2_24.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Verloren data terug ophalen: wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn wel wat redenen te bedenken waarom geheugenkaartjes van laptop, gsm en fototoestel beter niet stuk kunnen gaan. Voor de ene onvervangbare familiefoto’s, voor een ander bedrijfsinformatie van onschatbare waarde. Voor politiediensten is data uit toestellen van criminelen dan weer van goudwaarde om hun onderzoek in goede banen te leiden. Maar hoe kunnen defecte of onklaar gemaakte informatiedragers terug tot leven gewekt worden?

saltoovernameshotels.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Salto Systems gaat voor marktdifferentiatie

Sinds 2001 brengt de Spaanse fabrikant Salto Systems geavanceerde wireless en keyless elektronische toegangscontrole-oplossingen op de markt. Met de overnames van Gantner en Cognitec Systems én de nauwe samenwerking met Blue Field Smart Access wil Salto zijn aanwezigheid op de markt versterken. “De activiteiten van deze bedrijven liggen in de lijn van wat we al deden en leveren heel wat synergiën op. Zo kunnen we inspelen op nieuwe ontwikkelingen in marktsegmenten”, aldus Eric Beling van Salto Systems België.

4d_2.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Dero Security – “Iedere dag wéér een beetje beter”

“Je komt bij Dero Security voor oplossingen, niet voor toestellen”, klinkt het overtuigd bij Wim du Pon, sales director bij de distributiepartner. “Hiervoor zetten we hard in op partnership met onze klanten en toeleveranciers. Voor iedere beveiligingsprobleem willen we een totaaloplossing aanbieden, gebouwd op kennis, samenwerking en uitsluitend A-merken. Want binnen onze sector is er geen plaats voor een compromis, alle elementen van onze oplossing moeten betrouwbaar en efficiënt zijn.” Leo Rooijackers, algemeen directeur, voegt hieraan toe: “Wij vinden dat stilstand achteruitgang is, daarom luidt ons motto al geruimere tijd: Elke dag wéér een beetje beter!. En dat streeft heel het Dero team iedere dag ook na.”


NewSecurity 2025 rectangle
parkeer3.jpg

BRANDBEVEILIGING  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Laadpalen in parkeergarages, geen goed idee?

Technologie evolueert en wetgeving moet die evolutie op de voet volgen. Als dat niet tijdig gebeurt, kan er een gapende opening ontstaan tussen theorie en praktijk. Weinig voorbeelden zijn zo typerend als de impact van elektrische voertuigen en laadinfrastructuur op de brandveiligheid in parkeergarages.

cybersecurityimage.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Dahua Technology: op weg naar een veiliger AIoT-wereld

In de sterk genetwerkte wereld van vandaag maken steeds meer gebruikers zich zorgen over cyberbeveiliging, en met de ontwikkeling van AIoT worden deze zorgen nog groter. Veel fabrikanten zijn op eigen initiatief begonnen om hun producten – zowel hun hardware- als hun softwareoplossingen – veiliger te maken.

cybersecurity20210902182915utc.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 162 – juni 2022
IoT Cybersecurity; kijk dan verder dan de krantenkoppen!

Het is tegenwoordig relatief eenvoudig om berichten te vinden over cybersecurity kwetsbaarheden in IoT (Internet of Things) apparaten, zoals bijvoorbeeld beveiligingscamera’s. Als u een krant open slaat – of op een ‘nieuws-app’ klikt – dan is er waarschijnlijk genoeg informatie te vinden over de beveiliging van IoT-apparaten, variërend van software kwetsbaarheden tot en met privacy schendingen en alles wat er tussen ligt.

gmigrouptestimonialseristechnologystill5.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Digitalisering en automatisering stellen verdere groei veilig bij Seris Technology

Seris Technology is een servicebedrijf dat klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt. Om zijn dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen, is verdere digitalisering een noodzaak. Door de implementatie van een nieuw ERP-systeem, dat volledig geconnecteerd werd met de dagelijkse toepassingen zoals Outlook en Teams, merken de medewerkers van Seris Technology dat ze makkelijker en vlotter kunnen werken. Het management ziet nu in realtime hoe de operaties lopen en de klanten worden sneller en efficiënter geholpen. Een succesvol project dat GMI group binnen het voorziene budget en tijdsbestek realiseerde.

91378601indoorviewblackhallwaycamera.jpg

PRODUCTSPOT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
2N intercom binnenpost nu ook inzetbaar als bewakingsmonitor en bedieningspaneel voor domotica

2N, de wereldwijde marktleider in IP-gebaseerde intercom- en toegangscontrolesystemen, heeft de firmware van de 2N® Indoor View van een update voorzien. Hierdoor kan de antwoordunit voor luxe wooncomplexen nu ook dienstdoen als bewakingsapparaat en bedieningspaneel voor complexe domotica-systemen. 2N komt daarmee tegemoet aan de veranderende behoeften van bewoners van luxe woningen wereldwijd.

2a_6.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Sicur 2022 – Beleving van beveiliging en veiligheid

Van 22 tot 25 februari 2022 vond in Madrid de tweejaarlijkse vakbeurs Sicur plaats. Deze internationale beurs voor de totale veiligheidssector bekleedt een unieke positie door het bijzonder uitgebreid aanbod. Een wandeling door de vier beurshallen was voor de bezoeker een belevingstocht doorheen alle aspecten van veiligheid en beveiliging, van veiligheidsschoenen en valbescherming tot gesofistikeerde camera’s en cyber security.

4k.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Sicurezza 2021 – Succesvolle synergie met Smart Building Expo en Made Expo

Van 22 tot 24 november ’21 vond in Fiera Milano de security vakbeurs Sicurezza plaats, en dit voor de eerste keer gelijktijdig met Smart Building Expo en Made Expo. Dit veelzijdig aanbod met meer dan 700 exposanten zorgde voor een succesvolle synergie en lokte 45.516 professionele bezoekers. Opvallend was dat dezelfde thema’s op de drie beurzen nadrukkelijk aan bod kwamen: technologie, duurzaamheid, innovaties, cyber security, artificiële intelligentie, digitalisering.

9.jpg

PROJECT  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Branddetectie bij papierverwerking

We ontmoeten een goedlachse Philippe Michel, zaakvoerder van Oud Papier Jozef Michel met hoofdzetel in Kalmthout. Wie denkt dat de business van oud papier oubollig en eentonig is, moet dringend zijn horizon verruimen. Dichter bij dé hype van het moment – de circulaire economie – kom je niet. Maar volledig risicoloos is de behandeling van oud papier of papierafval niet. Dat heeft Philippe Michel vorig jaar nog ondervonden. Maar samen met solution provider VNI gespecialiseerd in camerabewaking en tevens Hikvision Platinum Partner werd een oplossing op maat uitgewerkt.

dormakabaexivodagoatrium.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Smart buildings, flexible users

Onlangs nam DAGO, één van de grootste Belgische installateurs van gestructureerde databekabeling en Managed IT, een smart hub in gebruik in een kantoorgebouw in Vorst. Wat toegangscontrole betreft, maakte DAGO een technologische keuze voor exivo van dormakaba. “Ons Thing-it platform had reeds een gebruiksvriendelijke dormakaba interface. Vandaar was het een kleine stap naar exivo. Alle functionaliteiten zijn geïntegreerd onder één Thing-it app”, aldus Kris Schoeters, Project Manager van DAGO.

afbeelding1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Calypso

De Calypso is een spectaculair en kleurrijk complex, dat ruimte biedt aan 408 woningen, kantoren, winkels en een parkeergarage. De hoofdentree van het complex is een fraaie centrale hal aan de Mauritsweg, waar een servicebalie, vergaderruimtes en een gemeenschappelijke fitnessruimte aanwezig zijn. Alle woningen hebben een luxe inrichtingsniveau wat zorgt voor comfortabel wonen op hoog niveau in hartje Rotterdam.

brand1.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Recente branden op schepen tonen grootste veiligheidsprobleem voor scheepvaart

Hoewel de verliezen in de scheepvaart de afgelopen tien jaar gehalveerd werden, blijven scheepsbranden een van de grootste veiligheidsproblemen voor deze sector. Dat bleek deze week, na de incidenten met voertuigtransportschip Felicity Ace dat in de Atlantische Oceaan in brand vloog terwijl het duizenden auto’s vervoerde, en de dodelijke brand op de passagiersveerboot Euroferry Olympia voor de kust van Griekenland.

1_58.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Gecombineerde beveiliging tegen brand op radioactief afvalverwerkingssite

DEF Belgium heeft een installatie voor branddetectie en brandbestrijding geleverd op de site van Belgoprocess voor de verwerking en opslag van radioactief afval. De oplossing bestaat uit een combinatie van verschillende branddetectie en automatische blusinstallaties, aangevuld met het onderhoud gedurende de volledige levensduur van de installaties en de opleiding van het betrokken personeel.

3log4j.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Log4Shell legt bij miljoenen gebruikers kwetsbaarheid bloot

Om u een idee te geven van de omvang: het U.S. Cybersecurity & Infrastructure Security Agency, dat is de Amerikaanse cyberwaakhond, noemde Log4Shell één van de ernstigste kwetsbaarheden die ze in hun bestaan hebben gezien. Dat wordt ook bevestigd door de CVSS score. CVSS staat voluit voor Common Vulnerability Scoring System en is een industriestandaard die onafhankelijk bepaalt wat de ernst is van een kwetsbaarheid of lek in software. Het lek in Log4j kreeg de maximale score van 10. Er zijn ondertussen al honderdduizenden, misschien wel miljoenen, pogingen gedaan om het lek te misbruiken.

1b_8.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Dahua Experience Center in Mechelen

Vorig jaar opende Dahua Technology op het Intercity Business Park in Mechelen een nieuw kantoor voor België en het Groothertogdom Luxemburg. Maar deze nieuwe vestiging een ‘kantoor’ noemen, is oneer aandoen aan wat Dahua Technology ervan gemaakt heeft. Centraal staat het Experience Center, een belevingsruimte voor klanten en eindgebruikers om er de vele mogelijkheden van het uitgebreide portfolio van Dahua Technology te ontdekken.

6_3.jpg

REPORTAGE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
CSL – Provider van beveiligde connectiviteit

Vraag eens aan iemand om met zo weinig mogelijk woorden uit te leggen wat zijn bedrijf doet. Het begin is meestal wat aarzelend maar dan komt er bijna altijd een opsomming van hoofd- en nevenactiviteiten. Maar niet bij Marc Stienen, Sales Manager Benelux bij CSL Benelux. Hij vat het kort en krachtig samen in “CSL is een provider van beveiligde connectiviteit”. Zoveel duidelijkheid maakt ons en onze lezers gelukkig.

signedvideocybersecuritycollage2107hi.jpg

VISIE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
De 6 technologietrends die de beveiligingssector in 2022 zullen beïnvloeden

Axis Communications heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste technologietrends in de beveiligingssector. Zeer duidelijk blijkt dat het concept van ‘vertrouwen’ nooit eerder zo belangrijker is. Doorheen de jaren is de context lichtjes gewijzigd. Soms lag de focus op vertrouwen in het gebruik van data, het vertrouwen dat systemen veilig zijn, of de fundamentele nood aan vertrouwen dat organisaties het juiste doen. Maar het is cruciaal dat de evolutie in het opbouwen van vertrouwen gelijke tred houdt met het steeds snellere tempo van de technologische innovatie.

vsu1.jpg

VLAAMSE SLOTENMAKERSUNIE  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Nieuwe identificatiekaart onderscheidt betrouwbare van malafide slotenmakers

Niet elke slotenmaker is even betrouwbaar en regelmatig duiken dan ook verhalen van consumenten op die onder druk worden gezet of ronduit opgelicht worden. Een probleem waar ze bij de overheid en de sector, waaronder de Vlaamse Slotenmakers Unie die betrouwbare slotenmakers vertegenwoordigt en groepeert, al langer verveeld mee zitten.

blogsocialbanner1600x800.jpg

CYBERSECURITY  
New Security Magazine 161 – maart 2022
De convergentie van fysieke en IT-beveiliging – en wat dit betekent voor uw bedrijf

“In het tijdperk van IoT en AI zijn fysieke en IT-beveiliging geen gescheiden domeinen meer. In plaats daarvan is alles met elkaar verbonden en moet u uw leiderschap, teams, capaciteiten en technologieën op het gebied van beveiliging convergeren om door het veranderende risicolandschap te navigeren”, zegt Fred Streefland, directeur Cybersecurity en Privacy bij Hikvision EMEA.