aplusa23bs8503.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Digitalisering en duurzaamheid op A+A 2023

A+A 2023, de vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk in Düsseldorf (Duitsland) trok 62.000 vakbezoekers uit 140 landen. De beurs besloeg 12 hallen voor een totaal van 80.000 m2 en telde 2.200 exposanten uit 58 landen. Een indrukwekkend percentage van 96,4% van de bezoekers gaf aan dat de beurs hun verwachtingen had overtroffen. De bezoekers waardeerden vooral de internationale dimensie van de exposanten en het innovatieve gehalte van het aanbod

1c_11.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Succesvolle editie van Sicurezza 2023

Van 15 tot 17 november 2023 ging in Fiera Milano de Italiaanse vakbeurs voor de beveiligingssector Sicurezza door. Het was een speciale editie, want voor de eerste keer verzamelde de beursorganisatie vier vakbeurzen onder de gemeenschappelijke koepel MIBA of voluit Milan International Building Alliance. Doordat de vier beurzen naadloos door elkaar heenliepen en zelfs op sommige plaatsen met elkaar verweven waren dankzij exposanten die zich op verschillende sectoren richtten, is het onmogelijk om de editie van 2023 cijfermatig af te meten met vorige edities, maar zelf hebben we ervaren dat het op alle vlakken (exposanten, bezoekers, ambiance) een uitstekende editie – zo niet de beste ooit – van Sicurezza was.

1b_13.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
International Security Expo 2023

Op 26 en 27 september ’23 ging in Olympia (London) de jaarlijkse beveiligingsbeurs International Security Expo door. In tegenstelling tot die twee andere jaarlijkse B2B vakbeurzen in het VK (IFSEC en The Security Event) richt ISE zich gedeeltelijk op een ander publiek. Zo staat de publiek/private samenwerking op ISE zeer nadrukkelijk in beeld. En voor de eerste keer zet de gelijklopende beurs International Cyber Expo zijn voet naast ISE. De lopende uitbreiding van exhibitiecenter Olympia komt niks te vroeg, want als beide beurzen even succesvol blijven als de voorgaand edities dan zal er op korte termijn al snel meer beursvloer nodig zijn.


NewSecurity 2025 rectangle
drj7738.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 168 – december 2023
Klimaatbeheersing, wooncomfort en circulariteit op Polyclose 2024

De toonaangevende bedrijven op het vlak van raam-, deur, zonwering, gevel- en toegangstechniek komen begin 2024 weer samen op de vak- en netwerkbeurs Polyclose. Ventilatie en klimaatbeheersing, modern wooncomfort en aandacht voor duurzaamheid en circulariteit staan meer dan ooit centraal. Nieuwe toepassingen worden er in primeur onthuld en er zijn tal van live demonstraties voor installateurs. Naast de vertrouwde exposanten vallen er ook heel wat nieuwkomers te ontdekken.

aa21mk9162.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
A+A 2023 presenteert innovaties voor de werkomgeving van morgen

Onder het motto ‘De mens telt’ presenteert A+A, de internationale vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk, van 24 tot 27 oktober ‘23 innovatieve impulsen en oplossingen voor veilig en gezond werken. De trends digitalisering en duurzaamheid vormen dit jaar het overkoepelende thema.

2e_2.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
50ste editie van IFSEC: einde van een tijdperk?

Schrijven dat de 50ste editie van IFSEC in ExCel Londen een overrompelend succes was, is de waarheid geweld aandoen. Maar als bezoeker heeft het uitblijven van stampvolle beurshallen wel zijn voordelen. Dus geen wachtrijen aan de ingang maar ook geen tijdverlies omdat je op de standen moet wachten op een gesprekspartner. Je vindt ook altijd een zitje om deel te nemen aan het conferentieprogramma of om een productpresentatie bij te wonen. Het bezoekersaantal aan IFSEC en FIREX lag gevoelig onder dat van die andere Britse vakbeurs The Security Event enkele weken eerder in Birmingham, en dat noopt IFSEC tot een drastische ingreep: volgend jaar wordt uitgeweken naar december, om alzo uit de buurt te blijven van de concurrent.

2a1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 167 – oktober 2023
SICUREZZA 2023 verzamelt beveiliging en brandpreventie

Van 15 tot 17 november ’23 gaat in Fiera Milano SICUREZZA 2023 door, een van de belangrijkste vakbeurzen in Europa voor beveiliging en brandpreventie. Heel wat vooraanstaande bedrijven uit meer dan 20 landen hebben hun aanwezigheid bevestigd, waardoor SICUREZZA 2023 een uitgelezen platform vormt om een volledig representatief overzicht te geven van beschikbare producten, oplossingen en diensten. Maar er is nog meer. SICUREZZA 2023 maakt deel uit van de Milan International Building Alliance, het evenement dat vier evenementen samenbrengt.

1a_7.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 164 – december 2022
Als twee beurzen vechten om een been…

Op 27 en 28 september 2022 vierde International Security Expo, de beveiligingsbeurs voor de private en publieke sector, zijn 20ste verjaardag. U hebt het al meermaals in uw vakblad kunnen lezen, maar ook deze keer hebben we kunnen vaststellen dat het een succesvolle beurs was. Een uitgebreid conferentieprogramma en de colocatie met International Cyber Expo lokte de bezoekers naar Olympia, London.

2b_5.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 164 – december 2022
Expoprotection verbindt beveiliging en veiligheid

Van 15 tot 17 november ’22 ging in Parijs de 26ste editie van de vakbeurs Expoprotection door. Met 690 exposanten (waarvan meer dan een derde internationaal) was Hal 1 van het Parc des Expositions de la Porte de Versailles voor drie dagen the place to be voor de West-Europese beveiligingsmarkt.

1c_8.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 164 – december 2022
Intersec tijdens Light + Building Autumn Edition 2022

Tijdens de Light + Building Autumn Edition van 2 tot 6 oktober 2022 was beveiliging prominent aanwezig. In hal 8 ging Intersec Building door, waar zowel gebouwautomatisering als fysieke beveiliging aan bod kwamen. Daarnaast was er ook nog het Intersec Forum waar de beveiligingssector een vierdaags platform kreeg en er een breed scala aan onderwerpen werd behandeld.

sst1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
SST 2022 – For your eyes only

Op dinsdag 21 juni ’22 ging in TheaterHangaar en Hangaar2 in Katwijk aan Zee het jaarlijkse SST-event van SmartSD (Smart Security Distribution) door. Met een 60-tal partners en 1100 bezoekers werd het een geweldige schot in de roos, waar SmartSD een uniek platform creëerde om samen met haar leveranciers de nieuwste technieken en ontwikkelingen uit de elektronische beveiligingswereld te tonen. SmartSD is distributeur van oplossingen voor camerabeveiliging, toegangscontrole en inbraak- en branddetectie en vertegenwoordigt meer dan 60 merken.

5a_1.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
CDVI Benelux – Security to access

Op 20 mei ’22 organiseerde CDVI Benelux in Brussels Kart een event voor de Franstalige partners uit Brussel en Wallonië. Een 100-tal deelnemers liet zich informeren over verschillende oplossingen voor toegangscontrole- en sluitsystemen. Rode draad doorheen het event was editie 53 van de lijvige catalogus. Enkele opvallende nieuwigheden werden in de spotlights gezet, maar daarnaast viel er nog veel meer te ontdekken en te beleven.

1b_9.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
INFOPOL & XPO112 combineren veiligheid en beveiliging

Van 10 tot 12 mei 2022 ging in Kortrijk Xpo de vakbeurs INFOPOL + XPO112 door, een tweejaarlijks event waar een breed scala aan oplossingen voor politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten wordt gepresenteerd. Dit gaat van belettering van voertuigen en basic beschermkledij tot bewapening, CCTV, digitale toepassingen, communicatieapparatuur en toegangscontrole. XPO112 richt zich heel specifiek tot urgentiediensten die moeten interveniëren bij o.a. een ramp, ongeval of brand. In de demo zone werden doorlopend oplossingen getoond, denk maar aan car wrapping, safety drone, decontaminatie CBRN en drone captatie.

5a.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Kennisoverdracht staat centraal op The Security Event

Van 5 tot 7 april ’22 ging in NEC Birmingham The Safety & Security Event Series door, een combinatie van vier vakbeurzen waar alles rond om veiligheid en beveiliging draait. In de beginjaren stond brandbestrijding centraal, maar ondertussen komt het volledige plaatje – veiligheid en beveiliging van personen, gebouwen en goederen – aan bod. De sfeer was goed, het aantal deelnemers en exposanten maken de organisatie gelukkig, maar in tegenstelling tot IFSEC is deze beurs voornamelijk op het VK gericht. Maar dit hoopt de organisatie in de toekomst te veranderen.

1c_7.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
Milestone Partner Open Platform Event Benelux 2022

Op donderdag 9 juni ’22 namen in Tilburg zo’n 200 beveiligingsexperts deel aan het Milestone Partner Open Platform. Dankzij de 21 deelnemende partners werd het een bijzonder leerzame dag waar een mooi evenwicht werd gehouden tussen boeiende presentaties en hands-on toepassingen in de Technology Partner Exhibition. Rond de core business van Milestone – ontwerpen van software en hardware voor videomanagementoplossingen – werden oplossingen voorgesteld in uiteenlopende domeinen zoals videoanalyse, PSIM, drones, CCTV en stads- en parkeerconcepten.

2b_4.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 162 – juni 2022
FireSafety & Security Event 2022

Op 13 en 14 april 2022 ging in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de eerste editie door van de vakbeurs FireSafety & Security Event. Ondersteund door drie brancheverenigingen, bijna 100 exposanten, veel animo onder de 3.300 bezoekers en 680 medewerkers van de exposanten en een druk bezochte kennisoverdrachtmomenten kan je niet anders dan dit als een succes omschrijven. Op naar de volgende editie!

2a_6.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Sicur 2022 – Beleving van beveiliging en veiligheid

Van 22 tot 25 februari 2022 vond in Madrid de tweejaarlijkse vakbeurs Sicur plaats. Deze internationale beurs voor de totale veiligheidssector bekleedt een unieke positie door het bijzonder uitgebreid aanbod. Een wandeling door de vier beurshallen was voor de bezoeker een belevingstocht doorheen alle aspecten van veiligheid en beveiliging, van veiligheidsschoenen en valbescherming tot gesofistikeerde camera’s en cyber security.

4k.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 161 – maart 2022
Sicurezza 2021 – Succesvolle synergie met Smart Building Expo en Made Expo

Van 22 tot 24 november ’21 vond in Fiera Milano de security vakbeurs Sicurezza plaats, en dit voor de eerste keer gelijktijdig met Smart Building Expo en Made Expo. Dit veelzijdig aanbod met meer dan 700 exposanten zorgde voor een succesvolle synergie en lokte 45.516 professionele bezoekers. Opvallend was dat dezelfde thema’s op de drie beurzen nadrukkelijk aan bod kwamen: technologie, duurzaamheid, innovaties, cyber security, artificiële intelligentie, digitalisering.

1a_5.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 160 – november 2021
Dahua Technology Partner Day 2021 – Building a digital future

Op 13 en 14 oktober ’21 organiseerde Dahua Technology zijn tweede online Partner Day, nadat de eerste editie vorig jaar zeer succesvol was en lovende feedback kreeg. Opgebouwd rond het thema AI, Cloud en Alarm Monitoring in vier verticale markten was de rode draad doorheen Dahua Technology Partner Day 2021 de intense en versterkende samenwerking met meer dan 220 partners. Hiervan mochten er 22 een presentatie geven waardoor de deelnemers aan het event op het einde van de rit een duidelijk inzicht kregen in de trends in de beveiligingsindustrie en de nieuwste technologieën binnen het Dahua-ecosysteem, dat oplossingen biedt toegespitst op verschillende scenario’s.

4f.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 160 – november 2021
Expoprotection Sécurité – Kwaliteit bezoekers was top

Van 28 tot 30 september 2021 ging in Parijs de vakbeurs Expoprotection Sécurité door. Voor onze sector was het een van de eerste massa-events na de verplichte stilval in de event- en beurssector. Het aantal fysiek aanwezige toeschouwers was minder dan bij vorige edities, maar hierbij moeten nog de online bezoekers worden geteld die contact zochten met de 150 exposanten via het beursplatform (meetbaar) of rechtstreeks op de bedrijfswebsite (onmeetbaar). Waar iedereen het wel over eens was: de kwaliteit van de bezoekers was top.

newsecuritynovember.jpg

BEURSNIEUWS  
New Security Magazine 157 – februari 2021
Vakbeurzen worden hybride B2B-events

Laten we beginnen met het goede nieuws: de coronapandemie is tijdelijk! Het gaat over en ooit – liefst zo snel mogelijk – geraken we terug in een normale modus. Maar het lijdt geen twijfel dat de voorbije maanden een blijvende impact zullen houden op hoe we met elkaar omgaan en communiceren. De nood aan professionele contacten en kennisuitwisseling blijven groot. Vakbeurzen creëren hiervoor het ideale platform, en door de combinatie van fysiek en virtueel meer dan ooit tevoren!