2_24.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Verloren data terug ophalen: wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn wel wat redenen te bedenken waarom geheugenkaartjes van laptop, gsm en fototoestel beter niet stuk kunnen gaan. Voor de ene onvervangbare familiefoto’s, voor een ander bedrijfsinformatie van onschatbare waarde. Voor politiediensten is data uit toestellen van criminelen dan weer van goudwaarde om hun onderzoek in goede banen te leiden. Maar hoe kunnen defecte of onklaar gemaakte informatiedragers terug tot leven gewekt worden?

saltoovernameshotels.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Salto Systems gaat voor marktdifferentiatie

Sinds 2001 brengt de Spaanse fabrikant Salto Systems geavanceerde wireless en keyless elektronische toegangscontrole-oplossingen op de markt. Met de overnames van Gantner en Cognitec Systems én de nauwe samenwerking met Blue Field Smart Access wil Salto zijn aanwezigheid op de markt versterken. “De activiteiten van deze bedrijven liggen in de lijn van wat we al deden en leveren heel wat synergiën op. Zo kunnen we inspelen op nieuwe ontwikkelingen in marktsegmenten”, aldus Eric Beling van Salto Systems België.

4d_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Dero Security – “Iedere dag wéér een beetje beter”

“Je komt bij Dero Security voor oplossingen, niet voor toestellen”, klinkt het overtuigd bij Wim du Pon, sales director bij de distributiepartner. “Hiervoor zetten we hard in op partnership met onze klanten en toeleveranciers. Voor iedere beveiligingsprobleem willen we een totaaloplossing aanbieden, gebouwd op kennis, samenwerking en uitsluitend A-merken. Want binnen onze sector is er geen plaats voor een compromis, alle elementen van onze oplossing moeten betrouwbaar en efficiënt zijn.” Leo Rooijackers, algemeen directeur, voegt hieraan toe: “Wij vinden dat stilstand achteruitgang is, daarom luidt ons motto al geruimere tijd: Elke dag wéér een beetje beter!. En dat streeft heel het Dero team iedere dag ook na.”


NewSecurity 2025 rectangle
dormakabaexivodagoatrium.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Smart buildings, flexible users

Onlangs nam DAGO, één van de grootste Belgische installateurs van gestructureerde databekabeling en Managed IT, een smart hub in gebruik in een kantoorgebouw in Vorst. Wat toegangscontrole betreft, maakte DAGO een technologische keuze voor exivo van dormakaba. “Ons Thing-it platform had reeds een gebruiksvriendelijke dormakaba interface. Vandaar was het een kleine stap naar exivo. Alle functionaliteiten zijn geïntegreerd onder één Thing-it app”, aldus Kris Schoeters, Project Manager van DAGO.

afbeelding1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Calypso

De Calypso is een spectaculair en kleurrijk complex, dat ruimte biedt aan 408 woningen, kantoren, winkels en een parkeergarage. De hoofdentree van het complex is een fraaie centrale hal aan de Mauritsweg, waar een servicebalie, vergaderruimtes en een gemeenschappelijke fitnessruimte aanwezig zijn. Alle woningen hebben een luxe inrichtingsniveau wat zorgt voor comfortabel wonen op hoog niveau in hartje Rotterdam.

brand1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Recente branden op schepen tonen grootste veiligheidsprobleem voor scheepvaart

Hoewel de verliezen in de scheepvaart de afgelopen tien jaar gehalveerd werden, blijven scheepsbranden een van de grootste veiligheidsproblemen voor deze sector. Dat bleek deze week, na de incidenten met voertuigtransportschip Felicity Ace dat in de Atlantische Oceaan in brand vloog terwijl het duizenden auto’s vervoerde, en de dodelijke brand op de passagiersveerboot Euroferry Olympia voor de kust van Griekenland.

1_58.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Gecombineerde beveiliging tegen brand op radioactief afvalverwerkingssite

DEF Belgium heeft een installatie voor branddetectie en brandbestrijding geleverd op de site van Belgoprocess voor de verwerking en opslag van radioactief afval. De oplossing bestaat uit een combinatie van verschillende branddetectie en automatische blusinstallaties, aangevuld met het onderhoud gedurende de volledige levensduur van de installaties en de opleiding van het betrokken personeel.

3log4j.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Log4Shell legt bij miljoenen gebruikers kwetsbaarheid bloot

Om u een idee te geven van de omvang: het U.S. Cybersecurity & Infrastructure Security Agency, dat is de Amerikaanse cyberwaakhond, noemde Log4Shell één van de ernstigste kwetsbaarheden die ze in hun bestaan hebben gezien. Dat wordt ook bevestigd door de CVSS score. CVSS staat voluit voor Common Vulnerability Scoring System en is een industriestandaard die onafhankelijk bepaalt wat de ernst is van een kwetsbaarheid of lek in software. Het lek in Log4j kreeg de maximale score van 10. Er zijn ondertussen al honderdduizenden, misschien wel miljoenen, pogingen gedaan om het lek te misbruiken.

1b_8.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Dahua Experience Center in Mechelen

Vorig jaar opende Dahua Technology op het Intercity Business Park in Mechelen een nieuw kantoor voor België en het Groothertogdom Luxemburg. Maar deze nieuwe vestiging een ‘kantoor’ noemen, is oneer aandoen aan wat Dahua Technology ervan gemaakt heeft. Centraal staat het Experience Center, een belevingsruimte voor klanten en eindgebruikers om er de vele mogelijkheden van het uitgebreide portfolio van Dahua Technology te ontdekken.

6_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
CSL – Provider van beveiligde connectiviteit

Vraag eens aan iemand om met zo weinig mogelijk woorden uit te leggen wat zijn bedrijf doet. Het begin is meestal wat aarzelend maar dan komt er bijna altijd een opsomming van hoofd- en nevenactiviteiten. Maar niet bij Marc Stienen, Sales Manager Benelux bij CSL Benelux. Hij vat het kort en krachtig samen in “CSL is een provider van beveiligde connectiviteit”. Zoveel duidelijkheid maakt ons en onze lezers gelukkig.

1a_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
HeatPro Mini Van tour

Na de zomervakantie trok Hikvision door België en Nederland met de HeatPro Mini Van tour. Na een veel te lange digitale periode was de animo bij zakenpartners en installateurs naar een live event groot. En dankzij het concept – buitenopstelling rond een demowagen – werden de producten op een veilige manier voorgesteld. Opzet geslaagd!

top1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
All-in-one oplossing voor beveiliging én smart home

Beste installateur, pimp een beveiligingsinstallatie op naar een all-in-one installatie en vergroot je omzet. Voilà, de boodschap van dit artikel is al meteen doorgegeven, maar we zullen het uitleggen. Distributiepartner TOP Security uit Temse stelt met Qolsys van DSC een uniek systeem voor dat beveiliging en smart home in één systeem combineert. Het resultaat is een oplossing waarmee je het volledige huis vanop één plek bedient.

1d_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
EVVA – Duurzaam op alle gebieden

100 jaar jong en gedreven door passie en innovatie. Welkom in de wereld van EVVA, de Oostenrijkse fabrikant van sluitsystemen die zich onderscheidt met elektronische en mechanische systemen die worden gecombineerd in sluitsystemen volgens de wensen van de partners. Maar er is nog zoveel meer waarmee EVVA het verschil maakt: duurzaamheid, respect, R&D, Europese productie, eerlijke communicatie, lange termijnvisie.

dormakabatcmobileaccess.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
De vele gezichten van de nieuwe online receptionist

Met exivo en evolo smart biedt dormakaba, de specialist in toegangsoplossingen en toegangsbeveiliging, innovatieve toegangscontroleoplossingen aan die zorgen voor optimale veiligheid, flexibiliteit en vrijheid. “Met exivo en evolo smart kunnen alle deuropeningen, of het bv. een kantoor, coworkingruimte of winkel betreft, digitaal, veilig en effectief worden gecontroleerd”, zegt Antony Vandeplas, Marketing & Communicatie bij dormakaba Belgium. “Mobile Access onderscheidt zich dan weer door het feit dat het systeem zich eerder leent voor geregelde, onverwachte, aanpassingen in de toegangsrechten.”

1_57.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Patiëntenveiligheid post-Covid-19

Covid-19 was bijzonder dodelijk binnen de ouderenzorg. Een realistische schatting leert dat ongeveer 15.000 bewoners in Belgische woonzorgcentra overleden als rechtstreeks gevolg van de pandemie. Dramatische cijfers, maar tegelijk werd ook de druk op de woonzorgcentra weggenomen en kreeg de sector een unieke kans om zich voor te bereiden op een onzekere toekomst waarbij de enige zekerheid is dat het nooit meer hetzelfde zal zijn als vóór 2020.

saltoupgradeestatebroupkotgent.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Mensen connecteren en veilige toegang faciliteren

Core business van Upgrade Estate is het realiseren en geïntegreerd beheren van huisvesting voor studenten, young professionals en groeibedrijven. Met hun merken Upkot, Upliving en Upoffiz leveren ze convenience voor huurders en investeerders. “Zeker in een Upkot omgeving is toegangscontrole vaak een uitdaging. Denk aan een verloren of vergeten smartphone… Het Salto KS systeem ontzorgt ons bij die facilitaire, operationele druk”, zegt CCO Nils Vanhauwaert.

3customipontvanger.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Praxis lanceert zelfgebouwde meldkamer-app

Praxis heeft goed nieuws, want het bedrijf stelt met trots een eigen app voor. Daarmee kunnen installateurs sneller en efficiënter hun klanten aansluiten op de meldkamer. Bijzonder in de benadering is dat de gratis app volledig zelf “inhouse” gebouwd werd door een aantal ervaren Praxis-medewerkers, wat de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie sterk ten goede komt.

5_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Hikvision legt focus op service & opleiding

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat de Aziatische camerafabrikant Hikvision een vestiging opende in Leuven. Terwijl andere fabrikanten ervoor opteren om ergens centraal te zitten – en dus ver weg van alles en iedereen – hebben wij de tegenovergestelde beslissing genomen”, vertelt Manuel Lambrechts, KA/BD Manager bij Hikvision Belgium & Luxembourg. Dit is een thema dat tijdens het gesprek regelmatig naar boven zal komen, het streven van Hikvision om de professionele klant zoveel mogelijk te ondersteunen.

6_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Totaaloplossingen voor deurbeveiliging

“Maasland Groep is een totaalleverancier van hang- en sluitwerk”, vertelt zaakvoerder Wim Maasland. “We leveren klantspecifieke toegangsbeveiliging voor zowel zakelijke als particuliere toepassingen. Vanuit Nederland zijn we al vele jaren actief in Vlaanderen, maar onze ambitie gaat verder. We willen dichter bij de klanten staan én ook Wallonië kunnen bedienen. Hiervoor hebben we begin dit jaar Maasland Group Belgium BV opgestart.” Een kennismaking met een familiebedrijf met ruim 35 jaar ervaring dat zich heeft ontwikkeld tot een moderne, flexibele en solide onderneming.

2zfpcompactcontroller.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Uitbreiding CAST onderdelen en protocol van C-Tec nieuwe mijlpaal voor Connect2Safety

Brandbeveiligingsspecialist Connect2Safety heeft goed nieuws, want C-Tec breidt haar CAST protocol uit naar de ZFP centrales. Daarmee kan de installateur ook grotere projecten met één vertrouwd systeem aanpakken.

1c_6.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 160 – november 2021
Durf te verstoren met Chubb visiON+

Chubb Belgium, een toonaangevende installateur en dienstverlener van elektronische beveiligings- en brandbeveiligingssystemen, organiseerde onlangs een zeer gewaardeerd klantenevenement om de lancering van Chubb’s visiON+-serviceoplossing te vieren: een reeks externe, verbonden services die de manier waarop bedrijfsbeveiliging wordt beheerd, veranderen. De volgende partners namen aan het evenement deel en presenteerden hun diensten en producten: Addvals, Criticalarc, Dinec International, Electrotest, Foammaster, Hikvision, IDIS, Lobeco, Rotarex, SMC en Sorhea. Naast het presenteren van nieuwe technologische evoluties op het evenement, ontdekten Chubb-klanten de voordelen van geconnecteerde diensten op het gebied van brand en veiligheid. Chubb bundelt diensten in drie takken: elektronische beveiliging, brandsystemen en alarmbewaking.