Partner Open Platform Event Benelux 2022

Op donderdag 9 juni ’22 namen in Tilburg zo’n 200 beveiligingsexperts deel aan het Milestone Partner Open Platform. Dankzij de 21 deelnemende partners werd het een bijzonder leerzame dag waar een mooi evenwicht werd gehouden tussen boeiende presentaties en hands-on toepassingen in de Technology Partner Exhibition. Rond de core business van Milestone – ontwerpen van software en hardware voor videomanagementoplossingen – werden oplossingen voorgesteld in uiteenlopende domeinen zoals videoanalyse, PSIM, drones, CCTV en stads- en parkeerconcepten.