keypadplusms2x.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 169 – november -0001
Een inbraakvrije keypad

Wat in films of tv-series gebeurt, is in het echte leven vaak onmogelijk. Sterker nog, als het gaat om aanvallen van hackers, staan films vol compleet onrealistische dingen. Zo krijgt het publiek een verkeerd beeld. De kijkers geloven bijvoorbeeld dat infraroodstralen zichtbaar worden door poeder te gebruiken. Of ze denken dat een inbreker een kabel kan aansluiten op een Ajax-keypad, het wachtwoord kan lezen, en zo het beveiligingssysteem kan hacken. Hoog tijd voor juiste informatie.

compactrtttoadboxgb.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 169 – november -0001
“Ernitec verdient uw vertrouwen”

Ernitec is een wereldwijde fabrikant van videobewakings- en beveiligingsapparatuur voor professionals. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en is vandaag een van de meest gewaardeerde en innovatieve fabrikanten van een breed scala aan videobewakingsapparatuur. Sinds 2011 behoort Ernitec tot de EET Group en wordt in ons land verdeeld door EET Belgium. Leuk detail: zowel Ernitec als EET Group zijn van origine Deense bedrijven.

businessdataprotectionandprivacyonlinecyber20231127050526utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – november -0001
ALIA Security

Wij vertegenwoordigen de installateurs, de fabrikanten en de distributeurs inzake inbraakdetectie, branddetectie, toegangscontrole en camerabewaking.


NewSecurity 2025 rectangle
computersecurityconcept20231127053718utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – november -0001
ALIA Security Day 2024 – “Change is coming”

Op donderdag 28 maart 2024 organiseert ALIA Security, de Belgische beroepsvereniging van elektronische beveiliging, zijn jaarlijkse conferentie in Kinepolis Braine L’Alleud. Het opzet van de editie verschilt met die van voorgaande jaren. Voor de eerste keer wordt het congresprogramma opgedeeld in twee blokken met aangepaste thema’s voor de twee doelgroepen waarop wordt gericht, namelijk de professionele installateurs en de stakeholders.

2_27.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – november -0001
Nestor Company koppelt kwaliteit aan service

“We zijn leverancier van een ruim en zeer divers aanbod van kwalitatieve en hoogtechnologische producten waarmee we de eindgebruiker een pasklare oplossing voor zijn behoeften kunnen bezorgen”, vertelt Armand Van den Bogaerde, zaakvoerder van Nestor Company uit Deinze. “Hiervoor teren we op onze uitgebreide ervaring die we doorheen de jaren hebben opgebouwd. Ik vind dat zeer belangrijk dat we aan ons productgamma een performante logistieke ondersteuning van de professionele beveiligingsinstallateur koppelen.”

rasaisteamimage003.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – november -0001
“Fuseren heeft onze marktaanwezigheid en onze slagkracht vergroot.”

In 2019 hebben het Vlaamse RAS en het Waalse AIS hun krachten gebundeld. Hun samenwerking heeft de twee leveranciers van beveiligings- en bewakingsapparatuur niet alleen een betere nabijheid bij hun installateurs-klanten opgeleverd, maar ook meer expertise, meer logistieke flexibiliteit en een uitgebreider opleidingsaanbod. En voor de kantoren van Gosselies een gloednieuw hoofdkantoor.

limotec2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 169 – november -0001
LIMOTEC lanceert upgrade van MD2400-branddetectiesysteem

LIMOTEC is een Belgische fabrikant van BOSEC EN54-13 gecertificeerde branddetectiesystemen waar kwaliteit, betrouwbaarheid en een sterk onderbouwde support voor de installateur hoog in het vaandel staan. Hierdoor is het bedrijf al ruim 40 jaar een vaste waarde op de branddetectiemarkt. Vorig jaar lanceerde het de nieuwe website, begin maart gevolgd door de introductie van de C.I.E. MD2400 Generatie 3. “In de toekomst blijven we verder investeren in de ontwikkeling van onze eigen LIMOTEC brand- en gasdetectiesystemen”, vertelt Sales Manager Roeland Naessens.

empoweringsecuritycybersecuritymeasuresatyou20231127053723utc.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 169 – november -0001
De beveiligingssector 2024: Vier technologische trends

Veranderingen in de beveiligingssector volgen elkaar in razend tempo op. Innovatie in de sector is essentieel om weerbaar te blijven tegen nieuwe inbraaktechnieken en in te spelen in op veranderende klantbehoeften. Phillipe Kubbinga van Axis communications deelt graag de belangrijkste technologische trends voor de beveiligingssector in 2024.

asis4brettsayles.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 169 – november -0001
Fysieke beveiliging niet meer mogelijk zonder goed datamanagement

Beveiliging wordt steeds minder een kwestie van hoge hekken en dikke muren. Tegenwoordig draait het vooral om data. Vanzelfsprekend als het gaat om cybersecurity, maar opvallend genoeg is ook voor fysieke beveiliging data onmisbaar geworden als men dreigingen tijdig wil signaleren om incidenten te voorkomen of op zijn minst beheersbaar te houden. Reden voor Securitas Nederland om samen met enkele leden van de Benelux Chapter van ASIS International een ronde tafel over dit onderwerp te organiseren.

certificateguaranteeiconforcertificationands20231127045848utc.jpg

DOSSIER  
New Security Magazine 169 – november -0001
Certificatie en audits: een continue kwaliteitstool

In dit artikel bekijken we de verschillende categorieën van niet-conformiteiten en de specifieke opvolging die deze vereisen.

aplusa23bs8503.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Digitalisering en duurzaamheid op A+A 2023

A+A 2023, de vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk in Düsseldorf (Duitsland) trok 62.000 vakbezoekers uit 140 landen. De beurs besloeg 12 hallen voor een totaal van 80.000 m2 en telde 2.200 exposanten uit 58 landen. Een indrukwekkend percentage van 96,4% van de bezoekers gaf aan dat de beurs hun verwachtingen had overtroffen. De bezoekers waardeerden vooral de internationale dimensie van de exposanten en het innovatieve gehalte van het aanbod

1a_10.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Vakbeurs APS moet zichzelf opnieuw uitvinden

Na een afwezigheid van 4 jaar ging van 3 tot 5 oktober 2023 in beurscenter Porte de Versailles in Parijs nog eens de vakbeurs APS (Le Salon + Business Meeting de la Sûreté / Sécurité) door. Vooral op woensdag werd APS zeer druk bezocht, terwijl het op de eerste en de laatste dag ‘beheersbaar’ druk was, de diplomatische omschrijving voor ‘er was wel volk, maar het mocht wat meer zijn’. APS trekt vooral installateurs, adviseurs en eindgebruikers uit de regio Parijs en Noord-Frankrijk aan, en telt wellicht meer bezoekers uit Wallonië en Brussel dan uit Zuid-Frankrijk. Tegelijk regionaal en beperkt internationaal dus.