66755652l.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Herziening EN50131-1 voor alarmsystemen belangrijk voor Europa

De CENELEC TC79 commissie buigt zich momenteel over een herziening van de EN50131-1. In dit artikel leest u waarom deze norm belangrijk is voor Europa en wat de gevolgen zijn van de herziening voor de Europese gebruikers?

anpirookenwarmtebrand.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Rook en warmte beheerst – levens gered

Recent organiseerde Anpi een drukbijgewoond webinar met als thema “RWA: Rook en warmte beheerst, levens gered”. Eminente sprekers hadden het over de reglementaire en normatieve aspecten van brandveiligheid, maar ook over praktijkgevallen, brandbeveiligingssystemen en beschermingsuitrustingen. Aandachtspunten waren o.m. de interactie tussen deze systemen en het standpunt van de lokale brandweer.

parkeer3.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Laadpalen in parkeergarages, geen goed idee?

Technologie evolueert en wetgeving moet die evolutie op de voet volgen. Als dat niet tijdig gebeurt, kan er een gapende opening ontstaan tussen theorie en praktijk. Weinig voorbeelden zijn zo typerend als de impact van elektrische voertuigen en laadinfrastructuur op de brandveiligheid in parkeergarages.


NewSecurity 2025 rectangle
1_26.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 149 – februari 2019
Ondergrondse parking optimaal blussen dankzij combinatie van rook- en warmteafvoer met sprinklersysteem

Brandbestrijding in ondergrondse parkings is een gevaarlijke klus. Een onderzoek van FESG en Cegelec Fire Solutions leerde dat een optimale combinatie van een sprinklersysteem met een aangepaste rook- en warmteafvoer de beste garantie is op een

38084672l.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 148 – oktober 2018
“De willekeur zal zeker verdwijnen”

“Op papier is er flink veel, in de praktijk is er zeker nog heel wat werk aan de winkel.” Danny Hermans schenkt meteen klare wijn. Volgens de specialist brandbeveiliging bij Alia Security – de Belgische beroepsvereniging van de elektronische

39892878l.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 147 – augustus 2018
Nieuw platform voor brandbestrijding binnen Euralarm

Op een recente vergadering van de Europese industrie van brandbestrijding werd het idee gelanceerd om een speciale sectie op te richten binnen Euralarm, de vereniging van de Europese sectoren van brandbeveiliging en beveiligingssystemen.