4_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Dahua BeLux x Network Optix event

Op 26 augustus ’22 vond in het Dahua Experience Center in Mechelen het Dahua BeLux x Network Optix event plaats. De grote zaal liep vol voor een boeiende presentatie over de integratiemogelijkheden van beide partijen zoals WizMind en met WizSense.

lrppa4technopolisb2b1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Technopolis® in Mechelen (B)

Sinds de opening in februari 2000 biedt Technopolis® in Mechelen (B) een permanent platform voor het populariseren van wetenschap, techniek en innovatie in Vlaanderen. De missie van Technopolis® is: wetenschap en technologie dichter bij de mens brengen en vandaag de dag levert dat jaarlijks zo’n 300.000 enthousiaste bezoekers op. In niet minder dan 350 interactieve opstellingen worden allerlei wetenschappelijke en technische onderwerpen aanschouwelijk en begrijpelijk gemaakt.

3emzy.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Volop nieuwigheden bij EVVA

EVVA presenteerde onlangs 3 interessante innovaties, die een mooie aanvulling vormen op het al brede portfolio van de specialist in sluitsystemen. Het mechanisch toegangssysteem Akura 44 met nieuwe cilinder, de uitbreiding van de Xesar Software naar versie 3.1 en de Emzy motorcilinder.


NewSecurity 2025 rectangle
luchtfotodcbewerkt.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Teknim Cloud vereenvoudigt het beheer van adresseerbare branddetectieprojecten.

Wat verwacht u van een brandcentrale? Voor de ene luidt plaatsingsgemak het topantwoord. Voor een ander is de prijs/kwaliteit verhouding van het allergrootste belang. En voor nog een ander primeert de ondersteuning die hij ontvangt van zijn leverancier. Bij Distri-Company kunt u terecht voor een EN54 gekeurd branddetectie systeem dat deze drie eigenschappen combineert: Teknim. Bovendien vereenvoudigt de nieuwe Teknim cloud het beheer van adresseerbare brandcentrales aanzienlijk voor de installateur.

1_59.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Onderzoeken wat Dahua WizMind Panoramische Surveillance te bieden heeft

De Dahua WizMind Panoramic Surveillance is ontworpen voor toepassingen die een 360°, 270° of 180° panoramisch zicht vereisen voor situationeel bewustzijn, zoals het in kaart brengen van mensenmassa’s en de dichtheid van voertuigen. De high-speed PTZ-camera en EPTZ-technologie kunnen snel en automatisch bewegende doelen volgen zonder details van het doelgedrag te missen. Het is een ideale bewakingsoplossing die meerdere conventionele camera’s kan vervangen, de bewakingscomplexiteit kan verminderen en kosten kan besparen.

slot2.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
10 tips om u grandioos te laten beetnemen (*)

Nu de herfst stilaan in zicht komt en de dagen inkorten, is het hoog tijd om de problematiek van kwalitatieve deursloten nog even te herhalen. De 10 tips om uw woning goed af te sluiten heeft u ondertussen al overal -soms tot vervelens toe- gelezen. Vandaag gooien we het over een andere boeg: hoe maak ik het inbrekers en ander volk zonder scrupules zo makkelijk mogelijk in 10 ‘handige’ tips.

66755652l.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Herziening EN50131-1 voor alarmsystemen belangrijk voor Europa

De CENELEC TC79 commissie buigt zich momenteel over een herziening van de EN50131-1. In dit artikel leest u waarom deze norm belangrijk is voor Europa en wat de gevolgen zijn van de herziening voor de Europese gebruikers?

anpirookenwarmtebrand.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Rook en warmte beheerst – levens gered

Recent organiseerde Anpi een drukbijgewoond webinar met als thema “RWA: Rook en warmte beheerst, levens gered”. Eminente sprekers hadden het over de reglementaire en normatieve aspecten van brandveiligheid, maar ook over praktijkgevallen, brandbeveiligingssystemen en beschermingsuitrustingen. Aandachtspunten waren o.m. de interactie tussen deze systemen en het standpunt van de lokale brandweer.

visual2_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Innovatie uit eigen land: PRAxIS on demand App

Hoe ontwerp je een App die zowel voor installateurs als voor hun klanten een duidelijke meerwaarde creëert? Over die vraag boog PRAxIS zich. Het resultaat is de PRAxIS App, die het voor installateurs mogelijk maakt om nieuwe markten aan te boren. Hieronder vertellen we hoe.

f9092xl.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Knowhow, expertise en de juiste match in UPS-systemen

Roger Aers was oprichter in ’92 en architect van het Evergemse bedrijf MCE UPS, dat zijn levenswerk werd. Sinds 2012 is het bedrijf officieel distributeur in ons land is van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. “Drie factoren deden de UPS-balans overslaan naar Salicru (nvdr zie verder). Nu verdelen we hun complete assortiment wat onze samenwerking nog efficiënter en rendabeler maakt. Mede dankzij een solide partnership zijn we de voorbije jaren sterk kunnen groeien”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.

1b_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Hikvision Innovation Summit 2022

Tussen 3 en 6 mei 2022 vond in het Europees hoofdkwartier in Hoofddorp (NL) het Hikvision Innovation Summit 2022 plaats. Partners, installateurs en eindgebruikers werden gespreid uitgenodigd per regio om er samen met hun lokale contactpersonen het uitgebreide portfolio van Hikvision te ontdekken, maar ook een greep uit de vele applicaties die in combinatie met een Hikvison camera voor steeds nieuwe toepassingen zorgen. Een absolute meerwaarde voor het event was de locatie. In het Hikvision Experience Center in Hoofddorp (NL) waar geïntegreerde oplossingen in verschillende branches zoals de gezondheidszorg, logistiek, openbaar vervoer en parkeeroplossingen tot leven komen.

screen2.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Proef op de som: welke slotenmakers krijg je over de vloer via Google?

Mensen die zich hebben buitengesloten zijn vaak zeer kwetsbaar. Het gebeurt bijna altijd op een vervelend moment, zoals in het weekend of ’s avonds. Bovendien heeft bijna niemand standaard het nummer van een goede slotenmaker in zijn telefoon zitten. Dat is het recept voor misbruik van vertrouwen.

3ipro.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Nieuwe i-PRO multi-sensorcamera

De ontwikkelingen gaan hard in cameraland. De innovaties situeren zich vaak rond artificiële intelligentie, en dat is bij de nieuwe i-PRO niet anders. De multi-sensorcamera werd onlangs voorgesteld en New Security kon al een glimp opvangen van deze interessante toevoeging aan het gamma.

aapulsekeycylinderexteriorenergy.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 162 – juni 2022
ASSA ABLOY PULSE – Digitaal sluitsysteem met self-powered cilinders

Bedrijven lopen vaak tegen beperkingen aan wanneer ze alle toegangspunten binnen en buiten hun gebouw in één toegangscontrolesysteem willen onderbrengen. Poorten, containers, kasten en andere kritieke punten vormen een uitdaging. Met de nieuwe reeks self-powered PULSE elektronische cilinders en sleutels van ASSA ABLOY kunnen bedrijven deze uitdaging aan, zonder dat er ingrijpende aanpassingen moeten gedaan worden.

2_25.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Ajax Systems – Beveiliging tegen brandstofdiefstal

De concurrentie in de transportsector is moordend. Om de financiële resultaten van een logistiek bedrijf niet te belasten, is het van essentieel belang dat kosten en middelen onder controle worden gehouden. Brandstofdiefstal is een probleem waarmee heel wat transportbedrijven moeten afrekenen. Naast een financieel verlies betekent dit ook tijdverlies en een onveiligheidsgevoel voor de chauffeur. Ajax Systems heeft voor Portugalenses Transportes Lda, een van de grootste transportbedrijven in Europa, samen met het installatiebedrijf Oliveira&Canha een oplossing ontwikkeld die brandstofdiefstal moet voorkomen.

sst1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
SST 2022 – For your eyes only

Op dinsdag 21 juni ’22 ging in TheaterHangaar en Hangaar2 in Katwijk aan Zee het jaarlijkse SST-event van SmartSD (Smart Security Distribution) door. Met een 60-tal partners en 1100 bezoekers werd het een geweldige schot in de roos, waar SmartSD een uniek platform creëerde om samen met haar leveranciers de nieuwste technieken en ontwikkelingen uit de elektronische beveiligingswereld te tonen. SmartSD is distributeur van oplossingen voor camerabeveiliging, toegangscontrole en inbraak- en branddetectie en vertegenwoordigt meer dan 60 merken.

5a_1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
CDVI Benelux – Security to access

Op 20 mei ’22 organiseerde CDVI Benelux in Brussels Kart een event voor de Franstalige partners uit Brussel en Wallonië. Een 100-tal deelnemers liet zich informeren over verschillende oplossingen voor toegangscontrole- en sluitsystemen. Rode draad doorheen het event was editie 53 van de lijvige catalogus. Enkele opvallende nieuwigheden werden in de spotlights gezet, maar daarnaast viel er nog veel meer te ontdekken en te beleven.

1b_9.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
INFOPOL & XPO112 combineren veiligheid en beveiliging

Van 10 tot 12 mei 2022 ging in Kortrijk Xpo de vakbeurs INFOPOL + XPO112 door, een tweejaarlijks event waar een breed scala aan oplossingen voor politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten wordt gepresenteerd. Dit gaat van belettering van voertuigen en basic beschermkledij tot bewapening, CCTV, digitale toepassingen, communicatieapparatuur en toegangscontrole. XPO112 richt zich heel specifiek tot urgentiediensten die moeten interveniëren bij o.a. een ramp, ongeval of brand. In de demo zone werden doorlopend oplossingen getoond, denk maar aan car wrapping, safety drone, decontaminatie CBRN en drone captatie.

5a.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Kennisoverdracht staat centraal op The Security Event

Van 5 tot 7 april ’22 ging in NEC Birmingham The Safety & Security Event Series door, een combinatie van vier vakbeurzen waar alles rond om veiligheid en beveiliging draait. In de beginjaren stond brandbestrijding centraal, maar ondertussen komt het volledige plaatje – veiligheid en beveiliging van personen, gebouwen en goederen – aan bod. De sfeer was goed, het aantal deelnemers en exposanten maken de organisatie gelukkig, maar in tegenstelling tot IFSEC is deze beurs voornamelijk op het VK gericht. Maar dit hoopt de organisatie in de toekomst te veranderen.

1c_7.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Milestone Partner Open Platform Event Benelux 2022

Op donderdag 9 juni ’22 namen in Tilburg zo’n 200 beveiligingsexperts deel aan het Milestone Partner Open Platform. Dankzij de 21 deelnemende partners werd het een bijzonder leerzame dag waar een mooi evenwicht werd gehouden tussen boeiende presentaties en hands-on toepassingen in de Technology Partner Exhibition. Rond de core business van Milestone – ontwerpen van software en hardware voor videomanagementoplossingen – werden oplossingen voorgesteld in uiteenlopende domeinen zoals videoanalyse, PSIM, drones, CCTV en stads- en parkeerconcepten.

2b_4.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
FireSafety & Security Event 2022

Op 13 en 14 april 2022 ging in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de eerste editie door van de vakbeurs FireSafety & Security Event. Ondersteund door drie brancheverenigingen, bijna 100 exposanten, veel animo onder de 3.300 bezoekers en 680 medewerkers van de exposanten en een druk bezochte kennisoverdrachtmomenten kan je niet anders dan dit als een succes omschrijven. Op naar de volgende editie!