nskorteagleeyenwlr.jpg

SECTORNIEUWS 04/10/2021

Eagle Eye Networks neemt Surveillance AI-leider Uncanny Vision over

Eagle Eye Networks, de wereldwijde leider in cloud video surveillance, kondigt vandaag de overname aan van AI leider Uncanny Vision. Deze overname versnelt de positie van Eagle Eye Networks in het leveren van AI en analyses om bedrijven efficiënter te maken en de wereld een veiligere plek. De overname omvat ook R&D kennis en een nieuw regionaal kantoor in Bangalore, India.

“Na de evaluatie van vele AI-bedrijven zijn we in 2020 met Uncanny Vision gaan samenwerken. Het duurde niet lang voordat we tot de conclusie kwamen dat Uncanny Vision de duidelijke leider is op het gebied van surveillance AI,” zegt Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks. “Hun Award winning AI-technologie wordt ingezet op duizenden locaties, waaronder Fortune 500-klanten.”

De overname versnelt Eagle Eye’s plan, aangekondigd in november 2020, toen Eagle Eye kapitaal ophaalde bij het venture capital bedrijf Accel, om videobewaking drastisch te hervormen. Uncanny Vision’s deep learning algoritmen maken herkenning, identificatie en voorspelling mogelijk, waardoor bedrijfsactiviteiten, klantenservice en veiligheid op locaties wordt verbeterd De Award Winning AI van Uncanny Vision wordt vandaag de dag in verschillende toepassingen gebruikt, waaronder smart parking, winkelanalyses, toegangscontrole beveiliging en automatisering van tolwegen

www.een.com