20201103171324.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
ADI Global Benelux – Maximale ondersteuning van de klant

ADI Global luistert naar zijn klanten. Misschien denkt u – beste lezer – “dat is goedkoop, er zijn nog wel anderen die knal hetzelfde zeggen”. Dat zal wel kloppen, maar luisteren is nog maar de eerste stap. Nog veel belangrijker is wat er daarna gebeurt, hoe de signalen vanuit de markt worden opgepikt en welke gevolgen dit heeft voor de eigen werking en processen. En hierin maakt ADI Global het verschil.

1_55.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
Security Monitoring Centres en CSL – Samen sterk

SMC is in België actief in het domein van de telebewaking en garandeert zijn klanten een professionele service conform alle geldende normen. Op de telebewakingscentrale zijn duizenden beveiligingssystemen aangesloten, verspreid over het volledige grondgebied. Hierbij maakt SMC gebruik van de nieuwste technologieën voor alarm, alarmtechnieken en de beeld- en geluidtransmissie. Als serviceverlener wordt ook vooruit gedacht om de klanten in optimale omstandigheden te blijven ondersteunen. Een klant kan bijvoorbeeld de vraag stellen wat er zal gebeuren de analoge lijnen verdwijnen? SMC bereidt dit voor door als één van de eerste telebewakingsverleners in België intens samen te werken met CSL.

2b_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
Uitrol AX-technologie op volle toeren

De Duitse fabrikant SimonsVoss Technologies GmbH heeft een missie: mechanische sluitsystemen vervangen door digitale sluitconcepten. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot heel wat voordelen, zoals één toegangsmedium voor alle sloten, geen problemen meer bij verlies van een sleutel en meer controle en zekerheid. Een bijkomend voordeel is de ongekende energie-efficiëntie van de digitale producten van SimonsVoss, wat meer dan een slok scheelt over de volledige levensduur. Het AX-gamma wordt uitgebreid met twee nieuwe ontwikkelingen: de digitale cilinder AX en de SmartLocker AX.


Dahua_rectangle_oktober2021
nsfichetverhuis2persa.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
Securityspecialist schakelt een versnelling hoger

Met een verhuis naar een modern bedrijfspand in Zaventem en het aanboren van de Nederlandse markt straalt Fichet Security Solutions Belgium een nieuwe dynamiek uit. Een gesprek met Jan Goedert, sinds oktober 2020 de nieuwe Managing Director, en Stefan Orlans, Senior Accountmanager met een sterke security-ervaring in het bankwezen, leert dat de security-wereld evolueert van bullet proof naar blast proof.

4_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
Optimale brandbeveiliging in omgebouwde garage

In de buurt van Leuven kan u sinds kort terecht bij Foodgarage Hoase om uw honger en dorst te stillen. In de stijl van het bekende ‘La Boqueria’ in Barcelona, vindt u er een slagerij, bakkerij, traiteur, groenten- en fruitwinkel en eetcafé onder het dak van een omgebouwde garage. De brandbeveiliging werd door B&B security in goede banen geleid.

4b_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 159 – juli 2021
Beveiligingscamera’s – Bijzonder nuttig maar geen tovermiddel

Camera’s in het straatbeeld. Iedereen heeft hier een mening over, helaas niet altijd gehinderd door kennis van zaken. Een weinig gehoorde stem is deze van de politie, nochtans een van de belangrijkste gebruikers van de camerabeelden. New Security mocht aanschuiven bij 1ste hoofdcommissaris Philip Caestecker, korpschef van de Lokale Politie Oostende. Een centrumstad die de voorbije Coronaperiode meermaals in het nieuws kwam en waarbij telkens opnieuw opviel hoe divers het takenpakket van de politie is. De korpschef heeft een nuchtere kijk op beveiligingscamera’s: het zijn geen wondermiddelen, maar wel nuttige instrumenten bij het politiewerk.


NewSecurity 2021
krish.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Aanstelling Kris Van Hellemond boost voor Belgische pijler ARAS Security Benelux

Sinds 1 maart is Kris Van Hellemond aangesteld als nieuwe accountmanager voor het Belgische kantoor van groothandel ARAS Security Benelux. De aanstelling betekent een frisse blik op de toekomst voor ARAS in ons land, dat zich verder wil ontplooien als partner voor de installateur. Onder meer de projectmarkt wordt een belangrijk doel voor het bedrijf.

2_17.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Bij Carrier Fire & Security hebben ze ambitieuze toekomstplannen.

Eén van de speerpunten wordt de lancering van Aritech, dat zich richt op elektronische beveiliging. We hadden daarover een gesprek met Thomas De Ceulaer, Regionaal Directeur Aritech voor België, Nederland en DACH.

1120515c.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Opmars digitale sleutels belangrijkste evolutie in toegangsverlening

Wie een toegangsverleningssysteem wil invoeren in zijn bedrijf of organisatie wordt al snel geconfronteerd met belangrijke dilemma’s, zoals de keuze voor een server-, web- of cloudgebaseerde oplossing en die tussen toegangsbadges of digital keys via de smartphone. Een correcte oplossing blijkt vaak maatwerk, zo bleek na een gesprek met Salto Systems.


GMI rectangle maart 2021
naamloos.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Camera’s als IoT-sensoren – voorbeelden in de retailsector

Traditionele beveiligingscamera’s die steeds vaker worden ingezet als slimme sensor, het is een trend die we steeds vaker voor zien komen. Een netwerkcamera kan namelijk veel meer dan alleen beeld produceren, er kan ook zeer waardevolle data uit gehaald worden. Vandaar de term ‘IoT-sensor’. Bijvoorbeeld in de retail, waar geanonimiseerde beelden van ‘people counting’ camera’s kunnen worden gebruikt om bezoekersstromen in kaart te brengen. Daarnaast zien we steeds meer innovatieve oplossingen die inspelen op de huidige situatie in de retail. Bijvoorbeeld een hygiënezuil met geïntegreerde ‘people counting’ camera’s bij de ingang van een winkel, die bijdraagt aan een veilige winkelervaring voor bezoekers en tegelijkertijd meehelpt bezoekersstromen in kaart te brengen. Onderstaande projectrapportages gaan dieper in op praktijkvoorbeelden van dit soort oplossingen.

1f_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
DEF Belgium – Nieuw gebouw als expertise center

Maak van de nood een deugd. Dat is precies wat DEF Belgium heeft gedaan! Door een continue groei op de Belgische markt – perfect in beeld gebracht door drie opeenvolgende nominaties voor een Trends Gazellen in de categorie Middelgrote bedrijven voor Brussel tussen 2019 en 2021 – werd begin dit jaar verhuisd naar een ruimer pand. De kans werd aangegrepen om er een real life showroom van te maken waar klanten verschillende oplossingen voor brandveiligheid kunnen ervaren.

anbrimex14656135337763416524261137620543007783309000o.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 158 – mei 2021
Anb-Rimex, de beveiligingspartner voor ondernemingen, particulieren en senioren

AnB-Rimex bevindt zich met het geïntegreerd beveiligingssysteem Tricom en de optionele Tricare-dienst – voor het monitoren van senioren thuis – in een laatste test- en oppuntstellingsfase. Het innoverende systeem zal binnenkort wellicht een Europese en een Incert-certificering krijgen. De finale stap vooraleer het op grotere schaal op de markt te kunnen aanbieden.