OPLEIDING
SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) training en certificering

2 juni 2021

IMF

IMF 000, 5611ZC Eindhoven, NL

Release Train Engineer (RTE) in de SAFe organisatie – wat leert u?

De Release Train Engineer (RTE) is een nieuwe, belangrijke rol in het Scaled Lean-Agile domein en brengt specifieke verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich mee. Tijdens deze 3-daagse SAFe 5.0 Release Train Engineer (RTE) training wordt u opgeleid tot een volwaardige - gecertificeerde - Release Train Engineer (RTE). U leert o.m.:
 

  • wat de rol en verantwoordelijkheden van een Release Train Engineer (RTE) in een SAFe organisatie inhouden;
  • uw Agile en Lean kennis te gebruiken om waarde te creëren d.m.v. Agile Release Trains (ARTs) en waardestromen (Value Streams);
  • de waarde uitvoering te ondersteunen in grote en complexe waardestromen;
  • activiteiten te faciliteren ter bevordering van de Agile Release Trains (ARTs);
  • goed presterende Agile Release Trains (ARTs) te bouwen;
  • hoe u van begin tot eind waardestromen kunt faciliteren en opleveren d.m.v. Agile Release Trains (ARTs); en
  • hoe u high-performing Agile Release Trains (ARTs) kunt bouwen door als coach en dienend leider op te treden.

Ook gaat u aan de slag om een Program Increment (PI) te plannen en uit te voeren. Het daarbij behorende Program Increment (PI) planning evenement is de beste manier om iedereen bekend te maken met dezelfde context en business visie. Al met al een boeiende training waarin u tevens kennis en ervaring kunt delen met uw collega Release Train Engineers (RTEs) over deze nieuwe rol binnen de SAFe enterprise.

Certified SAFe Release Train Engineer (RTE) – voor wie?

De 3-daagse Release Train Engineer (RTE) training is opgezet voor Release Train Engineers (RTEs), Value Stream Engineers (VSEs), programma- en projectmanagers, Scrum Masters, SAFe Agilists, Agile coaches en SAFe Program Consultants (SPCs).

SAFe Release Train Engineer (RTE) – exameninstituut

Het accreditatie- en exameninstituut voor Release Train Engineer (RTE) is Scaled Agile.

Over Scaled Agile

Scaled Agile is de bedenker van het Scaled Agile Framework (SAFe). Het Scaled Agile Framework (SAFe) is het meest uitgebreide framework voor Lean-Agile werken bedrijfsbreed (scaled) ter wereld. Scaling Agile zal naar verwachting de gevestigde orde worden.

Over het Scaled Agile Framework (SAFe)

Het Scaled Agile Framework (SAFe) is het meest vooraanstaande raamwerk ter wereld dat grote organisaties in staat stelt om een agile manier van werken te implementeren. SAFe wordt door 70% van de Fortune 100 toegepast. Ruim 160.000 professionals in meer dan 100 landen zijn inmiddels getraind in een of meerdere SAFe certificeringen.