adobestock476289888editorialuseonly.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Q-Park Belgium observeert in real-time met IDIS Solution Suite VMS

Q-Park staat voor kwaliteit en een aangename parkeerervaring. Er is aandacht voor veiligheid, snelheid en het comfort waarmee kan worden geparkeerd. Technologie neemt hierbij steeds een belangrijkere rol in.

keymaster.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Lock Control geeft beveiligingsoplossingen een extra dimensie

Kwalitatieve veiligheidssystemen verder opwaarderen, zodat ze nog beter beantwoorden aan de strenge vereisten van de Belgische markt: het is één van de grote sterktes van Lock Control. Het team rond Johan en Stijn Saerens kan ook op de expertise van Eric Vanseuningen rekenen om installateurs de best mogelijke ondersteuning te bieden. Dat bewijst het onder meer met sterke service op de video-intercomsystemen van Akuvox en de hoogwaardige, zelf ontwikkelde, sleutelkasten van KEY-MASTER.

anbfoto1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 166 – juni 2023
Geïntegreerde totaaloplossingen zijn het handelsmerk van AnB-Rimex

Systemen waar je voor lange tijd mee op rozen zit: het is iets waar ze bij AnB-Rimex altijd veel belang aan hebben gehecht. De producent en distributeur van oplossingen voor domotica en beveiliging blijft ook na 35 jaar erg veel belang hechten aan nieuwe ontwikkelingen, mét respect voor systemen van vroeger.


NewSecurity 2025 rectangle
videoaianalytics.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
VAIBS – “Haal meer uit videodata”

“Geef ons kwaliteitsvolle camerabeelden en wij geven je kennis en inzichten terug”, antwoordt Henk-Jan Hop, operationeel directeur bij VAIBS, op de voortdurend terugkerende vraag van installateurs en system integrators om meer te kunnen halen uit hun beveiligingsinstallatie. Het Nederlandse bedrijf VAIBS is op dit vlak een pionier in de Benelux, en dit o.m. dankzij de introductie van het Vaidio-platform dat plug & play kan gekoppeld worden aan zowat iedere IP-camera en geïntegreerd met alle bekende NVR- en VMS-systemen.

166791392xl.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
SafeZone® – Innovatieve app van SMC voor de alleenwerker

SMC start een exclusieve partnerschap op met Critical ARC en kan hierdoor SafeZone® aanbieden, een performante beveiligingsmonitoring voor de alleenwerker die gebruik maakt van toonaangevende en innovatieve technologische oplossingen om een uiterst veilige werkomgeving te creëren. Het resultaat is opperste gemoedsrust voor alle betrokken partijen.

new165repoderaat.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
De Raat Security Products

Met ruim een halve eeuw ervaring is De Raat Security Products een naam in brand- en inbraakwerende kluizen. De onderneming met eigen vestigingen in België, Nederland en Engeland, voorziet haar klanten van geschikte kluizen, documentenkasten, hotelsafes, data- en computersafes, kassa- en afstortkluizen, sleutelberging, minibars, veiligheidsspiegels, explosiebestendige producten, (intelligente) lockers en garderobekasten. Van de meeste producten is er steeds een ruime voorraad waardoor een snelle levering mogelijk is.

1f_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Uitrol AX-technologie op volle toeren

De Duitse fabrikant SimonsVoss Technologies GmbH brengt nieuwe toepassingen met de AX-technologie op de markt. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot heel wat voordelen, zoals één toegangsmedium voor alle sloten, geen problemen meer bij verlies van een sleutel en meer controle en zekerheid. Een bijkomend voordeel is de ongekende energie-efficiëntie van de digitale producten van SimonsVoss, wat meer dan een slok scheelt over de volledige levensduur. Het AX-gamma wordt uitgebreid met twee nieuwe ontwikkelingen: de digitale cilinder AX en de SmartLocker AX. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de vervanging van mechanische sluitsystemen door digitale sluitconcepten.

nestorcompfasttelprojectenmarktxpr.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Nestor Company klaar voor de projectmarkt

Als specialist in kwalitatieve en hoogtechnologische producten voor toegangscontrole, inbraak alarm, branddetectie en alarm, toegansautomatisering heeft Nestor Company uit Deinze een stevige marktpositie opgebouwd. “Steeds meer klanten gaan voor de volledigheid en de complementariteit van ons productassortiment. Dit resulteert in meer aanvragen voor grootschalige projecten, waarbij de klant opteert voor een one stop shop en volledig ontzorgd wil worden“, zegt Jonathan Geirnaert, Sales Manager van Nestor Company.

fasttelnestorvideofoonkitscodeklavier.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 165 – februari 2023
Nieuwe afzetmarkten voor FT 600 videofoonkits van Fasttel

Tot voor kort was Fasttel – fabrikant van videofoonsystemen uit Lokeren – met haar gamma vooral in het hogere klantensegment actief. “In eerste instantie kwamen we – omwille van de high end afwerking van ons product – vooral in het betere villasegment terecht. En via het open SIP protocol ook vaak in grote projecten zoals ziekenhuizen”, aldus Gaetan Vermeire, Sales Manager van Fasttel. “Door de veelzijdigheid en het installatiegemak van onze nieuwe FT 600 videofoonkits komen nu ook particulieren met een kleinschaliger project in het vizier.”

2_26.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 164 – december 2022
Secury360 – Perimeterbeveiliging next level

De Secury360 box bevat gesofisticeerde AI, en kan worden aangesloten op een (bestaand) camerasysteem om deze om te vormen tot een perimeterdetectie oplossing met een 99,998% detectienauwkeurigheid. Het resultaat: valse meldingen worden quasivolledig uitgesloten. De revolutionaire Edge & Cloud AI technologie van Secury360 zorgen ervoor dat de geobserveerde beelden in real-time en ter plaatse worden geanalyseerd. Dit betekent ook dat de meldkamers worden ontzien van valse meldingen en zich volledig kunnen concentreren op echte gevaren.

11.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 164 – december 2022
Optima Networks: optimaal gamma, praktisch meedenken en service op maat

‘Onze benadering houdt zowel voor installateurs als voor hun klanten grote voordelen in. Installateurs kunnen in het overgrote deel van de gevallen rechtstreeks bij ons terecht voor technische vragen over hun aankopen. Bij andere groothandels zie je vaak dat zij stelselmatig doorverwijzen naar de fabrikant.’

ultrasyncimage.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 164 – december 2022
Hoe Services uw omzet en efficientie verhogen

Stijgende prijzen zorgen ervoor dat uw winst steeds meer onder druk staat. Installateurs kijken daarom best naar de toekomst, want technische innovaties openen de deuren voor nieuwe verdienmodellen.

nestor4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Nestor Company verdeelt FT 600 videofoonkits Fasttel

Toen Fasttel op zoek ging naar een partner voor haar FT 600 videokits viel haar oog op Nestor Company. Waarom Fasttel die keuze maakte en over welke videokits het exact gaat, leest u hieronder. Daarnaast is er nog belangrijk nieuws, want XPR heeft een interessante nieuwe Bluetooth functionaliteit.

4_4.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Dahua BeLux x Network Optix event

Op 26 augustus ’22 vond in het Dahua Experience Center in Mechelen het Dahua BeLux x Network Optix event plaats. De grote zaal liep vol voor een boeiende presentatie over de integratiemogelijkheden van beide partijen zoals WizMind en met WizSense.

lrppa4technopolisb2b1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Technopolis® in Mechelen (B)

Sinds de opening in februari 2000 biedt Technopolis® in Mechelen (B) een permanent platform voor het populariseren van wetenschap, techniek en innovatie in Vlaanderen. De missie van Technopolis® is: wetenschap en technologie dichter bij de mens brengen en vandaag de dag levert dat jaarlijks zo’n 300.000 enthousiaste bezoekers op. In niet minder dan 350 interactieve opstellingen worden allerlei wetenschappelijke en technische onderwerpen aanschouwelijk en begrijpelijk gemaakt.

3emzy.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Volop nieuwigheden bij EVVA

EVVA presenteerde onlangs 3 interessante innovaties, die een mooie aanvulling vormen op het al brede portfolio van de specialist in sluitsystemen. Het mechanisch toegangssysteem Akura 44 met nieuwe cilinder, de uitbreiding van de Xesar Software naar versie 3.1 en de Emzy motorcilinder.

luchtfotodcbewerkt.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Teknim Cloud vereenvoudigt het beheer van adresseerbare branddetectieprojecten.

Wat verwacht u van een brandcentrale? Voor de ene luidt plaatsingsgemak het topantwoord. Voor een ander is de prijs/kwaliteit verhouding van het allergrootste belang. En voor nog een ander primeert de ondersteuning die hij ontvangt van zijn leverancier. Bij Distri-Company kunt u terecht voor een EN54 gekeurd branddetectie systeem dat deze drie eigenschappen combineert: Teknim. Bovendien vereenvoudigt de nieuwe Teknim cloud het beheer van adresseerbare brandcentrales aanzienlijk voor de installateur.

1_59.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 163 – oktober 2022
Onderzoeken wat Dahua WizMind Panoramische Surveillance te bieden heeft

De Dahua WizMind Panoramic Surveillance is ontworpen voor toepassingen die een 360°, 270° of 180° panoramisch zicht vereisen voor situationeel bewustzijn, zoals het in kaart brengen van mensenmassa’s en de dichtheid van voertuigen. De high-speed PTZ-camera en EPTZ-technologie kunnen snel en automatisch bewegende doelen volgen zonder details van het doelgedrag te missen. Het is een ideale bewakingsoplossing die meerdere conventionele camera’s kan vervangen, de bewakingscomplexiteit kan verminderen en kosten kan besparen.

visual2_1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Innovatie uit eigen land: PRAxIS on demand App

Hoe ontwerp je een App die zowel voor installateurs als voor hun klanten een duidelijke meerwaarde creëert? Over die vraag boog PRAxIS zich. Het resultaat is de PRAxIS App, die het voor installateurs mogelijk maakt om nieuwe markten aan te boren. Hieronder vertellen we hoe.

f9092xl.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Knowhow, expertise en de juiste match in UPS-systemen

Roger Aers was oprichter in ’92 en architect van het Evergemse bedrijf MCE UPS, dat zijn levenswerk werd. Sinds 2012 is het bedrijf officieel distributeur in ons land is van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. “Drie factoren deden de UPS-balans overslaan naar Salicru (nvdr zie verder). Nu verdelen we hun complete assortiment wat onze samenwerking nog efficiënter en rendabeler maakt. Mede dankzij een solide partnership zijn we de voorbije jaren sterk kunnen groeien”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.

1b_10.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Hikvision Innovation Summit 2022

Tussen 3 en 6 mei 2022 vond in het Europees hoofdkwartier in Hoofddorp (NL) het Hikvision Innovation Summit 2022 plaats. Partners, installateurs en eindgebruikers werden gespreid uitgenodigd per regio om er samen met hun lokale contactpersonen het uitgebreide portfolio van Hikvision te ontdekken, maar ook een greep uit de vele applicaties die in combinatie met een Hikvison camera voor steeds nieuwe toepassingen zorgen. Een absolute meerwaarde voor het event was de locatie. In het Hikvision Experience Center in Hoofddorp (NL) waar geïntegreerde oplossingen in verschillende branches zoals de gezondheidszorg, logistiek, openbaar vervoer en parkeeroplossingen tot leven komen.