businessdataprotectionandprivacyonlinecyber20231127050526utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
ALIA Security

Wij vertegenwoordigen de installateurs, de fabrikanten en de distributeurs inzake inbraakdetectie, branddetectie, toegangscontrole en camerabewaking.

computersecurityconcept20231127053718utc.jpg

EVENT  
New Security Magazine 169 – februari 2024
ALIA Security Day 2024 – “Change is coming”

Op donderdag 28 maart 2024 organiseert ALIA Security, de Belgische beroepsvereniging van elektronische beveiliging, zijn jaarlijkse conferentie in Kinepolis Braine L’Alleud. Het opzet van de editie verschilt met die van voorgaande jaren. Voor de eerste keer wordt het congresprogramma opgedeeld in twee blokken met aangepaste thema’s voor de twee doelgroepen waarop wordt gericht, namelijk de professionele installateurs en de stakeholders.

1a_10.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Vakbeurs APS moet zichzelf opnieuw uitvinden

Na een afwezigheid van 4 jaar ging van 3 tot 5 oktober 2023 in beurscenter Porte de Versailles in Parijs nog eens de vakbeurs APS (Le Salon + Business Meeting de la Sûreté / Sécurité) door. Vooral op woensdag werd APS zeer druk bezocht, terwijl het op de eerste en de laatste dag ‘beheersbaar’ druk was, de diplomatische omschrijving voor ‘er was wel volk, maar het mocht wat meer zijn’. APS trekt vooral installateurs, adviseurs en eindgebruikers uit de regio Parijs en Noord-Frankrijk aan, en telt wellicht meer bezoekers uit Wallonië en Brussel dan uit Zuid-Frankrijk. Tegelijk regionaal en beperkt internationaal dus.


NewSecurity 2025 rectangle
2c_1.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Sorhea organiseert uniek beveiligingsevent

Op woensdag 11 oktober ’23 werd in de Waerboom in Groot-Bijgaarden een evenement voor beveiligingsprofessionals georganiseerd. Het was een samenwerking tussen zes fabrikanten, waaronder drie van de Vitaprotech Group, experts op het gebied van veiligheid en beveiliging. Naast een mini-expo en zes to-the-point presentaties was het voor de ongeveer 60 deelnemers – een unieke mix van installateurs en integrators, beveiligingsmanagers, distributeurs, ontwerpbureaus en architecten – vooral een mooie gelegenheid om contacten te leggen en op zoek te gaan naar samenwerkingen, dit alles in een inspirerende omgeving en onder het genot van culinaire hapjes.

img6861.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
INCERT-certificatie verhoogt groeipotentieel van Ajax Systems

Het is Ajax Systems menens om in België en Nederland naar een nog groter marktaandeel door te groeien. De fabrikant van professionele oplossingen voor veiligheid en comfort, bekrachtigde die ambitie onder meer met een leuk evenement in de middelste bol van het Atomium. “Nu we een aantal producten specifiek volgens de INCERT-normen hebben ontwikkeld, zullen gecertificeerde installateurs nog vlotter de weg naar ons merk vinden”, klinkt het enthousiast bij Bennie Kregting, verkoopdirecteur voor de Benelux.

3c_13.jpg

EVENT  
New Security Magazine 168 – december 2023
Eerste editie ADI Partner Day in Antwerpen

Op donderdag 12 oktober ’23 nodigde distributiepartner ADI Global leveranciers en klanten uit in de Waagnatie in Antwerpen voor de eerste editie van de ADI Partner Day. Een nieuwe naam voor wat vorige jaren ADI Expo heette, waarmee ADI in de verf wil zetten dat de focus ligt op sterke samenwerkingen en partnerschappen met leveranciers en klanten. Ongeveer 60 leveranciers tekenden present met een stand en vele demo’s. Maar de absolute eyecatchers was de ADI Maze, een interactief ontdekkingsparcours opgebouwd samen met 19 vendors en waaraan een prijzenpot ter waarde van 3.000 euro was gekoppeld.

2c1.jpg

EVENT  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
“Progress through partnership”

Tussen 5 september en 24 oktober ’23 trok de Axis door België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Axis Partner Summit in België ging door op 7 september in Londerzeel. De gevarieerde agenda met deskundige sprekers over hedendaagse onderwerpen, de centraal gelegen unieke setting, culinaire netwerkmomenten om bij te praten met beveiligingsprofessionals en het Axis-team en de bijhorende expo met 14 partners, trok ook nu weer heel wat volk aan.

2d_2.jpg

EVENT  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Dahua Experience Day

Van 6 tot 8 september 2023 vond in het Provinciaal Domein De Schorre in Boom de Dahua Experience Day plaats. Het event werd over drie dagen gespreid zodat telkens op gepaste wijze kon worden gezorgd voor de aanwezigen. Naast presentaties over trends en productontwikkelingen, live demonstraties, een tentoonstellingsruimte en netwerkmomenten werd er ook ruimte voorzien voor ontspanning. In samenwerking met MG werden er testritten met elektrische wagens aangeboden (gekoppeld aan radar snelheidsdetectie door Dahua) en mini-golf. Werken mag plezant zijn!

1c_9.jpg

EVENT  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
Milestone Xperience Day Benelux 2023

Milestone Systems is al ruim 25 jaar een vaste waarde in de wereld van videobewaking. In de security wereld is Milestone ook wel gekend als de ‘Open Platform Company’, want de markt wordt bediend met videomanagementsystemen met een open platform. Milestone is marktleider in de Benelux en ook in de EMEA-regio. Het Milestone Xperience Day Benelux is een jaarlijks event die Milestone samen met 26 Technology Partners organiseert en vooral door integrators en grote eindgebruikers wordt bezocht.

4c.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Safety & Security Series: één event, zes beurzen

The Security Event keerde van 25 tot 27 april 2023 voor zijn vierde editie terug naar NEC Birmingham. Het beveiligingsevent verenigt de hele beveiligingssector om bestaande en toekomstige beveiligingsinnovaties en trends aan het grote publiek te tonen. Nooit eerder werden er zoveel exclusieve producten en oplossingen voor commerciële, zakelijke en residentiële beveiliging op het podium gebracht. Met de actieve deelname van de volledige beveiligingsketen (fabrikanten, distributeurs, installateurs, integrators, eindgebruikers) waren de Safety & Security Series 2023 weer een topeditie!

1b_12.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Netwerken centraal op Fire Safety & Security 2023

Van 12 tot 13 april ’23 ging in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de vakbeurs Fire Safety & Security 2023 door, het logische vervolg op de geslaagde editie van vorig jaar. Rond het thema ‘stimuleren ven samenwerking’ stonden netwerken en contacten leggen centraal voor de 121 exposanten en 4.300 professionele bezoekers. Een opmerkelijke stijging in vergelijking tot de editie van 2022 met 100 exposanten en 3.400 bezoekers. Het was een gok om voor een jaarlijkse frequentie te gaan in plaats van de bij vakbeurzen gebruikelijke tweejaarlijkse frequentie, maar het draaide uit op een meer dan geslaagde gok. En dat het de organisators menens is met de jaarlijkse frequentie maken ze zeer duidelijk door nu al de data te lanceren voor de edities van 2024 én van 2025. De uitdaging is nu om ook de exposanten te overtuigen om ieder jaar aan boord te blijven, want in de wandelgangen konden we hierover toch wel wat kritische bedenkingen opvangen.

3q.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
ASIS Europe zet de schijnwerpers op publiek-private samenwerking

Van 21 tot 23 maart ’23 vond in WTC Rotterdam ASIS Europe plaats, het regionale event van ASIS International dat de baseline ‘From Risk to Resilience’ meekreeg. De security gemeenschap kwam voor een minibeurs, een 50-tal educatieve sessies, prima verzorgde en uitgewerkte netwerkmomenten maar vooral om informatie en ervaringen uit te wisselen die onze maatschappij veiliger en veerkrachtiger moet maken. De deelname was overweldigend met 850 personen fysiek aanwezig en 1.100 online deelnemers.

img0054.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
ALIA Security Day 2023 - Security awareness, are we future proof?

Op de eerste dag van New Security organiseerde de beroepsvereniging ALIA Security zoals we ondertussen al gewoon zijn de ALIA Security Day, dit jaar rond het centrale thema “Security awareness, are we future proof?” Zoals steeds werden er (gast)sprekers uitgenodigd die op hun eigen manier een welbepaald aspect van beveiliging behandelden. Op het einde van de dag zorgde dit ervoor dat de 170 deelnemers (installateurs, preventieadviseurs, lokale overheden, verzekeringsmaatschappijen, bedrijfsleiders) gewapend waren met bruikbare kennis over o.a. de evoluties en een stand van zaken in de elektronische beveiliging en de wetgeving.

1a_8.jpg

EVENT  
New Security Magazine 166 – juni 2023
SST 2023 – ‘Time Capsule’

Op 1 juni 2023 ging in PAMexpo in Court-Saint-Etienne het event Smart Security Technology 2023 door, het jaarlijkse druk bezochte treffen van SmartSD. Als thema voor 2023 werd voor de Time Capsule gekozen, en tegelijk werd ook de 15de verjaardag van SmartSD gevierd. De insteek van SST is ondertussen wel gekend: SmartSD toont samen met haar leveranciers de nieuwste technieken en ontwikkelingen uit de elektronische beveiligingswereld voor onder meer camerabeveiliging, toegangscontrole en inbraak- en branddetectie.

5d.jpg

EVENT  
New Security Magazine 164 – december 2022
Fireforum Congres 2022

Op dinsdag 25 oktober ’22 ging in Maison de la Poste op de site van Tour & Taxi de 7de editie van het tweejaarlijks congres van Fireforum door. Het delen van kennis en ervaring tussen de industrie, de brandweer, de overheid en onderzoeksinstellingen stond centraal, maar na de noodgedwongen online editie in 2020 kreeg ook netwerken tussen de deelnemers voldoende ruimte. In de exporuimte toonden 14 partners innovatieve technologieën en nieuwe ontwikkelingen in de brandpreventie en de brandbestrijding. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden opende het congres.

1a_6.jpg

EVENT  
New Security Magazine 164 – december 2022
CSL organiseert eerste Installateursdag voor België

Op donderdag 10 november ’22 organiseerde CSL Benelux op het circuit van Spa-Francorchamps zijn eerste Installateursdag voor België. Een 30-tal deelnemers kregen een zeer duidelijk overzicht van wat CSL allemaal kan aanbieden en hoe dit een beveiligingsinstallatie naar een hoger (betrouwbaarder) niveau brengt. Daarnaast was er ook tijd voor ontspanning en plezier op en naast het mooiste circuit op de F1-kalender. Vooral de Public Driving Experience waarbij de deelnemers met hun eigen wagen twee rondjes over het circuit mochten rijden, toverde een glimlach op vele gezichten.

1b_11.jpg

EVENT  
New Security Magazine 164 – december 2022
Dahua Partner Day 2022 – ‘Innovation through Cooperation’

Samen kan je zoveel meer. Dat was de insteek van de Dahua Partner Day 2022, die op 20 oktober ’22 plaatsvond in het Palais des Congrès in Versailles (Parijs). Dahua Technology liet samen met 21 ECO-partners zien wat er nu en in de komende jaren verwacht kan worden van gezamenlijk ontwikkelde innovaties.

2c.jpg

EVENT  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
See more with Motorola Solutions

Op 12 en 13 september ’22 organiseerde 802 Networks in Antwerpen het event ‘See more with Motorola Solutions’. Op maandag werden de Motorola-distributeurs verwelkomd, terwijl op dinsdag de focus lag op politie en Defensie en op de professionele eindklanten. Tal van boeiende presentaties en hands-on booths van vijf deelnemende vendoren – Avigilon, Pelco, AVA, OpenPath en Motorola Radios and Body worn cameras – maakten er een interessante (halve) dag van voor een 100-tal deelnemers.

perprotp3csjxbext.jpg

EVENT  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Na drie jaar eindelijk weer Perimeter Protection

Van 17 tot 19 januari 2023 gaat in Nürnberg Messe de zesde editie van de vakbeurs Perimeter Protection door. Oorspronkelijk stond deze editie van de tweejaarlijkse beurs vorig jaar gepland, maar beursorganisatie, exposanten en partnerorganisaties beslisten om een extra jaartje te wachten. Achteraf gezien een zeer verstandige beslissing, want nu staat niets nog een succesvolle editie van de beurs waar fysieke beleving van mechanische, elektrische en elektronische beveiligingsoplossingen centraal staat.

3a.jpg

EVENT  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
ADI EXPO 2022 – ‘Van product naar geïntegreerde oplossingen’

Op 16 september ’22 ging in Stayen – thuisbasis van STVV – het jaarlijkse event ADI EXPO door. Met 39 partners en ruim 400 inschrijvingen mag de distributiepartner terugblikken op een zeer geslaagde editie.

18se196ex1656334830.jpg

EVENT  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Security Essen 2022 – Kleiner maar beter

Van 20 tot 23 september 2022 ging in Messe Essen de beveiligingsvakbeurs Security Essen door. Het verschil met de vorige edities – minder druk en minder groot – draaide uiteindelijk om in een voordeel. Dé beveiligingsbeurs voor Europa kreeg dit jaar de titel ‘Secure your business’ mee en kwam terug op mensenmaat. Geen fabriekachtige toestanden meer met over de koppen lopen, maar waar exposanten en bezoekers tijd vonden om met elkaar in gesprek te gaan. Het was een algemene impressie die we optekenden bij de exposanten. Niemand maalde om de schaalverkleining. Groter is dus niet altijd beter…