dormakabaexivodagoatrium.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Smart buildings, flexible users

Onlangs nam DAGO, één van de grootste Belgische installateurs van gestructureerde databekabeling en Managed IT, een smart hub in gebruik in een kantoorgebouw in Vorst. Wat toegangscontrole betreft, maakte DAGO een technologische keuze voor exivo van dormakaba. “Ons Thing-it platform had reeds een gebruiksvriendelijke dormakaba interface. Vandaar was het een kleine stap naar exivo. Alle functionaliteiten zijn geïntegreerd onder één Thing-it app”, aldus Kris Schoeters, Project Manager van DAGO.

afbeelding1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Calypso

De Calypso is een spectaculair en kleurrijk complex, dat ruimte biedt aan 408 woningen, kantoren, winkels en een parkeergarage. De hoofdentree van het complex is een fraaie centrale hal aan de Mauritsweg, waar een servicebalie, vergaderruimtes en een gemeenschappelijke fitnessruimte aanwezig zijn. Alle woningen hebben een luxe inrichtingsniveau wat zorgt voor comfortabel wonen op hoog niveau in hartje Rotterdam.

brand1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Recente branden op schepen tonen grootste veiligheidsprobleem voor scheepvaart

Hoewel de verliezen in de scheepvaart de afgelopen tien jaar gehalveerd werden, blijven scheepsbranden een van de grootste veiligheidsproblemen voor deze sector. Dat bleek deze week, na de incidenten met voertuigtransportschip Felicity Ace dat in de Atlantische Oceaan in brand vloog terwijl het duizenden auto’s vervoerde, en de dodelijke brand op de passagiersveerboot Euroferry Olympia voor de kust van Griekenland.


ADI rectangle juli-september 2022
1_58.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Gecombineerde beveiliging tegen brand op radioactief afvalverwerkingssite

DEF Belgium heeft een installatie voor branddetectie en brandbestrijding geleverd op de site van Belgoprocess voor de verwerking en opslag van radioactief afval. De oplossing bestaat uit een combinatie van verschillende branddetectie en automatische blusinstallaties, aangevuld met het onderhoud gedurende de volledige levensduur van de installaties en de opleiding van het betrokken personeel.

3log4j.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Log4Shell legt bij miljoenen gebruikers kwetsbaarheid bloot

Om u een idee te geven van de omvang: het U.S. Cybersecurity & Infrastructure Security Agency, dat is de Amerikaanse cyberwaakhond, noemde Log4Shell één van de ernstigste kwetsbaarheden die ze in hun bestaan hebben gezien. Dat wordt ook bevestigd door de CVSS score. CVSS staat voluit voor Common Vulnerability Scoring System en is een industriestandaard die onafhankelijk bepaalt wat de ernst is van een kwetsbaarheid of lek in software. Het lek in Log4j kreeg de maximale score van 10. Er zijn ondertussen al honderdduizenden, misschien wel miljoenen, pogingen gedaan om het lek te misbruiken.

1b_8.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Dahua Experience Center in Mechelen

Vorig jaar opende Dahua Technology op het Intercity Business Park in Mechelen een nieuw kantoor voor België en het Groothertogdom Luxemburg. Maar deze nieuwe vestiging een ‘kantoor’ noemen, is oneer aandoen aan wat Dahua Technology ervan gemaakt heeft. Centraal staat het Experience Center, een belevingsruimte voor klanten en eindgebruikers om er de vele mogelijkheden van het uitgebreide portfolio van Dahua Technology te ontdekken.

6_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
CSL – Provider van beveiligde connectiviteit

Vraag eens aan iemand om met zo weinig mogelijk woorden uit te leggen wat zijn bedrijf doet. Het begin is meestal wat aarzelend maar dan komt er bijna altijd een opsomming van hoofd- en nevenactiviteiten. Maar niet bij Marc Stienen, Sales Manager Benelux bij CSL Benelux. Hij vat het kort en krachtig samen in “CSL is een provider van beveiligde connectiviteit”. Zoveel duidelijkheid maakt ons en onze lezers gelukkig.

1a_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
HeatPro Mini Van tour

Na de zomervakantie trok Hikvision door België en Nederland met de HeatPro Mini Van tour. Na een veel te lange digitale periode was de animo bij zakenpartners en installateurs naar een live event groot. En dankzij het concept – buitenopstelling rond een demowagen – werden de producten op een veilige manier voorgesteld. Opzet geslaagd!

top1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
All-in-one oplossing voor beveiliging én smart home

Beste installateur, pimp een beveiligingsinstallatie op naar een all-in-one installatie en vergroot je omzet. Voilà, de boodschap van dit artikel is al meteen doorgegeven, maar we zullen het uitleggen. Distributiepartner TOP Security uit Temse stelt met Qolsys van DSC een uniek systeem voor dat beveiliging en smart home in één systeem combineert. Het resultaat is een oplossing waarmee je het volledige huis vanop één plek bedient.

1d_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
EVVA – Duurzaam op alle gebieden

100 jaar jong en gedreven door passie en innovatie. Welkom in de wereld van EVVA, de Oostenrijkse fabrikant van sluitsystemen die zich onderscheidt met elektronische en mechanische systemen die worden gecombineerd in sluitsystemen volgens de wensen van de partners. Maar er is nog zoveel meer waarmee EVVA het verschil maakt: duurzaamheid, respect, R&D, Europese productie, eerlijke communicatie, lange termijnvisie.

dormakabatcmobileaccess.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
De vele gezichten van de nieuwe online receptionist

Met exivo en evolo smart biedt dormakaba, de specialist in toegangsoplossingen en toegangsbeveiliging, innovatieve toegangscontroleoplossingen aan die zorgen voor optimale veiligheid, flexibiliteit en vrijheid. “Met exivo en evolo smart kunnen alle deuropeningen, of het bv. een kantoor, coworkingruimte of winkel betreft, digitaal, veilig en effectief worden gecontroleerd”, zegt Antony Vandeplas, Marketing & Communicatie bij dormakaba Belgium. “Mobile Access onderscheidt zich dan weer door het feit dat het systeem zich eerder leent voor geregelde, onverwachte, aanpassingen in de toegangsrechten.”

1_57.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Patiëntenveiligheid post-Covid-19

Covid-19 was bijzonder dodelijk binnen de ouderenzorg. Een realistische schatting leert dat ongeveer 15.000 bewoners in Belgische woonzorgcentra overleden als rechtstreeks gevolg van de pandemie. Dramatische cijfers, maar tegelijk werd ook de druk op de woonzorgcentra weggenomen en kreeg de sector een unieke kans om zich voor te bereiden op een onzekere toekomst waarbij de enige zekerheid is dat het nooit meer hetzelfde zal zijn als vóór 2020.